ТЕМА: Подароците од вашата свадба

Мислење 19 Мај 2011, 11:31

Што добивте како подароци на вашата свадба? Ве консултираа ли пријателите и роднините? Добивте повеќе подароци или пари?

Имам читано разни смешнни (траги-комични) стории за идиотски и моронски подароци и празни пликоа давани како подарок и тоа дури и од блиски пријатели или роднини. Затоа многу паметно е додека го правите пречекот да си запишете (да ви помогне деверот) на кратко да запише на се од кого е, дека често таквите подароци и не се потпишани. Практично е што сепак верувам дека ќе сакате да знаете што е од кого, а и во иднина да знаете со колкава мера треба да возвратите... сепак нели.

Јас правам свадба за месец ипол, и веројатно најинтересна ќе ми биде вечерта после свадбата - отварање подароци и броење пари. :rofl:
girl1985

Зелено цветче

6981258
Мислења: 977
Зачленет: 10 Јул 2010, 12:04
Слика
Слика

Мислење 19 Мај 2011, 12:07

еве јас да си кажам за мене,на нашата свадба речиси на 99,9% од поклоните, и пликата пишуваше од кого се, а инаку сите фото студија во бт конкретно снимаат кога влегуваат гостите,затоа што прво ги пречекуваат родителите, а потоа одат да се поздрават и сликаат со младите, така да и да не е напишано, подоцна можиш да видиш од цд кој шо ти донесол ;)
а и заборавив да кажам блиските сите не прашаа што сакаме, но и на нашите покани пишуваше поклон во плик, така да им ја олеснивме работата :lol:
а за тоа дека има луге кои доагаат со безвезни поклони, секако има, кај нас не конкретно ама кај нашиот девер на свадбата имаа одено цели фамилии со една кујнска вага,чинија за овошје. мислам срамота е ама не мислат сите :devil:
ljubicicaa

Сино цветче

15586
Мислења: 460
Зачленет: 15 Дек 2010, 00:16
некогаш љубовта е
најголемото задоволство
а некогаш е
длабока
длабока болка

во двата случаја,
стенкаме

Мислење 19 Мај 2011, 12:23

Кај мене во фамилија, сите сме договорени за свадби да носаиме пари, кога се работи за нашиот круг. Кога бевме на свадба кај братучед, сите ние од неговата страна си се придржувавме на договорот, а од кај невестата поклоните беа катастрофа. Имаше значи слики купени од пастичарската улица на тема ,,Коњи на пој,, некои шољи за кафе од време на Ное и кај такви па и подзакршени, некои керамички садови (незнам како се викаат тие точно) за печење во шпорет на дрва, а најсмешно беше што имаше 4-5 плика празни, непотпишани :D
Srekicka

Жолто цветче

15531270
Мислења: 1516
Зачленет: 14 Мај 2010, 19:01
Слика

Мислење 19 Мај 2011, 12:34

да пишам поклон у плико??? :x :tmi: Aко не сакам да се трошам ич свадба не правам
natasaltd

Фем почетничка

1618
Мислења: 49
Зачленет: 02 Апр 2010, 19:59

Мислење 19 Мај 2011, 12:35

Srekicka напиша:Кај мене во фамилија, сите сме договорени за свадби да носаиме пари, кога се работи за нашиот круг. Кога бевме на свадба кај братучед, сите ние од неговата страна си се придржувавме на договорот, а од кај невестата поклоните беа катастрофа. Имаше значи слики купени од пастичарската улица на тема ,,Коњи на пој,, некои шољи за кафе од време на Ное и кај такви па и подзакршени, некои керамички садови (незнам како се викаат тие точно) за печење во шпорет на дрва, а најсмешно беше што имаше 4-5 плика празни, непотпишани :D

Знам, и јас имам читано како знаат да носат пликоа, и тоа непотпишани, нормални кога се празни, особено ако на поканата е наведено подарок во плик. А, иако попрактично е младите да се прашаат или да се однесат пари, непријатно ми е да напишам подарок во плик на поканата... иако мислам дека на повеќето им е јасно дека парите се најдобредојдени на новопечениот брачен пар.
girl1985

Зелено цветче

6981258
Мислења: 977
Зачленет: 10 Јул 2010, 12:04
Слика
Слика

Мислење 19 Мај 2011, 13:39

Јас сеуште немам правено свадба, но ќе ви кажам за свадбата на вујко ми каков оригинален т.е. катастрофален подарок прими.Дедо ми имаше позајмено пари од едни роднини и кога дојдоа на свадба тие истите донесоа плико,се разбира потпишано, внатре во пликото имаше само едно ливче, во кое пишуваше: од парите што ни ги должите задржете си толку и толку!!!!!!!!хаос
slobodka

Сино цветче

119252
Мислења: 400
Зачленет: 24 Окт 2010, 18:37

Мислење 19 Мај 2011, 13:48

slobodka напиша:Јас сеуште немам правено свадба, но ќе ви кажам за свадбата на вујко ми каков оригинален т.е. катастрофален подарок прими.Дедо ми имаше позајмено пари од едни роднини и кога дојдоа на свадба тие истите донесоа плико,се разбира потпишано, внатре во пликото имаше само едно ливче, во кое пишуваше: од парите што ни ги должите задржете си толку и толку!!!!!!!!хаос

:x :x :x

Јас за мојата свадба собрав пари и само неколку поклони. Најблиските ме прашаа и си решив што и како од кој најдраг ми е на првата братучетка чија идеја беше Пауер џусер и си кажав дека сакам и имаше едно 2-3 пара шољи за кафе кои беа утнати ама ги однесов на викендица и таму се за употреба како и 2 пара есцајк за 12 луѓе и си имам сега за 24 :)
slavica999

Жолто цветче

1209529
Мислења: 2347
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 19 Мај 2011, 17:27

Aуу на што ме потсетивте :D :^) нас само ли колку дупли поклони ни донесоа,филџани,после оние стаклени длабоки за овошје,чинии од дедо ное,важно немаше нешто ептен да ни се засвига :worried: имаше и подарок пари,имаше од најбликсите другарки прекрасни слики,од дома моите стриковци,дедовци ни подарија телевизор,перална и машина за миење чинии-тоа беше убаво од најблиските,а од останатие :tmi: знам дека некои парови пишуваат намерно на поканите сакаме паричен подарок и знам еден случај каде што навистина беше така и сите пари донесоа.
Oвде знаете ли како е? Mи се смее кога ке се сетам :rofl: :rofl: :rofl: Mладенциве им пишуваат во поканите на гостите пример сакаме да ни подарите миксер од икеа или на други сакаме машина за кафе од икеа си бираат некои големи продавници за се,и на секој гостин им пишува што сакаат да им донесат,и вистина лугево носат,да беше пак во Mкд замислете си како ке беше,ке речат лугето е како да не,ама пак од друга страна младенциве нема да имаат дупли поклони :D :!:
wolf4e

Жолто цветче

13241278
Мислења: 1984
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 19 Мај 2011, 17:57

Ние решивме во поканите да вметнеме нешто како визит картичка ке дојде со натпис Ве молиме подарокот во плико, и така да 99% од поклоните ни беа во пари и кога ке го средуваме станот ке ги искористиме. Си ги ставивме во банка и готово. Мене ми беше срам па маж ми ги носеше :)
Alondra

Сино цветче

162100
Мислења: 396
Зачленет: 17 Мар 2011, 12:02
Ако морам да паднам, ќе се потрудам да паднам на отскочна даска!

Мислење 19 Мај 2011, 18:11

:D :D :D Кога само ќе се потсетам,освем подароците од најблиските се друго беше гола вода,керамички филџани,тенџериња од пазар,тањири за не знам колку личности со пердуви се гледаше дека беа извадени од некој кокошарник ,нормално без име, :rofl: :rofl: лустери некои :?: ама комплетно без врска,да ми е сега овој памет нема да правам свадба или ке напишам на поканата подарок во плик,нека бидат и 200 денари ама ќе си купам јас што сакам и што ми се допаѓа :talk:
lunicka

Сино цветче

142154
Мислења: 266
Зачленет: 29 Јан 2010, 10:56
Слика

Врати се на Свадба

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 6 гости

Site Meter