^^^
Истото беше и кај мене, и јас немам татко, мада фала богу не бевме во лоша финансиска ситуација, ама она ,,демек,, сожалување, го чуствував и јас, а го чуствував и онаму каде го има и каде го нема ...и онаму каде не е сожалување туку само добра намера...
Не ги познавам луѓето и неможам да ти кажам дали така прават ради тоа што мислат дека немате, или едноставно жената мисли дека уште не си официјална снаа и стварно смета дека не треба да даваш...значи не ги анализирај, можеби се со намера да те омаловажат, а можеби ни на крај памет не им е, но ти не се замарај со тоа воопшто...
Мене повеќе ми сметаше тоа што за свадбата, свекрвица моја кога бараше 100 бовчи, не помисли дека немам татко, редовен доток на приходи дома, а си бараше...
Значи, за среќа имаме финансии добри, но кои се оставени готови и брзо се трошат, меѓутоа таа тоа не го знае, а бараше, додека син и не ја собра, па незнаеше кај да се сврти, меѓутоа јас си дадов тоа што бараше, за мир на сите, но не и заборавив што не помисли и праша имам ли од каде да дадам ??
Од сега направете ред, заедно одете сите, ама вие од вас нешто мало симболично до 1000 денари, и мирна глава...што понавреме ги расчистиш работите, се поставиш на одредена дистанца, и колку помалку се зближиш. ..толку подобро ќе поминеш