Славица супер предлог да знаеш дека баш тоа ќе им земам Таман и за двајцата да не купувам 2 поклона.Баш во Рамстор гледав убави на Тач беа околу 3и нешто.
Феминки помагајте! Треба да одам на веридба кај братот на дечко ми и сега што се носи? Неговите ќе си носат поклони ( злато,торти,бовчи,...) а јас? Дечко ми вика не треба ништо со нас одиш ти ама мене сепак ми е глупаво така да отидам.Некој предлог ?
Теди не се замарај штом е веридба, добра е идејата за букет, или пак земи некоја бонбоњера или пак вино, изборот нека биде твој (колку да не бидеш со празни раце).
i-v-a-n-4-e напиша:Девојки ве молам за мала помош. Кума ке сум ама нз што поклон. Ве молам некоја идеа што би можела да купам. пошто стварно нз
Кумовите по некое правило секогаш купуваат поскап поклон и поради тоа најубаво е да си ги прашаш младите што им треба. Ем и за нив ке биде подобро, ем и ти нема да ги фрлиш ѓабе парите.
Ајде Ве молам за помош, малку не ми се познати работиве околу поклоните. Значи при свадба како невеста на кого се треба да му дадам поклон? Ми кажаа дека се купува за кумот, старосватот, деверот, свекорот и свекрвата. Дали е така, за кого друг освен нив треба да купам и што отприлика се поклоните?