enca.69 напиша:Според мене летна свадба на отворено...па според тоа веднаш имав потесен избор на ресторани...
Прво, ми се допадна најмногу Ореов лад, ама тоа е за свадба со мах. 180 гости, али што е убаво убаво е, цените пристојни од 13-18 е, а менијата богати...
Потоа на ред ми дојде Пантелејмон...погледот прекрасен, црквичката исто, менито интересно, пристојни цени, ама тоа салата дрвена и нереновирана 100 години ме одврати...
Одлуката падна на Белви, и отидовме да однесеме капар, али толку нељубезно не пречекаа, толку ограничувања ни поставија, па уште на 50 гости еден келнер, и патот под нозе избегавме...
Ми го предложија Имес во Карпош, и веќе без надеж отидов таму, али зима беше, па надвор ништо немаше, а внатре тоа саличката ич не ми се допадна, ама дечкото ми вика ќе ти ја пуштам последната летна свадба, откако реновиравме...
Е тоа беше тоа...полн погодок...тоа што замислував и сакав...воодушевена бев до небото и назад...
Очекував да биде убаво, но амбиентот, услугата и храната на свадбата ми ги надминаа сите очекувања...а богами и на гостите...
Порциите беа 19 евра, ама затоа што во пиењето ги имаше сите жестоки пијалаци, и виски, а да не зборувам дека ордеверите им се прекрасни, со јајца од препелица и триста тракатанци...
Амбиентот, зеленило, цвеќе, фонтана, рипчиња, небо, звезди, светла во боја, звездено небо над невестинската маса....
Инаку цените се движат од 14-20 евра со неограничено пиење, ордевери менуваат нон стоп, само што ќе се испразни нешто, а не како секаде, ти даваат две саламчиња и едно кашкавалче и тоа е...
Предјадењето им е феноменално, порциите...
За услугата посебно немам зборови, келнери на секој чекор, еден беше задолжен само за невестата и младоженецот, и на секој мој чекор трчаше...![]()
За сите мои пропратни барања, како фонтани, диџеј, коктели, ми обезбедија максимум услови, трчаа и се ангажираа за се, додека во Белви за се ова ми побараа пари плус, и да си донесам маси и чаши, и дури за огнометот па вака па така, па до 8 саат може покасно не
...овде, се што ми текна ми исполнија, и уште ми продолжија саат ипол повеќе...
![]()
Немав видено такво нешто...
Не беше баш ефтино, ама сепак не беше ни најскапо, ама тоа што се добива е стварно беспрекорно...
Се изнапишував, се заборавив, ама јас сум презадоволна и топло го препорачувам...па можеби некому ќе помогнам, а знам колку значи помош во вакви кризни моменти
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: elygj, slimy и 6 гости