ТЕМА: Веридба

Мислење 18 Авг 2010, 00:19

долго време планирам да го прашам дечко ми дали сака да се вериме,но страв ми е од реакцијата :worried: заедно сме две и пол години а јас имам 19 и премногу се сакаме но незнам како кје ме свати ми казува секој ден дека сака да зивееме заедно и дека премногу ме сака но се пласам дека ако го прасам кје се одалечи од мене :( совет ве молам
srcushka

Фем почетничка

24
Мислења: 41
Зачленет: 04 Мај 2010, 16:15

Мислење 18 Авг 2010, 08:29

како прво па ти си 19 години..животот е пред тебе, узивај остај мажачка има време за тоа.
како второ ако некој треба да праша за веридба тогаш тоа треба тој да го сторим, а не ти... немој грешка да ме сватиш но тој иако зборува дека би се венчал со тебе тој не го мисли тоа сега веднаш да биде... мажите така си зборуваат си планираат на доооооолги стази.. ;) узивај дур мозжеш бракот и онака не ти бега.
peperutkaa

Зелено цветче

261305
Мислења: 785
Зачленет: 25 Ное 2009, 19:43

Мислење 18 Авг 2010, 08:35

узивај си док можеш,сеа си у најубавите години мажачката не ти бега у никој случај...размисли убаво коа сите другарки ке ти шетаат ти ке седиш дома :( и една моја друагрка брзаше за да се вери и на ден матура се вери еве ја сеа седи дома чува деца на 19год и вика ееее кај ми беше паметот место да шетам ја деца чувам...
ипак како и да е ти си знаеш...ако стварно се сакате тоа и на двајцата у никој случај не ви бега..
ludacaa

Зелено цветче

143185
Мислења: 717
Зачленет: 30 Мај 2010, 03:26
Локација: на марс...
Be yourself, be happy.
Be crazy. Smile. Kiss. Fuck.
Be what you want.
Never stop dreaming.
Follow yours dreams...

Слика Слика

Мислење 18 Авг 2010, 10:16

srcushka напиша:долго време планирам да го прашам дечко ми дали сака да се вериме,но страв ми е од реакцијата :worried: заедно сме две и пол години а јас имам 19 и премногу се сакаме но незнам како кје ме свати ми казува секој ден дека сака да зивееме заедно и дека премногу ме сака но се пласам дека ако го прасам кје се одалечи од мене :( совет ве молам

Како прво, за такво нешто треба да бидете подготвени, и двајцата. Јас лично, како и девојкиве погоре, мислам дека ти е сеуште рано за веридба, а да не зборам за мажачка. Дефинитивно почекај. Поуживајте во врската уште некое време, никогаш не знаеш што ти носи животот. Може утре да не сакаш веќе да го видиш, а врска полесно се прекинува отколку брак. Луѓето се менуваат, немаме исти ставови и сфаќања на 19 и на 29 години, поинаку гледаме на работите кога ќе стекнеме малку повеќе животно искуство. Ако си пак цврсто решена, што и да напишеме ние овде, нема да го промени тоа, па со среќа. :)
Annath

Жолто цветче

22233515
Мислења: 3548
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 18 Авг 2010, 13:52

fala vi mn za sovetite ja se dvoumev ama on insistira da ziveam so nego sea od dr mesec:S em sakam em mi e strav da ne mu zdosadam:S sepak fala vi zenski.pozz
srcushka

Фем почетничка

24
Мислења: 41
Зачленет: 04 Мај 2010, 16:15

Мислење 27 Авг 2010, 20:38

Срцулка јас едно ќе ти кажам ти си знаеш најдобро, без разлика дали ќе се вериш на 19 или 29 тоа за мене не игра улога.Животот и судбината сами ќе си го кажат своето. Само сепак добро треба да ги разгледаш околностите-каде ќе живеете, од што тој работи ли сепак не станува збор за годишен одмор станува збор за заедно живеење а со тоа доага -пари за сметка, пари за облека. Одлуката е твоја -ти пожелувам среќа
Zaljubena111

Жолто цветче

404145
Мислења: 1364
Зачленет: 20 Фев 2010, 01:09
08.08, 12.09, 14.10, 13.11, 13.12, 13.01, 11.02, 11.03, 11.04, 10.05

Бракот не е само парче хартија.Не е носење бурми и собирање на колекција од фотографии.Бракот е да се сакате еден со друг делејќи ја секоја воздишка взаемно.

Мислење 22 Ное 2010, 19:44

пред некој ден се вери блонд. баш сакам да ни раскаже како беше :lol:

знам дека за овој чин невестите секоја секунда ја постетуваат. Те салветките какви ке бидат, те флизура, облека :rofl: :P
pink4ever

Жолто цветче

9171009
Мислења: 1049
Зачленет: 23 Окт 2010, 14:06
Локација: Bo Париз на Ајфелова ^^

Мислење 22 Ное 2010, 20:04

Ооооооо ќе живеете заедно ама треба да си свесна дека те чекаат и домаќински обврски меѓу сите останати работи.Значи пеглање,перење,готвење мислам да не се залажуваме дека единствено што ќе правите е дека ќе уживате.

Размисли дали навистина го сакаш тоа,имаш само 19 год. не викам дека ако не се верите треба да раскинете и ти да си проживееш живот,биди со него и уживајте си двајцата ама само уживајте оти ко ќе решиш заеднички живот нема да биде само уживање веруј ми.А тенџерињата и манџите не ти бегаат тоа сигурно :D :*
GeorGinnA

Зелено цветче

1889961
Мислења: 667
Зачленет: 20 Окт 2010, 18:31
Локација: Ваму- таму повеќе онаму :)
...I have to much sunshine to stand in someone else shadow....

Слика

Мислење 22 Сеп 2011, 17:07

И јас го имам истиот проблем.Подолго сме заедно и правиме планови секогаш и муабет дека ќе е вака,онака,за деца,значи работи што се со иднината наша поврзани како сигурни дека заедно ќе сме тука нема сомнеж,но сеуште не ми предложил брак...а сакам некако да го боцнам кога мисли,како да разговараме на таа тема,ама нејќам да испадне дека јас брзам,а јас сакам :D
Совет ве молам!Иначе јас имам 25 год а он има 26.
Дај кажете некој предлог,финта жени помагајте,чекам совет Ве молам! :*
lola-86

Зелено цветче

147394
Мислења: 658
Зачленет: 12 Мај 2011, 11:44
Локација: Na HAWAI

Мислење 22 Сеп 2011, 17:10

Па јас не би ти советувала да му правиш финти, он секако ќе ја осети финтата, а тоа не сакаш.Остави да биде спонтано, така и ти ќе бидеш изненадена, а и он нема да се осеќа како да е фатен во стапица ;)
femina90

Жолто цветче

1671823
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Врати се на Свадба

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: elygj, slimy и 6 гости

Site Meter