Snow-Queen напиша:Веќе ако си решена да ги даруваш сите гости, тогаш за жените убава марама, а за мажите вратоврвка.
А за кумовите,старосватицата и деверот, ти си знаеш.Сега можеш нешто посимболично некој парфем нешто, убав кожен каиш.
А тоа саати,злато остави за свадбата(ако правите свадба)

nene88 напиша:Ние ќе имаме 40тина гости на веридбата. А свадбата е дури догодина. Не планирам некои бог знае какви дарови, освен за него, за неговите, кумот и старосватицата. Мене тие ќе ме даруваат со злато, моите него исто. А за останатите планирам за женските марами, за машките по една кошула. Ис ит ту мач? Е сега, слушнав дека кога ќе дошле не треба да им се дава ни да јадат ни да пијат се‘ додека не се договорат со моите. Колку повеќе обичаи слушам, толку повеќе се бунам

sarah.key напиша:Ме интересира дали треба веридбата да биде на нова месечина, мајка ми се запна дека таков бил адетот... дали знаете нешто за тоа ?

sarah.key напиша:Ме интересира дали треба веридбата да биде на нова месечина, мајка ми се запна дека таков бил адетот... дали знаете нешто за тоа ?

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: elygj, slimy и 6 гости