ТЕМА: Aнтиперспиранти

Мислење 11 Апр 2010, 14:14

Верувале или не, идејата за да ја отворам темава ми дојде на сон :lol: :lol:
Сонував како сум отворила тема за Антиперспиранти на форумов во категоријата Тело, а откако видов дека нема таква тема - решив навистина „да си го остварам сонот“. :D

Во темава би сакала да ги споделите вашите искуства со разните производи кои се наменети да го спречуваат потењето. Денес на пазарот ни се нудат најразлични козметички средства, па доколку имате некое лошо искуство или би сакале нешто да ни препорачате - слободно пишете.

Јас вакви работи почнав да употребувам кога бев 7мо одделение и кога за прв пат си купив стик. Во почетокот ми вршеше работа, но после неколку години никакви стикови не ми помагаа. Единствено дезодоранс, и единствено Rexona. Веќе неколку години благодарение на овој дезодоранс не сум почувствувала миризба на пот на моето тело. Рол-он не сум користела, некако ми е ептен лигаво, не знам зошто едноставно не можам да замислам да го ставам на мене. Во врска со стиковите - сите имаме читано дека се штетни, а конкретен пример е една моја другарка која редовно си ги користеше. После некое време и се јавија страшни болки во пределот на пазувите и нормално отиде на лекар. И препорачаа веднаш да престане со употребата на стикови и 2 недели ништо да не става, никакви дезодоранси и слично. После тоа се опорави и сега користи стрикно дезодоранс.

Што користите вие и дали сте (не)задоволни од некои производи кои би ни ги посочиле?
OrdinaryGirl

Жолто цветче

411234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Мислење 11 Апр 2010, 15:28

Користам lady speed stick многу долго време и сум задоволна од него, е сега од здравствен аспект знам дека се штетни иако јас не сум имала никакви проблеми. Па по препорака следно ќе купувам Рексона дезодоранс
violetblue

Сино цветче

6073
Мислења: 248
Зачленет: 12 Фев 2010, 04:29
Keep your feet on the ground when your head's in the clouds

Мислење 11 Апр 2010, 16:15

Манијак сум за секаков вид производи за нега на тело,па така и антиперспиранти многу купувам па тие што не ми се свигаат и ги шиткам на мајка ми :D
Моментално имам дезодоранс Nivea Pure-не е лош,ама некако многу ми е јак мирисот за мој вкус,поретко го ставам него.
Имам и Fa стик од јогурт,убаво мириса,ама најмногу го користам Garnier зеленото стикче,најубаво ми е досега :)

А за проблеми не сум имала некои посериозни,освен еднаш ми испадна како брумче,изгледа оти многу ставав од стикот.
И една другарка ми кажуваше дека и испагало така кога ке претера со стикот,незнам зошто,можеби неможе кожата да дише доволно или така нешто.Ама ништо страшно,за некој ден го снема.На вас ви се случило до сега такво нешто?
ForeverYoung

Сино цветче

2037
Мислења: 244
Зачленет: 03 Дек 2009, 19:00
Life Isn't About Finding Yourself...it is about creating yourself. -George Bernard Shaw

Мислење 11 Апр 2010, 16:40

nivea mi se nezamenlivi osobeno obicniot dezodorans,a go kupiv stikot od garnier edna drugarka mi go falese,i ic ne mi se svigja,pa uste pisuva deka ima zastita 48 saati se prasuvam dali ima voopsto 2 a ne pak 48
femina90

Жолто цветче

1671823
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 11 Апр 2010, 16:45

ForeverYoung ништо страшно, брумчето само ќе се повлече. Стиковите не и даваат на кожата да дише па можеби тоа е знак дека треба малку да намалиш со нивната употреба. :)
OrdinaryGirl

Жолто цветче

411234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
just an ordinary girl.

Мислење 11 Апр 2010, 16:47

Само Нивеа рол-он, прл, пјур а сега енерџи :D
shiningstar

Зелено цветче

165174
Мислења: 617
Зачленет: 08 Дек 2009, 00:26
Локација: на пуст остров
Понекогаш луѓето плачат - не затоа што се слаби, туку затоа што биле јаки предолго време.

Мислење 11 Апр 2010, 17:29

Јас користам и стикови и антиперспиранти што се прскаат, на ниева и рексона, но стиковите ми се подобри затоа што цело време кожата ми есува под пазувите, а од ние што се прскаат постојано се осеќам мокра и затоа не ги користам често. А миризбата ја спречуваат сите што сум ги користела до сега.
emce-kremce

Жолто цветче

590
Мислења: 1163
Зачленет: 03 Дек 2009, 14:48
...ДОСТОИНСТВОТО е најпривлечно од сите квалитети...

Мислење 11 Апр 2010, 19:28

Јас рексона само.
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 11 Апр 2010, 19:59

Рексона стик.
veri

Жолто цветче

1301247
Мислења: 3037
Зачленет: 14 Јан 2010, 23:08
Life is not about how many breaths you take, but how many moments in life that take your breath away.

Мислење 11 Апр 2010, 20:45

Исклучиво рексона... и тоа спреј.
Hipica

Виолетово цветче

60839561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Врати се на Тело

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Breezy и 9 гости

Site Meter