Форумџика на годината

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Малото пакување е околу 200-250 ден, а големото мислам околу 500 ден.
    еве ти линк за повеќе информации

http://www.alkaloid.com.mk/sattwa-balsa ... 00-ml.nspx

Прикачени фајлови:

2. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Како издржуваш човече ...јас еден ден ќе вежбам( едвај го следам темпото, значи умирам во мегувреме :D ) и после наредниот ден не можам да МРДАМ ...ќе пробам пак со вежби да се опуштам пополека ама не ми помага ...после 3-4 дена не ми паѓа на памет да вежбам...иако искрено и тие 1 или 2 пати во неделата даваат многу добри резултати,не во поглед на целулитот , туку на "тонирање" на телото :clap:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Големото пакување од 1000 мл. е 627 ден во Зегин.

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ги вежбам секој ден и кардио вежбите, односно го вежбам она за дебел газ (ако немам дебел газ :lol: ) и секој ден имам кардио вежби, тие ги топат мастите и нормално се одлични за отстранување на целулитот. Издржувам затоа што имам кондиција, плус ми се премногу интересни вежбите и забавни па така не чувствувам никаков напор додека ги вежбам :) Обиди се барем преку еден ден да ги правиш за да набиеш кондиција :)

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    Девојки..колку брзо се познаваат првите дејствувања на сатва?
    немам многу целулит сеа прв пат ми се појавува и тоа во пределот кај нозете и гзето. малце почнува да ме нервира..па решив да го купам па ме интересира за колку време да очекувам промени?? :D

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ако само се мачкаш без физичка активност, без масажи и без внимавање на исхраната не очекувај многу многу резултати

7. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    72
  8. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    леле луѓе сатвава јас ја користев искрено откако ќе се намачкав целата бев црвена...ама намалување на целулитот не видов некое видно....јас немам мн ама користев талог од кафе и тоа ми помогна...сега треба пак....

9. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Целулит ... Дел што го мразам кога ќе го видам кај некоја давојка, но такви сме :(
    Неможеме против природата ... Инаку немам целулит но затоа редовно вежбам, трчам со мидер и на тој начин го одржувам моето тело во форма :)

10. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Лелее, женски немојте да користите бе антицелулитни креми! :worried:
    Тие ќе треба цел живот да ги користиш,ако веќе си почнал. Доколку престанеш кожата ќе почне да ти се суши и целилитот повторно ќе се појави.
    Најдобро решение ви е Бекутан-павловичева! Јас веќе подолго време си го мачкам и масирам задниот со павловичева, и скоро и да немам целулит. Само треба да бидете упорни и да не се откажувате. Од самата масажа, што ја правиме на задникот додека ја мачкаме павловиќевата,целулитот полека исчезнува. Не само што ќе немате ни целулит, туку и ќе си имате мазно газе :lol:
    Можете да пробате и со талог од кафе,како што гледам доста жени го пробале и викаат задоволни дека се.
    Како и да е,мене павловиќевата ме спреми за летово 8)

На 1Happy1Girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Може ли да ни кажеш на која павловичева бакутан крема точно ја користиш? Може ли и слика да ставиш? :) Фала ти однапред ! Поздрав :hai:

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Со пантолоните за потење (или поефтината варијанта - кеси, целофан, нешто такво), нозете многу се потат при вежбање, јас имам пробано, ама не е препорачливо.
    Мене татко ми ми ги забрани да ги носам веќе :tmi: Кожата не може да дише и сите токсини и штетни материи што ги лачи, и се враќаат назад. Мене дури првите пати почна многу да ме чеша кожата, па ги баталив. За повеќе да се потам при вежбање, облекувам хулахопки, па одозгора хеланки. Е сега нормално, ефектот не е ист, ама барем нема да имам штетни последици.
    Инаку, си ја купив Сатвата пред 2 недели и се мачкам со неа 3 пати дневно. Одвреме навреме ставам и од кремата од Авон - Солушнс. Од Сатвата не осеќам никакво печење, ама забележувам разлика. Сепак, краток е периодот за да има којзнае какви резултати. Исхраната веќе одамна ја променив, пијам по 4 литри чај дневно, па ќе видиме како ќе оди :)

13. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Феминки, ве молам ако видите негде антицелулитна крема на NEUTROGENA да пишете каде. Презадоволна сум од сите креми нивни, а прочитав и за антицелулитната дека била добра.

14. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Дада,секако Елена. Еве повелете :)

15. Angel.girl4

Angel.girl4 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    вози ролери ;)

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Мимс, ги имаш симнато вежбите од нет или одиш некаде вежбаш?( зборам за brazil butt lift )
    Ај те молам, ако ги имаш симнато дади ми линкче и јас да ги симнам..

После диетиве, целулит имам ненормално многу на задниот дел на нозете, поточно под задникот. :(
    За креми сум скептик, затоа што и порано кога имав сосем малце - ама доволно целулит за да преземам нешто во врска со тоа, користев една на афродита, и ништо не ми помогна. Резултат нула.

17. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Ако имаш на замунда профил...таму ги има! Ке ги најдеш сигурно

18. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    6 антицелулитни масажи
    6 електро стимулации
    6 лимфни дренажи
    3 радио frequency

или пак на сето ова додадено плус 3 hot body wrapping и 2 cold body wrapping :?:

Има некој искуство со некое од овие? Ме интересире секое конкретно за што е, оти мене највеќе за отстранување на целулит ми треба :wasntme: :)

19. portokalcemace

portokalcemace Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    30
    за целулитот треба промена на исхрана и вежбање а исто така и масажа.јас имам на нозете целулит и искрено сум идиот,ме мрзи да вежбам :worried: а дома имам ORBITREK и RELAX AND TONE.јас не пијам вода многу,дневно можда 1 литар и помалку,а треба и за целулитот и за се е добро да се пие.размислував да одам на третмани ама џабе ке трошам пари кога не можам да се контролирам во јадењето :$ инаку сега зедов антицелулитен лосион од DOCTORS и се масирам па ке видиме резултат :)

20. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Кремите за целулит од Афродита за ништо не ги бива и јас користев па никаков резултат,џабе 900 ден.
    Единстевни што вистина имаат резултат се Нивеа бај бај и нивеа серумот.Ги имам користено долго време и се приметува разлика.Ништо друго ми нема дадено резултат како нив.
    Дебора,Афродита,Гош,Авон,онаа од Бршлен,Та на на,Гарниер сите ги имам користено и никаков резултат немав забележано,како што забележав од нивеа.Секојдневно мачкање 2 пати во денот.