^ Некои од девојките на форумов се депилираат дома со шеќерна паста. За тоа постои цела една тема. Повели, прочитај: Депилација со шеќерна паста.
Девојки, до летоска се депилирав, а после почнав со брич. Не ми претставуваше некоја тешка задача, но сега почна дури и некако да ми смета, а и грбот веќе почна да ме боли.. Сакав да ве прашам, и за интимната зона а и за нозете, колку време да почекам да ми израснат влакната, за да можам да се издепилирам?? Сега сум за бричење на двете места, а баш сакав деновиве да одам на козметичар.. Да почекам уште некое време или да одам? Ве молам, пишете побрзо ! Однапред благодарам
Најчесто депилација затоа што после бричење за 2 дена пак ми растат а после депилација сум 2 недели раат. Секако дека е болна депилацијата, но не е нешто што не може да се издржи. На почетокот повеќе ме болеше а сега се навикнав.
Aj kaжете козметички салон каде користат топол восок само за тебе?Закажав во сандра ама колешка ми кажа дека таму истиот го користеле восок ,не го менувале
Абе стравот е голем, ама ај сега да не преувели4уваме дека боли којзнае колку страшно, мислам зависи и до козмети4арката, некои сакаат понабрзина да завршат и така можеби повеќе боли, ама ако е некоја посаламна нема да боли толку, ина4е јас бри4 нема шанси, одма ми се иритира кожата и ми се прават мозол4иња на препоните така да и да сакам не можам со бри4...
И јас исто така депилаторката што ја одбрав е предобра на некои места дури не ми никнуваат влакна повеќе а на интимната зона со топла депилација ме депилира и верувајте воопшто не ме боли.
Барбие- Хилтон можњш ли во лп да ми пишеш каде се депилираш? Или било која феминка да ми препорача добар салон за интимна депилација?
Леле депилација нема шанси. Јас имам малку влакна ама како што се заплеткани и остри ни депилација ни брич не помага. Пробав еднаш ама нема шанси, ми се заплетка . Јас се стрижам со едни мали ножички после туширање и така не ми се остри после, а и уредно изгледа. Секоја недела бавно ми растат а за депилација нма шанси ме стра од инфекции, болка и сите други работи. Како лустер да сум стрижена изгледа, а изгледа бидејќи не ги бричам или заради аголот под кој ги сечам не ми се остри кога растат
и јас исто али размислувам да отидам во козметички салон. Па девојки ај препорачајте добар салон од кај сте најзадоволни за депилација на интимната зона само да е во Скопје или пишете ми во лп. Позз
Знаете некој козметички салон во Ценар? Ајде пишете ми ЛП тие што знаете, кога сум Скопје одам во беверли хилс ама само со ладен восок депилираат, па сакам со топол сега. Па и ако е во близина на Јосип Броз, пих, уште поубо.
мн ми е страм да појдам во козметички салон да ме депилираат на интимната зона.. ако некој пробал во домашни услови со восок, или со ленти, или нешто др. дали има ефекти ама сакам подолготрајно да е зошто на лето неможеш секој ден со брич ќе збесниш
Дефинитивно депилација... неколку години се депилирам а влакненца веќе и како да немам...а тие неколку што ги имам се меки,не боцкат и несе црни остри како со брич,така да- депилација
ДЕПИЛАЦИЈА!!!од брич ме чеша ненормално...депилација и 1 месец сум како бебе така се осеќам најпријатно.Со топол восок е далеку подобро.