babyblue напиша:rainlover напиша:пробај со смесата што ни ја кажа Лилит, јас пред некој ден така се депилирав и не ми се појавија брумчиња, инаку имам страшен проблем, со што не сум пробала и секогаш ми се појавуваа брумчиња, на другите делови од телото не, ама на рацете обавезно!
А каде пишува за таа смеса???ај те молам кажи ...позз

rainlover напиша:babyblue напиша:rainlover напиша:пробај со смесата што ни ја кажа Лилит, јас пред некој ден така се депилирав и не ми се појавија брумчиња, инаку имам страшен проблем, со што не сум пробала и секогаш ми се појавуваа брумчиња, на другите делови од телото не, ама на рацете обавезно!
А каде пишува за таа смеса???ај те молам кажи ...позз
една ипол шолја (од тие за чај) шеќер, еден лимонтус и 1/4 шолја вода, загреваш и мешаш да се добие жолто до портокалова смеса... која во почеток (додека е топла) е течна, оставаш да се стврдне, ама не многу да биде млака, да може да се поднесува на кожа, и од неа месиш топчиња, ги нанесуваш со прсти на влакната, од надолу кон нагоре, и тегнеш од нагоре кон надолу и така... не знам јас пробав пред 3-4 дена не ми излегоа брумчиња, инаку претходно со истата смеса се депилирав ама со лентите или со памучна ткаенина (ако немам ленти) и тогаш ми излегуваа брумчиња, а вака не.
anickata напиша:да да исто е како со ленти постапката, само што сега не користиш ленти тука само ја нанесуваш смесата и тегнеш![]()

starfish напиша:јас на раце се депилирам со машинка од zepter. Инаку многу ја мразам машинката и освен на рацете секаде ме боли. Не ми се познаваат веќе толку, и поретки се.
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Breezy и 10 гости