ТЕМА: Депилација на раце

Анкета: Ги депилирате ли рацете?

Да
236
78%
Не
67
22%

Вкупно гласови : 303

Мислење 03 Јул 2010, 20:17

Можеш и да ги потсекуваш влакненцата со машинка за стижење или си има едни посебни за потсекување 150 ден.се Машинката само ги крати, потоа не растат црни и дебели како со брич и ептен малку се приметуваат. Маааалку ќе боцкаш ама нема да се расправаш со бубулици :!:
k.i.m

Жолто цветче

32681550
Мислења: 4128
Зачленет: 12 Мај 2010, 21:31
Локација: *On a pool party*
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.

Мислење 05 Јул 2010, 14:33

babyblue напиша:
rainlover напиша:пробај со смесата што ни ја кажа Лилит, јас пред некој ден така се депилирав и не ми се појавија брумчиња, инаку имам страшен проблем, со што не сум пробала и секогаш ми се појавуваа брумчиња, на другите делови од телото не, ама на рацете обавезно!

А каде пишува за таа смеса??? :worried: ај те молам кажи ...позз

една ипол шолја (од тие за чај) шеќер, еден лимонтус и 1/4 шолја вода, загреваш и мешаш да се добие жолто до портокалова смеса... која во почеток (додека е топла) е течна, оставаш да се стврдне, ама не многу да биде млака, да може да се поднесува на кожа, и од неа месиш топчиња, ги нанесуваш со прсти на влакната, од надолу кон нагоре, и тегнеш од нагоре кон надолу и така... не знам јас пробав пред 3-4 дена не ми излегоа брумчиња, инаку претходно со истата смеса се депилирав ама со лентите или со памучна ткаенина (ако немам ленти) и тогаш ми излегуваа брумчиња, а вака не.
rainlover

Сино цветче

201130
Мислења: 446
Зачленет: 23 Јун 2010, 22:59
Breath. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know, you have for sure.

As you become more clear about who you really are, you'll be better able to decide what is best for you - the first time around.

Мислење 05 Јул 2010, 14:37

јас на раце се депилирам со машинка од zepter. Инаку многу ја мразам машинката и освен на рацете секаде ме боли. Не ми се познаваат веќе толку, и поретки се.
starfish

Жолто цветче

76331638
Мислења: 4095
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Мислење 05 Јул 2010, 15:07

rainlover напиша:
babyblue напиша:
rainlover напиша:пробај со смесата што ни ја кажа Лилит, јас пред некој ден така се депилирав и не ми се појавија брумчиња, инаку имам страшен проблем, со што не сум пробала и секогаш ми се појавуваа брумчиња, на другите делови од телото не, ама на рацете обавезно!

А каде пишува за таа смеса??? :worried: ај те молам кажи ...позз

една ипол шолја (од тие за чај) шеќер, еден лимонтус и 1/4 шолја вода, загреваш и мешаш да се добие жолто до портокалова смеса... која во почеток (додека е топла) е течна, оставаш да се стврдне, ама не многу да биде млака, да може да се поднесува на кожа, и од неа месиш топчиња, ги нанесуваш со прсти на влакната, од надолу кон нагоре, и тегнеш од нагоре кон надолу и така... не знам јас пробав пред 3-4 дена не ми излегоа брумчиња, инаку претходно со истата смеса се депилирав ама со лентите или со памучна ткаенина (ако немам ленти) и тогаш ми излегуваа брумчиња, а вака не.

значи во спротивен правец се нанесува и трга од тоа како правиме со ленти, така?
babyblue

Бело цветче

1132
Мислења: 92
Зачленет: 26 Апр 2010, 15:03

Мислење 05 Јул 2010, 15:31

да да исто е како со ленти постапката, само што сега не користиш ленти тука само ја нанесуваш смесата и тегнеш :lol: :*
anickata

Зелено цветче

4846
Мислења: 716
Зачленет: 19 Апр 2010, 22:11
Локација: bitola
Feelings change - memories don't !

Мислење 05 Јул 2010, 15:47

anickata напиша:да да исто е како со ленти постапката, само што сега не користиш ленти тука само ја нанесуваш смесата и тегнеш :lol: :*

ахам. оки фала многу позз :*
babyblue

Бело цветче

1132
Мислења: 92
Зачленет: 26 Апр 2010, 15:03

Мислење 05 Јул 2010, 18:07

Јас не се депилирам на рацете, немам потреба од тоа, ама другарка ми знам дека се депилира со топол восок и нема никакви проблеми со црвенила. После депилацијата става бебешка пудра и готово ;)
OrdinaryGirl

Жолто цветче

411234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Мислење 05 Јул 2010, 22:03

Ја користев ленти Веет и со нив ти доаѓаат како марамчиња...затоа што мене кожата ми се иритираше и со нив мирен си...само поубаво е пред спиење помини се,намачкај се со тоа како масло од влажната марамица и утредента ко нова бев... :)
LadyStyle

Сино цветче

104102
Мислења: 158
Зачленет: 05 Јун 2010, 18:53
Act like a lady,think like a man.

Мислење 05 Јул 2010, 22:06

Јас се депелирам со депилатор, ама многу поткожни ми излегуваат во делот кај лактот :worried: па сега почнав да се тријам со синѓерот од рапавата страна кога се бањам на тие делови подолго. Мислам дека ќе има резултати, барем засега не е лошо.
perdija

Фем почетничка

10
Мислења: 43
Зачленет: 22 Јун 2010, 20:34

Мислење 12 Јул 2010, 21:01

starfish напиша:јас на раце се депилирам со машинка од zepter. Инаку многу ја мразам машинката и освен на рацете секаде ме боли. Не ми се познаваат веќе толку, и поретки се.

И мене ми е исто кога се депилирам со машинка. Само на рацете не ме боли.
Иначе почесто имам навика со ленти со ладен восок и еден месец сум раат.
Hipica

Виолетово цветче

60839561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Врати се на Тело

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Breezy и 10 гости

Site Meter