ТЕМА: Депилација на раце

Анкета: Ги депилирате ли рацете?

Да
236
78%
Не
67
22%

Вкупно гласови : 303

Мислење 29 Ное 2010, 20:24

Ги депилирам да,не дека имав нешто многу,ама онака поубаво јас се осеќам. И по депилацијата,не ми растат многу,не се ни приметуваат,така да и да ги пропуштам едем,месец,па и два и поише не е ништо страшно
K.e.ll.y

Сино цветче

11758
Мислења: 294
Зачленет: 10 Ное 2010, 01:29
Постојат три страни во секоја приказна: Неговата, нејзината и вистината.

Мислење 29 Ное 2010, 20:34

Ги депилирам секој месец со депилатор.Веќе подолго време така ги депилирам,се навикнав,а и поубаво ми е.Не дека имам многу влакна,ама поубаво ми е така кожата на рацете,мазна и педантна :)
violinistka

Сино цветче

12755
Мислења: 335
Зачленет: 02 Окт 2010, 21:10
Слика Слика

Мислење 30 Ное 2010, 01:21

maleckaa напиша:си ги депилирам на 10тина дена со депилатор.не дека имам мн ама ми сметаат,неможам да ги гледам...најмногу на светот мразам влакнааа :@

Се согласувам со тебе. Мразам најмногу на свет влакна :), немам многу, но не сум ни без ич така да сметам дека денес на ова време е невкусно да ти се познаваат големи влакна по рацете, како што е случај кај некои :) . Јас ги депилирам рацете со депилатор веќе 3 години и сум задоволна, навистина кожата е помека и понежна.
gami

Зелено цветче

104164
Мислења: 628
Зачленет: 23 Ное 2010, 02:03
Take too many pictures, laugh too much and love like you`ve never been hurt. Because every sixty seconds you spend upset is a minute of happiness you`ll never get back. Don`t be afraid that your life will end, be afraid it will never begin.

Мислење 07 Дек 2010, 00:57

Си ги депилирам рацете уште пред 5 години и си ги депилирам со депилатор и тоа двапати месечно не ми растат бргу и не ми се мн познааваат
SOVRSENSTVO

Жолто цветче

915340
Мислења: 2454
Зачленет: 20 Сеп 2010, 14:25
Локација: далекy од реланоста...
We are in love Слика

Совршенството неможеш да го достигнеш,но никогаш не се откажувај од стремежот кон него!

Мислење 07 Дек 2010, 13:27

Депилирам раце редовно секој месец,5-6 години наназад,со топол восок обично и ептен ми е убаво.А и изретчени ми се влакната,доста се приметува на одредени делови од рацете.
Tenna

Сино цветче

176122
Мислења: 259
Зачленет: 17 Окт 2010, 17:34
Локација: Some big,dynamic city...
There is no time for cut-and-dried monotony. There is time for work. And time for love. That leaves no other time!
Coco Chanel

Мислење 07 Дек 2010, 13:29

Пред да ги депилирате рацете со машинка, ленти, депилатор се мачкате со нешто или откако ќе ги извадите? Планирам деновиве да ги извадам влакната на рацете, многу малку имам но сакам да пробам па ми треба совет :)
savana

Жолто цветче

488378
Мислења: 1132
Зачленет: 18 Авг 2010, 12:39

Мислење 07 Дек 2010, 13:34

savana напиша:Пред да ги депилирате рацете со машинка, ленти, депилатор се мачкате со нешто или откако ќе ги извадите? Планирам деновиве да ги извадам влакната на рацете, многу малку имам но сакам да пробам па ми треба совет :)

Па мене на козметичар пред депилација ништо не ми ставаат,а после тоа ми ставаат пудра Бекутан и толку
Tenna

Сино цветче

176122
Мислења: 259
Зачленет: 17 Окт 2010, 17:34
Локација: Some big,dynamic city...
There is no time for cut-and-dried monotony. There is time for work. And time for love. That leaves no other time!
Coco Chanel

Мислење 07 Дек 2010, 15:00

savana напиша:Пред да ги депилирате рацете со машинка, ленти, депилатор се мачкате со нешто или откако ќе ги извадите? Планирам деновиве да ги извадам влакната на рацете, многу малку имам но сакам да пробам па ми треба совет :)

Ако имаш малку тогаш воопшто не се депилирај зошто ќе почнат да ти растат .. Или ако веќе се одлучуваш за тоа тогаш не се депилирај секој месец него скокај еден па депилирај се :) Инаку и на мене откако ќе ме издепилира ми става крема некоја , пред тоа не .
Dushica-sk

Жолто цветче

22481420
Мислења: 4769
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:03
Don't be pushed by your problems. Be led by your dreams.

Мислење 07 Дек 2010, 15:13

Јас се депилирам со топол восок, не ме мачка со ништо претходно, само после тоа со бебешки некој или пудра во прав. Инаку пред секоја депилација, мислам дека е најдобро да си се истушираш за да се отворат порите и помалку да боли...Јас така практикувам, ако е случајно штетно, нека кажи некој :$
d.Darla

Зелено цветче

78297
Мислења: 505
Зачленет: 01 Сеп 2010, 12:12

Мислење 07 Дек 2010, 15:15

Мој совет :- Ако имаш многу малку влакна не почнувај да ги депилираш ;)
kate-the-great

Жолто цветче

1176525
Мислења: 1324
Зачленет: 26 Окт 2010, 10:57
Добрите девојки го чекаат принцот на белиот коњ, лошите девојки го чекаат милионерот во црн мерцедес, паметните девојки сметаат дека и двата лика се измислени !!!
http://www.duckshuffle.com :D

Врати се на Тело

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Breezy и 10 гости

Site Meter