Охохоооо,па јас откако знам за себе секоја сабота сум кај баба ми на ручек и јадам пилешко и пак немам гради ко на Памела. Имам малку поголеми од мали Ама сакам поголеми! Од сега секој ден кај баба!
Имам една другарка која имаше просечни гради! Откако почна да го пие кафето со соино млеко, градите бајаги и пораснаа, а таа во целост ослабвна пошто беше на диета! И јас имам поголеми од мали гради! Но сакам големки онака, барем 80ка прслук без проблем да исполнувам и решив : од утре ќе почнам и јас да го пијам кафето со соино млеко!
Бидете среќни што имате мали гради,другарка ми има 13 години и градите и се колку на мајка ми -.- Не дека не е убаво да имаш големи гради,туку тие сами со време ќе пораснат
Лененото семе дејствува на хормонскиот систем заради големата количина на фитоестрогени но за разлика од сојата практично нема негативни последици под услов да не се претерува со дневната доза и повремено да се прават паузи. Сепак би требало секоја девојка која ќе реши да го консумира да се информира повеќе за и самата да знае што внесува во организмот и кои резултати може да ги очекува. Ленено семе е на англиски Flax. Еден корисен текст на англиски со табела на производи кои содржат фитоестрогени каде лененото семе е на прво место: http://www.dietaryfiberfood.com/phytoestrogen.php http://www.dietaryfiberfood.com/Flax-seed.php И мене ме интересира дали некоја ќе има успех со ленено семе .
A од сојата може да се појават некакви несакани последици, или? Инаку, ќе пробам со овие ленени семки, па ќе видиме, се надевам на позитивни резултати.
И јас почнав да јадам ленено семе дневно по две лажици и чудно е откога ке го изедам градите ми се малку пополни ама веке после неколку часа ми се враќаат како претходно не знам може ми се причинува дека ми се поголеми откога ке го изедам лененото семе и не знам дали е можно да има стварно ефект да ти пораснат за стално ако и пораснаа на некоја нека каже плиззз
девојки самите си набиваме комплекси сакајте се такви какви што сте, ако не се сакате самите себеси најпрво не може да очекувате другите да ве сакаат, никој не е совршен но токму тие недостатоци не прават единствени така да не се замарајте со тоа
не би рекла дека ќе има ефект од како знам за себе секој ден морам да се напијам млеко па нема некаков си ефект во тој поглед