Епа вака иам еден проблем што го немав до пред некое време и многу се нервирам на моменти се стаам у депресии незнам шо да праам и се прашувам као дое до овој проблем така одеднаш и зашо баш на мене Значии ноктите на нозете од секогаш ми биле средени и стокмени но пред некое време почнаа да ми се лупат од озгора по малку и ќе земев со ноктарица ќе го исечев тоа што почнало да се лупи,и пак си беа се у ред.Но како шо поминува време се почесто ми се лупат ко да иам под тој нокт уште еден нокт и многу грдо изгледа own: own: own: НЕЗНАМ што да правааам луѓеее...сакам да си ги имам старите нокти многу сум педантна и водам ред баш за секој дел од телото посебно ии се нервирам ненормално мнг коа ќе си ги видам некогаш ноктите во такво стање.А и да додадам на првиот прст од ногата ми искочи као мало крукче ( од што сум носела тесни штикли) и никако да го снема.Незнам дали да земам некоја крема да се мачкам или нз шо да правам ај плс пишете некој совет ств.мн би ми помогнале.Позз иии пишетее.
Па чичко ми е доктор и ми кажа дека ми е од тесни штикли што сум носела и дека има еден куп луѓе со такви на прстите како мртва кожичка... А за у врска со ноктите незнам што да правам ств незнам.
И јас имам таква мртва кожичка, само мене ми од неправилно одење и некое чаре за перманентно отстранување баш и нема. Јас секојдневно ја отстранувам со турпија, после туширање, додека е мека кожата. И со мрсен крем мачкај ја, да не ти биде груба. А за ноктите незнам што би ти кажала. И на рацете така ти се лупат или само на нозете?
Абе мила до пред 2 месеци ми беа се у ред онака мислам стално сум се грижела за ноктите,на рацете ми се супер мислам неам на рацете никаков проблем...само на нозете и знаеш дури онака глупо ми е да идам боса некогаш од шо не сум навикната или се лакирам со црн лак зашо неможам да трпам така да гледам ops:
Мене ми порасна нови нокти, незнам колку е нормлно тоа , ама почнаа ноктите да ми се клатат и се исплашив, еден по еден сите ми паднаа, а одоздола под старите нокти пред да ми паднат ми се формираа нови ,меки тенки нокти и така сега си имам нови нокти на нозете
Јас имав проблем со тоа што секогаш ги сечев во недела секоја недела .. и ги намалев и ми станаа грди, сега веќе 2 месеци ги немам чепнато само со турпија и машинка и лакирани ми се црвено
И моите се секогаш средени, а неколку пати ми има паднато ноктот од десниот палец, така да на тој најмногу внимание му посветувам. Секогаш ми се налакирани, секогаш различно, моментално во пурпурна боја.
Првото нешто што забележувам е баш ова.Без разлика дали машки или женски.Мразам кога ноктите не ми се налакирани ми изгледаат неуредно.Ако видам некоја девојка тип топ средена и ако ноктите и се долги а поготово несредени се нарушува веднаш сликата.Мене моментално ми се со кремов лак.
И јас си ги мразам ноктите на нозете. Ама секогаш гледам да ми се средени, налакирани, исечени, и така натаму.
Мразам несредени нокти или па уште полошо лакирани, ама лакот излупен до пола Си ги обожавам моите стапала и нокти и си ги негувам и повеќе од доволно. Ноктите ми се СЕКОГАШ лакирани во црвена или бордо боја, ептен ми е секси
Имам еден куп креми и спејови за нозе, редовно правам пилинг, а ноктите и на рацете и на нозете ми се секогаш налакирани. Ако сум без лак се чувствувам чудно Моментално имам бордо лак на нозете, а освен во оваа боја, често ми се налакирани со црн лак, кремаст или па лак со светкавци
Ноктите и на раце и на нозе секогаш ми се средени, зашто мразам кога нема лак на нив. Моментално ми се со бела подлога и слој светки одозгора