Во чаша (најдобро стаклена односно проѕирна) ќе ставиш вода и после ќе земеш неколку лака во различни бои (боите се твој избор, исто така лаковите убаво е да бидат нови за капката што ќе ја капниш во водата да се рашири што повеќе) откако ќе капниш една боја и откако кругот ќе се рашири во тој круг ќе ја капниш другата боја па во тој другата и така колку бои планираш да ставиш.Потоа околу прстот пожелно е да ставиш салотејп ќе земеш чепкала за заби ќе почниш од дуплите кругово да повлекуваш линии и да експериментираш со шари .Потоа ќе го ставиш прстот во вода и ќе видеш дали ноктот е тошно под шарата која сакаш да ти биде над него . Потоа откако ќе го извадиш прстот ќе го отстраниш салотејпот што ти е околу прст и ке почекаш да се исуши а потоа ноктите ќе ги премачкаш со безбоен лак се надевам помогнав со спојлер имаш линк доколку нешто не е јасно Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=dtjQi1pHls4
kakva treba da bide vodata mlaka,ladna,vrela....??? toa mi e nekako najnejasno zasho koa probuvam da gi praam vaka noktive ne mi uspeva, lakot mi pagja na dno ko topche a nekoash se rasleva sekade ko proziren.
Тие во три бои се на сестра ми,а со ефект на распрскување се мои. Дело на Маца другарката на сестра ми.
Три бои веќе 5 дена. Жал ми е да ги избришам. ме нервира отсјајот, не се прикажани баш какви што се. Still.. I love them!