И Јас сакам сите да ве пофалам,прекрасни се Иако јас не го славам овој празник и ден денес кога наши пријатели Христијани ќе ми донесат јајца,некако најслатки ми се тие со кристали,жал ми е да се кршам со нив . Среќен празник феминки, за многу години
Јас за прв пат годинава пробав со декупаж техника И реков дека ако ми испаднат убави ќе ги споделам тука, па еве ги Мислам дека не испаднаа лошо, направив и неколку јајца со друга салфетка со розев цвет. Тие уствари ѝ беа неуспешните на мајка ми што не ѝ испаднаа црвени, туку розеви, па јас ги доукрасив А еве ги моите
Феминки се ближи Велигден, Споделете некој рецепт за убави бојадисани и украсени јајца, Овие од лани сите се преубави. Како мислите да ги украсувате годинава?
Јас три години по ред јајцата освен во боја ги правев и со декупаж техниката.Токму од една членка од овде ја научив @Gea ,се надевам ќе се активира пак со нејзините креативни идеи. Имам слики поназад во темата. Оваа година освен неколку само со декупаж, мислам дека ќе им ставам од оние украсни сликички кои се обвиткуваат околу целото јајце.Има интересни со религиски и детски мотиви. Ама има уште некој ден па може ќе дојдам до некоја друга идеја.
А да ве прашам...што правите со ланските велигденски јајца?...дека нели едно или две се чуваат преку цела година
Ако не се лажам во КАМ вчера видов златна боја за јајца.Ама брзав и не ја погледнав по детално.Може и јас ќе си земам.