Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.369
    Девојката ако сака да абортира , ќе абортира и без апчињата . Јас само и кажав еден начин , од кој нема последици . Ако не и кажев јас , ќе и кажеше гинекологот каде оди . Јас само споделив мене што ми се случи , одлуката е нејзина . Што ако тебе ти се случи несакана бременост ? Ќе абортираш , ќе ризикуваш утре да немаш деца ? Инаку , тој гинеколог е добар , има многу пациенти , се фалат од него , ама баш затоа што ми ги понуди апчињата , јас бев кај друг доктор , и баш го прашав за апчињата и ми потврди дека постојат , ама се нелегални кај нас , додека во странство се легални . И да , потврди дека се безбедни .

На buba4e89, izmislena, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.747
    Допаѓања:
    172.957
    Znaci zeni sme site, ama kakvi gadni na usta ima, toa e edno cudo.
    Mnogu mi e zal sto nekoi od vas se krajno needucirani, nemaat vrska od zivotot, nemaat opsti poznavanja za coveckiot organizam, opsti znaenja za zdravjeto, opsti znaenja za medicinskite tretmani.
    Ako ne znaete, postoi google, barem pobarajte pred da se izblamirate.

Prvo, kako ne vi e sram da napagjate nekogo ako saka da abortira?
    Vtoro, so koe pravo se drznuvate da ubeduvate nekogo deka treba da go zadrzi bebeto poradi XY pricini? Bilo ubistvo, bilo neeticki, bilo tesko za zenata, bilo neZnamSto.. Edinstveno nesto za koe imate pravo e da dadete MISLENjE a ne da ubeduvate..
    Ne ja znaete zivotnata situacija na nikogo na forumov, bidejki mnogu se retki tie sto se druzat vo privaten zivot tuka, a takvite najcesto nema da postavat vakvi prasanja na forumov od ocigledni pricni.

Cestitki za bremenata clenka. Ako se cuvstvuvas sigurna vo sebe i dokolku smetas deka ke imas poddrska od okolinata, ti posakuvam se najubavo. Vo sprotivno NE e nitu kriminal, nitu nemoralno nitu ne znam sto drugo, ako resis da si abortiras. Tvoe telo, tvoe pravo. Zapomni!

Za onie drugite sto se prepiravte za apcinjata za abortus!
    Mnogu e poednostaven zivotot ako mesto da udirate so glava vo zid, udrevte eden google search pa se educirate kako lugje
    Za tie sto gi mrzi
    https://www.bpas.org/abortion-care/abortion-treatments/the-abortion-pill/
    https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a600042.html
    http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm111323.htm

Ili samo pisete na google Mifeprex i skratete si gi makite pred se so neobrazovanosta a posle i so faktickiot problem.

Imam kupeno za prijatelka po preporaka od ginekolog, cinea 140 dolari i seuste veruvam deka se podobar izbor dokolku e vo rana bremenost.

На LollySky, XstrongerX, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Само што ќе пишев дека не се раѓа со провокации после 12 недела...
    Ете се нашол некој да прочита и да објави.

Уопште нема логика кога плодот е 5 цм да го раѓаш, мислам недај боже ама нонсенс е.

На rose60 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  4. vampire queen

vampire queen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    svakjam deka abortus e losa rabota,jas ne ni mozam da go storam toa,ama mnogu mi e krivo sto toj mi go napravi ova namerno toa e se , a bebeto e nevino nema vina za nisto .. :*

На ЕденЧлен и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    :hug: ќе видиш декa си јa дoнелa нaјпрaвилнaтa oдлукa кoгa ќе се гушнете зa прв пaт ;) имaј леснa бременoст:*

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.369
    @vampire queen мило ми е што се премисли во врска со абортусот , правилна одлука . Имај лесна бременост и се најубаво :hug:

На rose60 и the drummer им се допаѓа ова.
  7. vampire queen

vampire queen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    deneska bev na lekar , 6 nedeli , mu go slusnav srceto ^_^

На cukarkoval, CrazyGirl15, rose60 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @vampire queen имaј нaјубaвa и леснa бременoст сo живo и здрaвo бебенце :* :hug:

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.308
    Допаѓања:
    170.885
    мило ми е што одлучи да го задржиш бебето
    ајде сега израдувајте ги и домашните

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  10. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Ваљда треба да ти дојде.. Шо дека доживеавте оргазам? Битно е дали во тебе свршил.. Без кондом поточно.. На голо значи дали бил во тебе. А кафеав исцедок тоа е овулација обично, а можно е и цисти ама првото е најчесто.

11. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Kolkava e efikasnosta na norlevo apceto?dali nekoj imal iskustvo so nego?imam 3 godisna vrska,skoro sekogash koristime zashtita ama pred edna nedela se sluci da svrshi vo mene a mi bea plodni denovi, 14 den mi bese a spored kalendarot po koj se vodam na 15tiot den pishuvase deka treba da mi bide ovulacijata.E sega odma 3-3ipol casovi posle rizicniot odnos se napiv norlevo.prviot den nemav nekoi simptomi osven kako zamor malku,a pettiot den otkako go ispiv apceto mi se pojavi kako kafeav kako pogust iscedok ama vo epten mnogu mala kolicina nekolku kapki moze bea i nemaa miris kako da e infekcija ili nesto i toa bese se.Dali e toa nekoj efekt od apceto ili znaci nesto drugo?treba da mi dojde na 27-28 mesecov a denovive nemam nikakvi simptomi za dobivanje,zosto obicno imam bolka vo gradite i sl. a gledam deka i vaginalniot iscedok posle tie 3-4 kapki kafeno sto istekoja,sega mi e normalen.Ako nekoj se nasol vo slicna situacija neka mi pishe.
    Blagodaram

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Mislam deka se raboti za ovulacija.

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.308
    Допаѓања:
    170.885
    Кафеавите капки се изцедок проследен како нус појава од апчето
    Бидејки апчето е хормонална бомба и ти ги изпобркува сите хормони во организмот и се десило тоа точкесто крварење
    Апчето ке си ја заврши и функцијата за што е произведено а за добивање ке добиеш или на денот кога треба или порано или покасно нема правила
    ако ти закасне ти сепак направи си еден тест да си бидеш мирна
    и не барај некакви симптоми оти психата може чуда да стори биди си лајт[/QUOTE]

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Vi blagodaram i na dvete za brzite odgovori.Taka ispanicena sum si cela nedelja se na toa mislam,edvaj cekam da mi dojde.Zatoa i se reshiv da pisham tuka,dokolku nekoj imal slicen slucaj da me posovetuva.Me zbuni toj kafen tockest iscedok,bidejkji nikogas do sea pred da mi dojde vo period na ovulacija sum nemala takov iscedok,a mi doagja normalno skoro sekogas na 28 dena.A uste poveke se uspanicev zosto vidov deka nemam simptomi na dobivanje ne me bolat gradite i ne mi se poteceni,nemam bolki vo jajnicite a od prilika za okolu 10 dena bi trebalo da mi dojde.

15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Колкави се шансите за бременост ако ви сврши внатре ден пред менструација?
    За другарка прашувам :$

На ЕденЧлен и Sesil им се допаѓа ова.
  16. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Зависи колку саати од денот. Ако е поише од 2 саати и 17 минути нема големи шанси, ако е помалце од тоа- максимални. Ако сакаш изработка статистичка и со процентуална веројатност се наплаќа 150 ден.. Ако сакаш според местоположба на Јупитер 250, според китката на баба ти 500че, за тебе еве 499 со попуст. Трансакциска во инбокс

На Petar80 и Kukla994 им се допаѓа ова.
  17. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Не туку ми кажувај загатки одговори ми и не ме терај да сменам матичен.
    Поќе од 2ч и 17 мин ... ок да и пренесам фала.

Друг некој ? :D

На Petra777, buba4e89 и srcence1607 им се допаѓа ова.
  18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475

Озбилно сега, мали се шансите ден пред менстурација од причина што на 14 ден +- пред менстурација- овулираш и критични се наредните 3-4 дена додека јајце клетката да стигне до матката и да пропадне без да стапи во контакт со сперматозоиди. Овулацијата веќе се случила, така да минимални се шансите. Зависи од индивидуа сепак.

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    А да си се напрај тест после не е лошо а
    Фала Трајне :*

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.