Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    46
    ok fala, a mora ginekolog nemozi na privatno kaj nekoja ordinacija za venericni bolesti?

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Мора гинеколог, не е тоа пицаизли па на лекар за венерични болести да оди.:D
    Треба брис да се земе.

На sladok-bitola му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Па тоа е гинеколог, има приватни на секој чекор, особено ако сте од Битола. Тие прават прегледи, и можеш приватно кај нив, не мораш со книшка. Ако стеод Бт одете во Плодност, тие си имаат и лабораторија, приватно работат.
    Поздрав

4. sladok-bitola

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    46
    fala :)
    fala :) se nadevam nee nesho strasno

5. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Не мора да значи, може да е само обична габична инфекција, не мислете одма на најлошото :) Ама убаво е да си се прегледате и да си знаете. Советувај ја, кога веќе е сексуално активна да си прави почесто прегледи на гинеколог. Поздрав!

На sladok-bitola му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sladok-bitola

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    46
    mhm ke vidime :) pozz

7. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    вчера со дечко ми имавме прв пат ..но не знам баш дали сум скината затоа што неколку пати осетивме како меурчиња внатре ..и не осетив некоја голема болка а и крв не течеше..пробав со прст цел ми влегува а пред тоа ни пола не влегуваше ..и на крај и неговиот влезе цел и на крај го вклучивме светлото и на прстот имав крв а и сто и на кондомот но не много ептен малку ..но много ме боли кога влегува како на крај да имам некоја линија и кога ја допира многу боли подоцна 1-2 часа ми течеше крв но многу малку...дали е можно да сум скината ?
    ....Ова се случи во петок..постирав во друга тема но не добив одговор..сигурно сум скината но дали е во ред да имаш крв и сега ...мене не ми тече но кога одам во тоалет..имам крв но многу малку и не е чиста туку измешана со бело прање и дали е во ред да те боли стомак ?

8. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Нормално е, немај гајле, ќе си тече крв, ќе си помине ;) Ајде за убаво нека е :)

На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.
  9. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    уфф ми олесна .. :*

10. Stiletto

Stiletto Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    На 9ти месецов ми заврши циклусот, а денеска приметив како кафеаво-црвен исцедок, каков што имам последнте денови од циклусот. Дали е тоа поради тоа што наскоро треба да овулирам или сепак може да е нешто сериозно?
    П.С. Чувствувам и некоја минимална болка, речиси неприметна во пределот на јајниците.

Последна измена: 14 октомври 2015
  11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    da ne ti se plodni denovi znaat jajnici da bolat od ovulacija bar kaj mene redovno :)

12. Stiletto

Stiletto Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Да плодни денови ми се, и за неколку дена како што кажав треба да овулирам. Меѓутоа мене ме загрижува исцедокот.

13. M.I.A.

M.I.A. Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    41
    Зошто после сексуален однос почнува да боли стомак?

14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Според вас , кога е најдобро да се направи првиот гинеколошки преглед и на кој начин (имав прочитано може со ехо , на маса и др.) ? Сакам да одам наскоро :)

15. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Првиот гинеколошки преглед е најдобро да се направи за првпат кога се почнува со сексуални односи,а може и пред да се стане сексуално активна во сличај на инфекции или на нередовна и многу болна менструација.Се прави и на столче кај гинекологот и на ехо за да се види дали е се во ред со бнатрешните полови органи на ехо.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Како употребувате маса и столче, како да прегледот се прави во кујна.
    По започнување со сексуалниот живот потребно е девојките еднаш годишно да одат на контроли ако се е во ред со нивните генитали и органите поврзани со репродуктивниот систем.
    Гинеколошкиот преглед се состои од вагинално ехо и преглед на гинеколошки стол со специјален инструмент (спекулум) за да се процени состојбата на матката и да се види изгледот на вагиналниот секрет. По потреба се зема и брис за цитолошка анализа.

17. devojce29

devojce29 Нов член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво јас сум овде нова, подолго време ве посетувам па сега решив и јас да станам член. Значи вака јас сум мажена веќе една година па сега се појави еден проблем во врска со маж ми се пожали дека го боли половиот орган па сега ми рече дека имал како раничка односно како мал дел излупена кожичка со црвена линија бидејки прв пат се појавува оваа сакав да ве прашам од што може да се случи тоа и дали е опасно. Благодарам.

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Ова само на кажано ли?
    Еми види првен ти, опипај...па после и нас прашај не. Овака на слепо и ние не знаеме.

На eloves, Petar80 и anel им се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.623

Имаш лекар за ова...сепак е отворена рана на пенис!

20. LadyKaneswaran

LadyKaneswaran Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    Го постирав ова и во друга категорија но сеуште нема одговор/мислење. И јас имам ваков проблем, како што прочитав мислам дека се работи за кандида ама сепак не сум сигурна. Однапред да кажам дека не можам да одам на гинеколог. Прв дечко со кој имам односи а и јас сум му прва со која има односи. Имав проблем со воспаление на мочен меур пропратено со печење и чувство дека цело време ми се оди во вц, што е нормално во таа состојба и лекарот ми кажа што поголемо количество на увин чај да пијам. Ова го имам само во тек на лето меѓутоа сега после секој однос мора да мокрам и многу ме пече како да сум исечена на тоа место. Денеска приметив дека ми е подуено од лева страна, досега не сум приметила такво нешто. Вака е само после однос а потоа нема ништо и не ме пече. Често ставам бебешка пудра и павлова маст бидејќи кога имам менструација се исипувам од улошки. Сега ме интересира ваше мислење за ова што ми е подувано, и како што споменав не можам да одам на гинеколог и ве молам не осудувајте. Доколку е сериозно секако дека ќе мора но засега не го земам тоа во предвид. Благодарам.