Девојки имам вакво депилаторче и на кутијата пишува дека е само за нозе...дали можам да го користам и за пазувите? Зашто ми здосади да се бричам толку често,од бричот еден период ми беа излегле рани под пазувите едвај ги излечив се мачев повеќе од месец ипол.
^ааааааааааа тоа е рамно на лудило, жими се. Како бе така со депилатор, и јас го имам истиот па на нозе кога е зорт го користам ептен ако не отидам на депилација а ми треба. Можеш да го користиш ама ако издржиш алал да ти е. Многу боли за толку чувствително место. Под пазувите има жлезди, нема играње со тие работи. Јас не би ризикувала. Пробај со крема ако не можеш со брич или пробај да користиш колонска вода (некој неутрален мирис) за да не се исфрлаш.
Не претерувајте и вие со бричовите секој ден, како да сте некои врколаци па читам секој ден се бричите нама искрено потреба до толку бричиње. Дали јас дека не сум влакнеста многу, ама јас на 3 дена се бричам зашто тогаш има потреба веќе за бричење, пред тоа не. Како и да е секој ден бричење не е потребно мислам никој ама никој не е до толку врколак. Со крема имма пробано ефектот е ист како со брич а депилација ни под разно, знам случај кога една познаничка си повреди жлезда со депилација, мислам нема потреба за непотребна болка и комликации кога нит ми растат толку многу нит ми е тешко да се бричам на 3 дена. И не се бричете на суво, јас порано се инатев со мајка ми и на сувo со бричев(детски мозок пилешки ) ама си ја иритрав кожата и ме печеше многу. Со било кој сапун, шауергел, било што за време на туширање и завршена работа
Си користам брич за под пазуви. Се бричам 2 во неделата. Немојте со депилација, било штетно за градите.
И јас со брич Не би се депилирала во никој случај, сепак жлезди има таму па да не настане некоја повреда,да се искомплицира нешто..
јас од радозналост отидо на депилација под пазуви и козметичарката ми го стисна само да видевте колкаво поткожно влакно било од бричењето..така ми кажа
јас денес ако си ги избричам пазувите до утре ми се 2 - 3 милиметри надвор...и исто како да не сум се бричала по бричењето ..како да ми стојат влакната - како да го решам тој "проблем"? со депилација ми е ок.. ама не можам да ги растам метар и желба за жилет... Спојлер ги бричам нозете значи знам да се бричам хаха што да правам со каква пена,жилет...стварно нз..ако имате решение кажете
тебе каков ти е бричот?? викаат дека тие со повеќе острици се подобри па... (мислам дека еден содржи најмногу 4 острици)
се бричам,со депилаторот ми е многу болно на нозете не па под пазувите,а и на брат ми бивша се депилираше па после тоа почна многу да се поти и излегоа како топчиња под пазувите големи,така да не ризикувам