Според мене 3 месеци е краток период и да не е невина, а пошто е невина, тоа е прекраток период, и ако на едно машко му значи девојката, тоа никогаш не би кажало дека неможе да чека повеќе од 3,6,12 или колку и да се месеци, така да мислам дека си во право кога велиш дека овде нема ниту љ од љубов.
Според мене месец највише... ама и тоа е многу бе П.с. да се надоврзам само у врска со ова, според мене не е битно чекањето или брзаето ако има хемија сосема е во ред да се има секс, ама не и на сам почеток од една недела кога више што се вика уште не сте запонаени.. Што знам, јас барем вака функционирам.
Јас никогаш не сум предложил да чека, и многу глупо ми е кога машкото дава рок и вели дека неможе да чека повеќе од 3, 6, 12 месеци, како да ќе умре ако нема секс после овој период. И во тие случаеви кога помислата е само на секс, мислам дека нема љубов. Оптимален период според мене е од 6 месеци до 1 година, ама моето мислење и општо мислењето на машките треба да е мање битно. Во минатото јас не сум се прашувал, и не сум инсистирал да имам секс после одредено време, туку се прашуваше девојката со која сум бил во врска, и сексот се дешаваше кога таа ќе беше 100% спремна да го направи тоа. Инаку имам кажано во една друга тема дека што подолго време ме одбива, тоа повеќе ќе ја ценам, така да .
Да, а што треба да правам според тебе, со некоја која ми значи, ама таа не е од оние лесните, и не сака да има секс после само неколку месеци.
Па зависи кој како, мене првиот ме чекаше малку повеќе бидејќи бев невина па собирав храброст. А со сегашниот се случи после второто излагање. Кој сака нека осудува битно и мене ми беше убаво. А и ако има љубов помеѓу парот зошто да се измачувате да чекате? Што ќе постигнете со тоа? А ако на него му е само секс битно у таков случај не треба да сте заедно а не па да чекате..
Мислам дека се зависи и од возраста. Машко поготово околу 26/27 години ретко кој би се нафатил да чека година дена. До 4 месеци негде е прифатливo, после веќе хормони вријат А и девојчињата нека не се праат многу светици. Наука докажала дека женските поише сакаат секс
Он мисли дека сексот е само за машки и дека само они уживаат у тоа. @Sashko1992 А ако девојката му побара на дечкото да имаат секс и тој веднаш прифати каков е тој? Од тие лесните? А неверувам машко да има што би одбил секс, значи сите се лесни така? Колку непромислени работи се пишуваат Боже сачувај.
Сериозно @Sashko1992 6-12 месеци? Леле.. А што правите за тие 12 месеци? Стварно ме интересира, не се зезам
Абе ако ми се сака треба да чекам за да некои со такво мислење, не ме мислат оти сум лесна? Ќе си седам ко искарано прваче со рацете в скут свиткани ќе си ја чувам другарката, па ќе чекам 3,6,10 месеци да поминат, оти нели ако ми се сака и мене после 10 дена лесна сум?
Не го бранам Цаци, ама сепак тој е репрезентативен примерок на општеството и средината во која живееме, т.е за жал, 95% го делат неговиот став, и тоа не само машкиот дел