Мoже и тaкa. Дури и некa имa кoличински мaлку пoвеќе, стaви првo бешaмел, пa кoри, пa сoс, пa бешaмел. Супер ќе излезе.
Запржи повеќе кромид и 2-3 чешлиња лук кога ќе поруменат додај печурки и пржи додека убаво не им излезе водата на печурките,додади го сосот зачини со сол,вегета,бибер,оригано и пред крај додади магданос Преубав сос кој што многу убаво одговара со тестенини
Како ги правите Розен корите? Ај предлози, сакам да правам, ама не знам, немам ниту јадено ниту поравено нешто со тие кори? Како најчесто ги правите?
Девојки печев мафини во корпина книжни. Добро е не се запалив хехехе Ама сега има друг проблем. Корпината не се одлепуваат
Можда глупаво, но прв пат ми е даа купам готов пандишпан на винчини...Тие се готови, така, не се печат?
Вака, правам проја со спанаќ и сега не знам дали прво да го потпржам спанаќот пред да го ставам, или директно така жив со останатите состојки? Благодарам.
Блaнширaј гo пa стaви гo вo веќе гoтoвoтo тестo. А мoже и тaкa свеж дa гo стaвиш, сaмo пoситнo исецкaј гo. Нaјбитнo ти е дa е убaвo исцеден, без рaзликa дaли гo блaнширaш или не, инaку мoже дa пушти мнoгу вoдa.
Јас прво го мијам спанаќот,го цедам,го насолувам и потоа го гмечам,да извадам водата,убаво го гмечам и ставам во смесата,никако пржење или динстање..поздрав
Во ред девојки, @ kukla21 @Annath и @ Tanjat78 ви благодарам што се потрудивте да ми одговорите.Ќе го ставам само измиен и изгмечен, само да ги средам сувите состојки.Ако излезе убава на лик ќе ставам слика во ФИ.Поздрав.
Poveli:150gr seker 3,lazici med 4,lazici mleko, 1jajce, pola margarin. Se topi na tivko i se dodava 500gr brasno i edna lazica soda bikarbona izmesana so brasnoto. Ova mi bese za 4kori. Se pecat 2-3min na temperatura od 250°.
Правев принцес крофни ( слични на еклери) и додека ги печев нараснаа убаво, но откако ги извадив од рерна спласнаа, се вратија во првобитната форма. Некој совет ако има некој да даде ако ги има правено