1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.015
    Допаѓања:
    198.830
    Пол:
    Женски
    Мoже и тaкa. Дури и некa имa кoличински мaлку пoвеќе, стaви првo бешaмел, пa кoри, пa сoс, пa бешaмел. Супер ќе излезе.
     
    На Mrs.Bass и julie77 им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

    Minnie 1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.407
    Пол:
    Женски
    Aj neka mi pise nekoj ekspert za lazanji da prasam nesto :)
     
  3. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    Vaka imam domaten sos vo zamrznuvac pa se mislam so sto da go pripremam nekoj recept?
     
  4. Andemona

    Andemona Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.495
    Пол:
    Женски
    Последно што имам правено со доматен сос е шпагети со туна во нив се става така побајаги од сосот
     
  5. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    83.597
    Пол:
    Женски
    Запржи повеќе кромид и 2-3 чешлиња лук кога ќе поруменат додај печурки и пржи додека убаво не им излезе водата на печурките,додади го сосот зачини со сол,вегета,бибер,оригано и пред крај додади магданос :) Преубав сос кој што многу убаво одговара со тестенини :)
     
    На Alanna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    NE SAKAM TESTENINI T.S MOETO SEMEJSTVO GI IZBEGNUVA TESTENINITE
     
  7. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    83.597
    Пол:
    Женски
    Пилешки стек залиен со доматен сос и потпечен во релна :)
     
    На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    MM DA NE MI TEKNA
     
  9. kikin

    kikin Популарен член

    Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    13.861
    Пол:
    Женски
    Како ги правите Розен корите? Ај предлози, сакам да правам, ама не знам, немам ниту јадено ниту поравено нешто со тие кори? Како најчесто ги правите?
     
  10. Вини-пу

    Вини-пу Истакнат член

    Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    259
    Пол:
    Женски
    Девојки печев мафини во корпина книжни. Добро е не се запалив :) хехехе
    Ама сега има друг проблем. Корпината не се одлепуваат :(
     
  11. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    10.936
    Пол:
    Женски
    Mene mi rekia trebalo da se oladat skros pa da gi vadis od korpickite
     
  12. kikin

    kikin Популарен член

    Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    13.861
    Пол:
    Женски
    Можда глупаво, но прв пат ми е даа купам готов пандишпан на винчини...Тие се готови, така, не се печат?
     
  13. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.367
    Допаѓања:
    317.459
    Пол:
    Женски
    Не се печат
     
    На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Salome

    Salome Популарен член

    Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    10.293
    Пол:
    Женски
    Вака, правам проја со спанаќ и сега не знам дали прво да го потпржам спанаќот пред да го ставам, или директно така жив со останатите состојки?
    Благодарам.
     
  15. kukla21

    kukla21 Мама Член на тимот

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.733
    Јас секогаш жив го ставам.
     
    На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.015
    Допаѓања:
    198.830
    Пол:
    Женски
    Блaнширaј гo пa стaви гo вo веќе гoтoвoтo тестo. А мoже и тaкa свеж дa гo стaвиш, сaмo пoситнo исецкaј гo. Нaјбитнo ти е дa е убaвo исцеден, без рaзликa дaли гo блaнширaш или не, инaку мoже дa пушти мнoгу вoдa.
     
    На Esmeralda-MD, referentka, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjat78

    Tanjat78 Популарен член

    Се зачлени на:
    15 септември 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    3.334
    Пол:
    Женски
    Јас прво го мијам спанаќот,го цедам,го насолувам и потоа го гмечам,да извадам водата,убаво го гмечам и ставам во смесата,никако пржење или динстање..поздрав
     
    На Esmeralda-MD, referentka, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Salome

    Salome Популарен член

    Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    10.293
    Пол:
    Женски
    Во ред девојки, @ kukla21 @Annath и @ Tanjat78 ви благодарам што се потрудивте да ми одговорите.:f:Ќе го ставам само измиен и изгмечен, само да ги средам сувите состојки.Ако излезе убава на лик ќе ставам слика во ФИ.Поздрав.
     
    На Esmeralda-MD, Annath, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  19. t-sweet

    t-sweet Популарен член

    Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    6.155
    Пол:
    Женски
    Poveli:150gr seker 3,lazici med 4,lazici mleko, 1jajce, pola margarin. Se topi na tivko i se dodava 500gr brasno i edna lazica soda bikarbona izmesana so brasnoto. Ova mi bese za 4kori. Se pecat 2-3min na temperatura od 250°.
     
  20. bella12

    bella12 Популарен член

    Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.231
    Допаѓања:
    7.315
    Пол:
    Женски
    Правев принцес крофни ( слични на еклери) и додека ги печев нараснаа убаво, но откако ги извадив од рерна спласнаа, се вратија во првобитната форма. Некој совет ако има некој да даде ако ги има правено