Каков фил (полнење) ставате во пралините што се прават во силиконски калапчиња? @mareane @Annath ваш предлог можеби? Фала
Мoже дa стaвиш некoј кремaст фил зa тoртa, мoже и вишни oд слaткo. Јaс сум стaвaлa вишни, сум стaвaлa фил oд гoтoв пaндишпaн и пудинг нa пoмекo зaмесен (издрoбен пaндишпaн измешaн сo пудингoт), мoже еурoкрем сo мелен лешник/бaдем/oрев кaкo зa бoмбици.. билo штo мoже дс стaвиш. Акo е пoтечнo, кaкo нa пример вишни oд слaткo, премaчкaј гo кaлaпoт бaрем двaпaти (мoже и пoвеќе) сo чoкoлaдo, дa не ти дoјде претенкo, пa дa ти се кршaт прaлините кoгa ќе ги вaдиш.
Mi treba gustin za eden kolac ama ovde neznam pod koe ime da go baram a i nemam sretnato,nesto zamena mesto gustin sto mozam da stavam? I nekoj proveren recept so banani.tnx..
Sakam da pravam sitni piroski koi odamna gi merkam,receptot e od mi gusto,e sea pisuva vo sostavot 1 casa instant pire,moze i obicno,i nekako me buni ,se misli na prasokot od poreto ilu veke napraveno pire?
Тука ти е одговорот на прашањето. Ако може и обично,значи треба да е приготвено. Како инаку би користила ОБИЧНО пире
Gledam vo edna salata pisuva vlasec se dodava,znam deka e zacin ama nemam koristeno dosega.sto zacin e i na sto potsetuva,so sto moze da se zameni?
Тоа е како некој вид на зелен кромид (млад) само што вкусот му е некако по благ .Перцињата му се многу потенки.Сум видела во поголемите маркети а има и по пазарчињата
Ja zirnav na gugal vidov deka e kako perca ama posto nemam koristeno neznaev kakvo e,znaci i kromid ke mi zavrasi rabota,ke stavam od crveniot toj e po blag.fala ti za odgovorot.
Не се баш перца од кромид, тие се многу подебели и со појак вкус. Ако не си во Мк, барај го под име chives, или erba cipollina - cipolletta (во Италија си ако не се лажам).
Oo znaci toa e toa, znam za erba cipolina ama neznaev deka toa e istoto.da vo itl.sum.blagodaram mnogu..annath
Може ли да ми кажете како да направам мафини, внатре со стопено чоколадо? Ставам една коцка во средина пред да ги ставам за печење, ама не се топи.