Доматите или доматниот сос замени го со павлака за готвење Запржи кромид додади го месото убаво да се испржи и зачини пред крај додади ја хоплата додека не се згусни нека повари малку и тоа е тоа
Мајка ми не е дома па сакам да напрам копани со ориз потпечени во рерна ама незнам.. ќе можи некоја да ми кажи
Zenski, imam origano ne potroseno a rokot mu e pri kraj. Povekje od pola e ne mi se frlat. Ne deka 100€ kostat ama skoro polno e... e sea da ve prasam sto da pravam, deka suv zacin e pa me buni si mislam da go koristam I ponataka...ili poubo da go frlam, m
Нема врска ако е со поминат рок, слободно користи си го.... Знаеш и дека можеш да си правиш и чај од оригано за против кашлица?
Меленото месо испржи го со кромид, стави му бибер, вегета, сол и лукчиња ситно сечкани, треба да има повеќе. Јас лично не сум го правела сосов ама повеќе пати сум јадела кај дечко ми и многу се вкусни. Лукот се пржи убаво и нема силна миризба, а дава мн добар шмек. Пробај, нема да згрешиш!
Стави во едно ѓезве топла вода, колку од една шолја за чај (не превриена, туку од чешма) и во водата едно кафено лажиче оригано, промешај убаво и поклопи го ѓезвето со некоја тацна, да отстои така 10 мин. Потоа прецеди и пиј. Проверено и 100%делува и помага
Само еден совет...Вода од бојлер не се пие. Полна е со грињи. Секоја вода што е за храна/пиење загревајте ја на рингла.
Сега малку ме замисли,јас лично не пијам вода од бојлер,ама познавам луѓе што со години од сабајле кога мијат заби,пијат чаша топла вода од бојлер Викаат дека топело сало
Напиши на гугл mites, ќе видиш какви гадурии живеат во бојлерот. Можат да предизвикаат тешки алергии и други болести.
Како ја подготвувате златната мешавина како гарнир? Кога јас ја правам е никаква, а по гости ми е многу вкусна