1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. LejdiD

    LejdiD Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Пралини само ако имаш калапчиња :)
     
    На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  2. krEM4Eto

    krEM4Eto Популарен член

    Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Пол:
    Женски
    Ми треба некој едноставен сос за шпагети со мелено без домати и моркови сите на нет тој го пишуваат
     
  3. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    83.696
    Пол:
    Женски
    Доматите или доматниот сос замени го со павлака за готвење :)
    Запржи кромид додади го месото убаво да се испржи и зачини пред крај додади ја хоплата додека не се згусни нека повари малку и тоа е тоа :)
     
    На galapce и krEM4Eto им се допаѓа ова.
  4. tteea55

    tteea55 Истакнат член

    Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    Пол:
    Женски
    Мајка ми не е дома па сакам да напрам копани со ориз потпечени во рерна ама незнам.. ќе можи некоја да ми кажи
     
  5. Girl-Rabbit

    Girl-Rabbit Истакнат член

    Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Пол:
    Женски
    Имаш на ,,моирецепти,, ќе најдиш еден куп рецепти има
     
  6. mariatim

    mariatim Популарен член

    Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    12.529
    Пол:
    Женски
    Имaм свеж вргaњ печурки.
    Рецепт некoј?
     
  7. skorpija123

    skorpija123 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    ako se pogolemi mozes da gi napolnis, a isto i pohovani se vkusni
     
  8. Kukla994

    Kukla994 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.940
    Zenski, imam origano ne potroseno a rokot mu e pri kraj. Povekje od pola e ne mi se frlat. Ne deka 100€ kostat ama skoro polno e... e sea da ve prasam sto da pravam, deka suv zacin e pa me buni si mislam da go koristam I ponataka...ili poubo da go frlam, m:?:
     
  9. only44you

    only44you Популарен член

    Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Пол:
    Женски
    Нема врска ако е со поминат рок, слободно користи си го.... Знаеш и дека можеш да си правиш и чај од оригано за против кашлица?
     
    На Antebellum, Dust и anaja1 им се допаѓа ова.
  10. anaja1

    anaja1 Популарен член

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    7.421
    Пол:
    Женски
    Кога ќе го додадеш брашното,го исклучуваш миксерот и со лажица мешаш:)
     
    На Tatjana95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kukla994

    Kukla994 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.940
    Caj protiv kaslica?
    Aj te molam kazi mi kako da go napravam cajot?
     
    На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tatjana95

    Tatjana95 Популарен член

    Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Пол:
    Женски
    Меленото месо испржи го со кромид, стави му бибер, вегета, сол и лукчиња ситно сечкани, треба да има повеќе. Јас лично не сум го правела сосов ама повеќе пати сум јадела кај дечко ми и многу се вкусни. Лукот се пржи убаво и нема силна миризба, а дава мн добар шмек. Пробај, нема да згрешиш!
     
    На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  13. krEM4Eto

    krEM4Eto Популарен член

    Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Пол:
    Женски
    Фала премногу ќе направам во скоро време :)
     
  14. only44you

    only44you Популарен член

    Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Пол:
    Женски
    Стави во едно ѓезве топла вода, колку од една шолја за чај (не превриена, туку од чешма) и во водата едно кафено лажиче оригано, промешај убаво и поклопи го ѓезвето со некоја тацна, да отстои така 10 мин. Потоа прецеди и пиј. Проверено и 100%делува и помага ;)
     
    Последна измена: 3 октомври 2016
    На Antebellum, galapce и Kukla994 им се допаѓа ова.
  15. Kitten

    Kitten Форумски идол

    Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.190
    Пол:
    Женски
    Само еден совет...Вода од бојлер не се пие. Полна е со грињи. Секоја вода што е за храна/пиење загревајте ја на рингла.
     
    На galapce, kjukli, Kukla994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. anaja1

    anaja1 Популарен член

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    7.421
    Пол:
    Женски
    Сега малку ме замисли,јас лично не пијам вода од бојлер,ама познавам луѓе што со години од сабајле кога мијат заби,пијат чаша топла вода од бојлер(facepalm)
    Викаат дека топело сало:rofl:
     
    На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kitten

    Kitten Форумски идол

    Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.190
    Пол:
    Женски
    Напиши на гугл mites, ќе видиш какви гадурии живеат во бојлерот. Можат да предизвикаат тешки алергии и други болести.
     
  18. Bojana_Ilcevska

    Bojana_Ilcevska Активен член

    Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    109
    Пол:
    Женски
    Знаете ли рецепт за крофнички што се печат во едно апаратче како тостерче за крофни што е?
     
  19. anaja1

    anaja1 Популарен член

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    7.421
    Пол:
    Женски
    Реков,јас лично не користам,кажав дека познавам луѓе кој пијат таква вода:D
     
    На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. velesanka

    velesanka Популарен член

    Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    2.427
    Како ја подготвувате златната мешавина како гарнир? Кога јас ја правам е никаква, а по гости ми е многу вкусна :D