Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

 1. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Објавувач: Интеграл
  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: Комерцијалист
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 19/11/2011
  Краен рок за пријавување: 30/11/2011
  Email за контакт: integral@t-home.mk
  Целосен оглас:
  Компанијата ИНТЕГРАЛ ДООЕЛ ОД Скопје, како резултат на порастот во секторот за продажба на производи за широка потрошувачка и за потребите на Веледрогеријата, објавува оглас за следните работни позиции:
  1. КОМЕРЦИЈАЛИСТ - 1 извршител
  Потребни услови и квалификации:
  - Минимум средна стручна спрема
  - Способност за комерцијална теренска работа
  - Возачка дозвола Б категорија
  - Активно користење на MS Office и работа со компјутер
  - Работно искуство во мерчандајзинг активности ќе се смета за предност
  2. АДМИНИСТРАТИВЕН КАНЦЕЛАРИСКИ РАБОТНИК - 1 извршител
  Потребни услови и квалификации:
  - Минимум средна стручна спрема (ВСС од областа на финансии и економија ќе се смета за предност)
  - Возачка дозвола Б категорија
  - Активно користење на MS Office и работа со компјутер
  - Работно искуство во дејноста ќе се смета за предност
  Избраниот кандидатот ќе биде ангажиран на определено работно време во времетраење од 10 месеци (породилно одсуство) со можност за остварување на работен однос на неопределено време.
  Потенцијалните кандидати треба да поседуваат: комуникациски и презентерски вештини аналитички и организаторски способности да бидат креативни, иницијативни и способни за работа во тим способни за справување со нестандардизирани ситуации и работа во динамична средина.
  Компанијата на избраните кандидати ќе му овозможи користење на неопходни средства за работа, вклучувајќи можности за индивидуален кариерен напредок и дополнителни пакети на бенефиции и усовршувања.
  Апликациите со вклучена биографија, со назнака за работната позиција, да се испратат на: integral@t-home.mk заклучно со 30.11.2011 година.
  Само кандидатите кои ќе бидат селектирани во потесен избор ќе бидат повикани на интервју.


  Објавувач: КАМ ДООЕЛ
  Област: Администрација
  Работно место: Директор
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 19/11/2011
  Краен рок за пријавување: 29/11/2011

  Целосен оглас:
  KAM маркет
  Ние сме успешна компанија во експанзија и единствен синџир од маркети во Р. Македонија, кој ги применува светските принципи на хард дисконт: висок квалитети најниски цени. Co препознатлива мрежа од 50 маркети постојано сме блиску до нашите купувачи. Заради понатамошен развој, Компанијата има потреба од кандидати за следниве позиции:
  ДИРЕКТОР НА АДМИНИСТРАЦИЈА И ФИНАНСИИ
  Ваши задачи:
  • Водење на секторот на персонал и финансии
  • Раководење со сите финансиски дејности земајќи ги предвид даночно-правните и финансиските прописи
  • Развивање на сметководствени политики во согласност со законските сметководствени принципи, даночни барања
  • Контролинг-следење на трошоците, анализирање на истите и финансиско известување
  • Подготовка, изработка, анализа и следење на буџетот на Компанијата
  • Планирање, организирање, кадровско екипирање, предводење/насочување, обучување, контролирање и мотивирање на вработените
  • Управување со оперативни процеси
  • Следење на законите и поддршка на менаџментот во областа на финансии и персонал Вашиот профил:
  • Имате завршено економски факултет и раководно искуство во областа на книговодствено-финансиско работење.
  • Имате помеѓу 30-40 години
  • Имате одлично познавање на работа на компјутер (MS Office), како и софтвер за сметководство
  • Независност, истрајност, стратешко размислување, решавање на проблеми и спроведување на планови
  РАКОВОДИТЕЛ НА НАБАВКА
  Вие треба да ја превземете одговорноста за редовна и сигурна набавка, квалитет и најповолна цена
  Ваши задачи:
  • Водење на секторот за набавка и директно сте одговорен пред управата (генералниот директор)
  • Предводење во преговорите и припрема на договори
  • Избирање и оценка на добавувачите
  • Постојана анализа на продажниот пазар
  • Натамошен развој на приватни и трговски марки (брендови) и постојано стимулирање на иновации во асортиманот
  • Предлози за реклами и акции
  • Креирање на асортиманот согласно утврдените принципи на Компанијата
  Вашиот профил:
  • Имате завршено економски или технолошки факултет со насока биотехнолошко прехранбено инженерство;
  • Располагате со обемно познавање од браншата и познавање на артиклите
  • Имате искуство и вештини во контакти со домашните добавувачи
  • Имате одлично познавање на MS Office
  • Имате одлично познавање на германски или англиски јазик
  • Имате помеѓу 30-40 години
  • Решителност, уверливост и способност за работа под притисок
  КОМПАНИЈАТА НУДИ:
  • Високи месечни примања
  • Атрактивна и динамична работа
  • Можност за надоградба на професионален план
  • Одлични услови за работа
  Доколку сте заинтересирани за предизвик и одговорна позиција.
  Be молиме Вашата пријава и биографија (CV) да ја испратите на долунаведената е-пошта или aдpeca. Дискрецијата е загарантирана, Рокот за пријавување е 10 дена.
  Само избраните кандидати ќе бидат контактирани. КАМ ДООЕЛ ул. Индустриска бб (Товарна) 1000 Скопје vrabotuvanje@kam.com.mk
  http://www.kam.com.mk


  Објавувач: Johnson Matthey Catalysts
  Област: Консалтинг,тренинг и човечки ресурси
  Работно место: HR менаџер
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 19/11/2011
  Краен рок за пријавување: 29/11/2011
  Потребни квалификации: комуникациски, организациони и аналитички вештини, познавање на говорен и пишан Англиски и Македонски јазик, познавање на Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint) , со работно искуство
  Целосен оглас:
  Johnson Matthey Emission Control Technologies e светски лидер во производство и развој на технологии на Автокатализатори, кој работи според ISO 16949 и ISO 14001 стандардите за квалитет во автомобилската индустрија, поврзани со најдобрата практика за животната средина.
  Џонсон Мети обезбедува еднакви можности за вработување и позитивно ги поттикнува апликациите од соодветно квалификуваните кандидати без оглед на пол, раса, хендикепираност, возраст, сексуална ориентација, религија или убедување

  СЛУЖБЕНИК ЗА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ (HUMAN RESOURCES OFFICER)
  Џонсон Мети има потреба од Службеник за човечки ресурси (Human Resources Officer) кој ќе му се придружи на тимот за Човечки ресурси во фабриката за автокатализатори во Скопје, Македонија. Оваа позиција е дополнително воведена заради развојните планови на бизнисот.
  Во оваа позиција, Вие ќе обезбедувате поддршка на Менаџерот за човечки ресурси во различни области од човековите ресурси, вклучувајќи вработувања, развој на вработените, менаџирање на перформансите, односи на вработените, администрација при вработување. Вие исто така ќе помагате во развојот и имплементацијата на политиките и процедурите на компанијата.
  Кандидатите е потребно да поседуваат:
  • исклучително докажано искуство во областите на човечки ресурси, по можност во индустриска средина
  • одлични комуникациски, организациони и аналитички вештини
  • иницијативен пристап и способност за давање на резултати во динамична средина
  • способност за внимание кон детали и брзо учење
  • одлично познавање на говорен и пишан Англиски и Македонски јазик
  • напредно познавање на Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint)
  Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV и писмо за мотивација на Англиски јазик на следнава e-mail адреса: mkhr@matthey.com
  Be молиме Вашето CV и писмо за мотивација да биде испратено како MS Word Документ со назнака и наслов за која работна позиција аплицирате, во спротивно Вашата апликација нема да биде разгледана.
   
 2. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Фирма: Градежна фирма
  Дата: 23.11.2011
  Позиција:
  Градежна фирма има потреба од секретарка со познавање на сметководствени работи, минимум 3 години работно искуство.
  Потребни квалификации:
  - ВСС или ССС со поголемо работно искуство
  - Мин 3 години работно искуство
  - Солидно работењесо компјутерски апликации
  - Microsoft Office;
  - Активен корисник на англиски јазик
  E-mail: zlatka.ognjanovska@hotmail.com Телефон: 070/402-390
  Важност: од 23.11.2011 до 30.11.2011


  Фирма: Џонсон Контролс
  Дата: 23.11.2011
  Позиција:
  Џонсон Контролс е глобална компанија со различни дејности во рамките на автомобилската индустрија и индустријата за ефикасни енергетски системи. Бизнис групацијата на Џонсон Контролс за автомобилската индустрија е глобален лидер во доменот на автомобилските седишта, автомобилските ентериери, врати и контролни табли и електроника. Ние им овозможуваме на сите значајни произведувачи на автомобили да ги издвојат нивните возила со помош на нашите производи, технологии и напредни производствени капацитети. Со повеќе од 80000 вработени насекаде во светот, ние сме токму таму каде што нашите клиенти имаат потреба од нас.
  Дали Вие би сакале да бидете дел од возбудливо искуство?
  Придружете му се на нашиот тим во фабриката во СКОПЈЕ.
  Ние бараме стручни лица во следнава област:
  Сметководител
  Потребни квалификации:
  - Завршено високо образование
  - Одлично познавање на англиски јазик и Excel
  - 2 години претходно работно искуство со обработка на фактури, конторла и анализа на старост на добавувачи и купувачи
  - Познавање на електронско банкарство за домашни и странски плаќања
  - Познавање на работа со SAP системи
  - Одлични организациски способности
  Ние нудиме:
  - Интересна меѓународна работна средина
  - Можност за развивање
  - Градење на успешна кариера
  Контакт: П.Фах 518, 1000 Скопје Е-mail: AG-EUR-MK-Jobs@jci.com
  Краен рок за поднесување на апликациите на заинтересираните кандидати е 30.11.2011. Исто така, ги молиме сите кандидати ЗАДОЛЖИТЕЛНО да назначат за која позиција аплицираат.
  Важност: од 23.11.2011 до 30.11.2011


  Фирма:Цованер Балкан ДООЕЛ Скопје
  Дата: 23.11.2011
  Позиција: 2 комерцијалисти за на терен
  Цованер Балкан има потреба од 2 комерцијалисти за на терен. Потребно е претходно искуство во продажба. Предност ќе имаат оние со сопствено возило. Сите заинтересирани нека ја пратат својата кратка биографија на: mia@covaner.com
  Важност: од 23.11.2011 до 30.11.2011


  Биро за судски вештачења - Скопје
  Дата: 23.11.2011
  Позиција: дипл.економисти
  Поради зголемен обем на работа Бирото за судски вештачења има потреба од ангажирање на надворешни соработници и проценители од следниве области: - дипл.економисти, - дипл.градежни инж. - дипл.инж.архитекти - дипл.сообраќајни инж. - дипл.машински инж. - дипл.инж.геодети - дипл.електро инж.
  E-mail: contact@bsv.gov.mk Телефон: 3238-553
  Важност: од 23.11.2011 до 23.12.2011


  Изршител Слободанка Балгурова
  Дата: 23.11.2011
  Позиција: Дипломиран правник
  Дипломиран правник со завршен Правен факултет - 300 кредити. E-mail: izvrsitelslobodanka@yahoo.com
  Важност: од 23.11.2011 до 03.12.2011
   
 3. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Фирма: Лајонес ДООЕЛ Скопје
  Дата: 22.11.2011
  Позиција: Административен секретар
  - Вршење превод на документи за внатрешна и надворешна употреба на компанијата; - Комуникација со клиенти и нивна поддршка околу услугите на компанијата Lyoness; - Внесување на кориснички податоци во системот на Lyoness.
  - Водење на административните задачи во канцеларијата.
  Квалификации:
  - Минимум завршено високо образование;
  - Минимум 2 години работно искуство на иста или слична позиција;
  - Одлично познавање на Германски и Англиски јазик;
  - Работно познавање и користење на email кореспонденција;
  - Добро познавање на Microsoft Word и PowerPoint;
  - Тимски дух и позитивен пристап кон работата и клиентите;
  - Учтивост и професионалност при комуникација со клиенти;
  - Способност за работа под притисок;
  - Навремено завршување на работните обврски;
  - Одговорна личност со јасна демонстрација на самоиницијативност и проактивност;
  Е-mail: macedonia.office@lyoness.ag
  Важност: од 22.11.2011 до 30.11.2011


  Фирма:ТОТАЛ ГРУП Скопје
  Дата: 21.11.2011
  Позиција:
  Софтверска Компанија ТОТАЛ ГРУП Скопје има потреба од сериозна женска особа за работа како Комерцијалист на терен.
  Потребни квалификации:
  - -Одлични комуникациски вештини
  - -Работно искуство мин. 1год.
  - -Придржување до принципите на проф. Однесување
  - -Доследност, исполнителност, доверливост
  - -Одлично познавање на Англиски јазик и Компјутери
  Задолжително да се прати Кратка Биографија со фотографија во боја по што селектираните кандидатки ќе бидат повикани на директно интервју.
  E-mail: totalgroup@totalgroup.com.mk Телефон: 02/6138-902
  Важност: од 21.11.2011 до 01.12.2011


  Фирма: Pure Life Kosmetiks Doo /Divizija prehrana
  Дата: 21.11.2011
  Позиција: комерцијалист
  Фирма за увоз и дистрибуција на прехрана бара сериозна особа за работно место комерцијалист на терен.
  Потребни квалификации:
  - комуникациски способности
  - способност за работа во тим
  - возачка дозвола Б категорија
  - доверлива особа
  - со и без работно искуство (предност работно искуство најмалку 1 година)
  Е-мail: tamara@purelife.com.mk Teл: 02/2400-793
  Важност: од 21.11.2011 до 01.12.2011


  Работно место: Административен работник
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 23/11/2011
  Краен рок за пријавување: 30/11/2011
  Email за контакт: ugrovab@yahoo.com
  Потребни квалификации:
  - ВСС или ССС
  - минимум една година работно искуство
  - активно работење на компјутер
  - познавање од изготвување на фактури
  - познавање од книговодство/сметководство
  - активна возачка дозвола Б кат.
  Испратете кратка биографија со слика најдоцна до 30/11/2011.


  Објавувач: ИНЕЛ ТЕХНИК ДООЕЛ
  Област: Информатичка технологија
  Работно место: Веб дизајнер
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Договор(во месеци): 3
  Објавен на: 23/11/2011
  Краен рок за пријавување: 23/01/2012
  Email за контакт: inel_mk@yahoo.com
  Телефон: 078250405
  Потребни квалификации:
  - минимум ССС или БСС
  - возачка Б категорија
  - HTML,Dreamweaver,Photoshop,Joomla
  - компјутерски хардвер
  - компјутерски мрежи
  - WINDOWS,OFFICE
  - предност познавање LINUX
  Целосен оглас:
  Дизајнирање на web template-и за веб апликации и сајтови,одржување на постоечки веб сајтови,работа со професионален компјутерски и серверски хардвер, проектирање и изведба на компјутерски мрежи.

  Одлични услови за работа,можност за трајно вработување и напредок во кариерата.
   
 4. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Објавувач: Кроациа Осигурување - Живот АД
  Област: Осигурување
  Работно место: Агент за осигурување
  Во регион: Кичевски,
  Објавен на: 23/11/2011
  Краен рок за пријавување: 28/11/2011

  Телефон: 02/3215-083
  Целосен оглас:
  ТОП 5 ПРИЧИНИ ЗА ДА СТАНЕТЕ НАШ ЗАСТАПНИК ЗА ЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ
  1. Бесплатен тренинг и постојана надградба на знаења - Знаењето е моќ!
  2. Одлични компензациски пакети
  3. Постојан кариерен развој
  4. Стимулативни награди
  5. Самостојно креирање на работното време
  Ова се само дел од причините, останатите откријте ги сами!
  Доколку се пронајдете во некоја од точките, Be охрабруваме да не контактирате. Вашите податоци испратете ги на e-mail: m.stankovska@cro.mk.
  Кроациа Осигурување - Живот АД е првата лиценцирана компанија во Република Македонија за продажба на полиси за Животно Осигурување. Основана во далечната 1884 год., Кроациа Осигурување Загреб е една од најпознатите осигурителни компании на Балканот. Искуството кумулирано низ нејзината 120 годишна историја се гаранција за квалитетот ма услугите кои ги нуди на своите клиенти.
  Ул. „Мито Хаџивасилев Јасмин“ 6р, 20, спрат II 1000 Скопје
  Тел: 02 3215 083; e-mail: contact@cro.com КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ – ЖИВОТ


  Објавувач: Скопски Легури ДООЕЛ Скопје
  Работно место: Human Resources Specialist
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 23/11/2011
  Краен рок за пријавување: 28/11/2011
  Адреса за апликација: ул. 16 Македонска Бригада, бр.18, 1000 Скопје
  Назнака(референца) на огласот:
  Целосен оглас:
  „Скопски Легури“ ДООЕЛ Скопје – Компанија за производство на феролегури која најбрзо се развива во Република Македонија и е една од клучните извозници на феролегури во земјите на Европска Унија и Балканскиот регион, САД, Турција, земјите од Блискиот Исток, има потреба од вработување на Одговорен референт за човечки ресурси

  Главни одговорности:
  - Администрирање на матична евиденција на вработени
  - Проследување на целокупната постапка од засновање до прекин на работен однос во согласност со Законодавството на РМ и контакт со надлежните институции
  - Постапка при пензионирање на вработени и остварување на правата за инвалидност
  - Ажурирање на целокупната база на податоци за вработените
  - Редовно следење и проучување на законските прописи од областа на работни односи
  - Спроведување на соодветни договори, одлуки, решенија кои се однесуваат на човечките ресурси по разни основи
  - Останати технички и административни работи

  Потребни квалификации:
  - Диплома за завршено високо образование (Правен факултет)
  - Претходно работно искуство во наведената област минимум 3 години
  - Одлично познавање на законските прописи од областа на работни односи
  - Одлично познавање на алатките од MS Office пакетот
  - Познавање на англиски и руски јазик
  - Развиени пишани и говорни комуникациски способности
  - Лична и професионална ефективност

  Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат наведените квалификации потребно е да достават (по пошта или e-mail) своја биографија (CV) и мотивационо писмо најдоцна до 28.11.2011 год. на:
  „Скопски Легури“ ДООЕЛ
  ул. 16 Македонска Бригада, бр.18, 1000 Скопје, со назнака за - Оддел за управување со човечки ресурси e-mail: g.mitevski@skopskileguri.com


  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: SALES EXECUTIVE
  Број на работни места: 1
  Во регион: Охридски,
  Објавен на: 23/11/2011
  Краен рок за пријавување: 16/12/2011
  Телефон: 046/256-301
  Потребни квалификации: Language skills: English is a must and any second language is a bonus !

  Only Great People Need Apply!
  Head Quartered in the UK and celebrating its 12th anniversary, Eagle Technologies Ltd is a leading European trade only distributor for plastic ID card printers, consumables and related accessories.
  An exciting opportunity has been created for highly motivated sales professionals to promote our new range of high quality price leading consumables throughout Europe, Middle East & Africa from our office in OHRID.
  Reporting directly to our EMEA Business Manager, you will need to be extremely motivated, possess a can do personality and a genuine desire to succeed. Measured by pre-agreed targets you will be responsible for developing our range of leading products throughout many countries. Speaking/writing English and at least one other European language is desirable.
  Ideally you will have at least 2 years sales experience and possess a demonstrable track record of achievement. You will be able to communicate at director level and enjoy the art of negotiation. Your strong ability to prospect for new business and develop customer relationships will be critical to your success.
  Our vacancies represent Eagle’s first step in expanding our European operation so being part of a strong team with an ability to see and do what is required will aid your continued personal development.
  Eagle is looking for hardworking professionals only to assist with our rapid expansion plan. You will therefore need to be a strong personality, be able to stay focussed but also know how to have fun along the way. Above all, you must have pride in your work and that of your customers.
  Please email Nick on nmarkoski@eagletechnologies.co.uk for a job specification. We look forward to hearing from you.
   
 5. rossonerka

  rossonerka Популарен член

  Се зачлени на:
  13 април 2010
  Пораки:
  4.160
  Допаѓања:
  15.217
  Внимавајте правници со овој оглас.
  Не постои ваков извршител. Нема ни извршител Слободанка па да речам се омажила сменила презиме.
  Ни ја има запишано во Комора на извршители, а на гугл ако го впишеш името само огласите ги дава.

  Имам навика пред секој оглас да проверам кај е фирмата, која е, баш секоја фирма ја проверувам во златна книга, а посебно дека сум правник ако видам оглас за нотар и извршител одма проверувам во комората. А и истото важи и за адвокатите.

  Поубаво проверете си со 2 клика кај кој човек и која фирма аплицирате.
  Да не испадне заебанција оглас а вие веќе сите информации свои на тацна им ги доставивте.
   
  На srcekrsacka, girl.23 и Artemission им се допаѓа ова.
 6. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  SOLVUSOFT CORPORATION
  (http://www.solvusoft.com/) wants to inform you about new job position: Programmer.

  Required Skills and Job Description:
  The company is seeking to employ intelligent candidates with good knowledge in C#, NET and object-oriented programming. Knowledge of Microsoft Windows operating system architecture is a plus. This long-term position will span multiple projects with a variety of languages, designed to grow the employee into an expert software developer. Employee will learn top notch development techniques from the US.
  Candidate must demonstrate key object-oriented programming techniques, only being familiar with C# is not enough. Interested candidates can send their CV in English to the following email address: hr.solvusoft@gmail.com


  “Добродојде” Macedonia Welcome Centre (http://www.dmwc.org.mk) е невладина организација која има за цел анимација и интеграција на странците, вклучително и цленовите на нивните семејства кои работат во Република Македонија во состав на Дипломатско-Конзуларните претставништва, Меѓународните Организации, Невладинијот сектор и бизнис заедницата.
  Основната цел на нашата Невладина Организација е да ги информира, насочува и да им помага на “Сртанците” во нивно побрзо прилагодување и интегрирање, како и полесно воведување во општествениот живот во Република Македонија.

  · “Добродојде”-Macedonia Welcome Centre има потреба од еден волунтер-предавач по Албански јазик еднаш неделно за време од час и половина што ке се одржува во нивните канцеларии-Тафталиџе, Алзирска бб-позади Катастер.
  · Лицето треба да има ВСС или студент (по можност на Албански јазик)
  · Знаење на Англиски јазик
  · Желба за дружење и комуницирање
   

  Прикачени фајлови:

  • 01.PNG
   01.PNG
   Големина на фајлот:
   131,6 KB
   Прегледи:
   4.747
  • 02.PNG
   02.PNG
   Големина на фајлот:
   41,8 KB
   Прегледи:
   4.747
  • 03.PNG
   03.PNG
   Големина на фајлот:
   83,4 KB
   Прегледи:
   4.747
  • 04.PNG
   04.PNG
   Големина на фајлот:
   313,6 KB
   Прегледи:
   4.747
  • 05.PNG
   05.PNG
   Големина на фајлот:
   165,5 KB
   Прегледи:
   4.729
 7. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
   

  Прикачени фајлови:

  • BE, PAPS.jpeg
   BE, PAPS.jpeg
   Големина на фајлот:
   559,4 KB
   Прегледи:
   4.672
  • CST.jpeg
   CST.jpeg
   Големина на фајлот:
   820,6 KB
   Прегледи:
   4.672
  • LCC2.jpeg
   LCC2.jpeg
   Големина на фајлот:
   301,7 KB
   Прегледи:
   4.672
  • LCC21.jpeg
   LCC21.jpeg
   Големина на фајлот:
   453,1 KB
   Прегледи:
   4.672
 8. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  STARTER BATTERIES
  Дата: 27.11.2011
  Позиција: WEb SITE ADMINISTRATOR
  jQuery i web 2.0 pristupa SMARTY Template Engine Zend Framework XML, SOAP LinuxOS Objektno orijentisan princip programiranja Engleski jezik Квалификации: - Napredno poznavanje PHP, HTML, CSS, JavaScript - Napredno poznavanje MySQL i/ili PostgreSQL - Profesionalni odnos prema poslu, Jasna i redovna komunikacija - Poštovanje vremenskih rokova Е-мејл: info@starterbatteries.net
  Важност: од 27.11.2011 до 10.12.2011


  Дата: 28.11.2011
  Позиција: Brand & Team Building Expert
  Компанија, поради проширување на својот бизнис во Р.Македонија, има потреба од 3 Brand & Team Building Експерти. Мин.ВСС и активно познавање на Англиски јазик. Предност - комуникациски вештини. Е-мејл: brand.managers@yahoo.com
  Важност: од 28.11.2011 до 01.12.2011
   

  Прикачени фајлови:

  • BE21.jpeg
   BE21.jpeg
   Големина на фајлот:
   138,2 KB
   Прегледи:
   4.574
 9. slavica999

  slavica999 Популарен член

  Се зачлени на:
  27 декември 2009
  Пораки:
  3.878
  Допаѓања:
  3.954
  ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

  Рафајловски консалтинг објавува оглас за пополнување на слободно работно место „Технички Секретар“

  Кандидатите покрај општите услови за вработување предвидени во Законот за работни односи потребно е да ги исполнуваат следните квалификации

  * Завршено Високо образование (Филолошки Факултет - англиски јазик), (Економски или Правен Факултет завршен во странство)
  * Одлично познавање на деловен англиски (предност ќе се смета познавање на втор странски јазик)
  * Одлично познавање на работа со компјутер (Microsoft Office)
  * Работно искуство од најмалку една година на преводи од областа на деловното право и економија.  Потребни документи:

  - писмо за интерес
  - биографија (CV)
  - фотографија не постара од шест месеца

  Документите да се достават на e-mail: info@rafajlovski.com.mk
  Ќе бидат земени во предвид само заинтересираните лица кој писмо за интерес ќе достават no e-mail.
  РАФАЈЛОВСКИ КОНСАЛТИНГ ДОО Скопје Ул. Орце Николов бр.190 Скопје
  Огласот трае осум дена од денот на објавувањето.
   
 10. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Фирма: Rikapri
  Позиција: komercijalist
  Komercijalist za prodazba odgovoren za marketi. - Vozacka dozvola B kategorija
  E-mail: contakt@rikrom.com.mk
  Tel: 2520-414
  Важност: од 28.11.2011 до 01.01.2012


  Објавено во: Универзитет Св.Кирил и Методиј во Скопје Правен факултет Јустинијан Први во Скопје

  Универзитет Св.Кирил и Методиј во Скопје Правен факултет Јустинијан Први во Скопје Распишува Конкурс
  (1) - За избор на наставник во сите наставно-научни звања на научната област граѓанско материјално право за време од 5 години.
  Кандидатите треба да ги исполнуваат условите предвидени во Законот за високото образование, Статутот на Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје, Правилникот за критериумите и постапката за избор во наставно-научни, научни, наставно-стручни и соработнички звања на Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје и општите акти на Факултетот.
  Кон пријавата, кандидатите треба да достават: уверени, одлука или диплома за стекнат соодветен степен на образование-доктор на науки, кратка биографија CV, список на објавени научни и стручни трудови, по еден примерок од трудовите и копија од образец бр.1 со потврда за прием од Комисијата за верификација на факти согласно Законот за определување дополнителен услов за вршење јавна функција.
  Документите се доставуваат на Правниот факултет Јустинијан Први во Скопје, бул. Крсте Мисирков бб – Скопје, во рок од 8 дена од денот на објавувањето. Дополнителни информации на тел: 3117/244
  Важност: од 28.11.2011 до 06.12.2011  Објавено во: Адвокатска канцеларија
  Адвокатска канцеларија има потреба од:
  1 – Стручен соработник или адвокат. Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:
  - Завршен ВСС
  - Правен факултет
  - Положен Правосуден испит
  - Одлично познавање на Англиски јазик
  - Возачка дозвола Б категорија
  - Способност за тимска работа и работа под притисок.
  Заинтересираните кандидати да достават биографија на следната е-мејл адреса: office.skopje@gmail.com најдоцна до 05.12.2011 година. Само кандидатите кои ги исполнуваат условите, ќе бидат повикани на разговор.
  Важност: од 28.11.2011 до 05.12.2011


  Објавено во: ОГЛАС КНИГОВОДИТЕЛ АД „АГРОЛОЗАР“ од Струмица
  ОГЛАС КНИГОВОДИТЕЛ АД „АГРОЛОЗАР“ од Струмица има потреба од:
  1. Еден работник – Книговодител со следниве квалификации:
  - Високо образование
  - Економски факултет
  - Познавање на англиски јазик
  - Работа со компјутер
  - Работно искуство минимум 3 години и изготвување на завршна сметка.
  Сите заинтересирани треба да испратат CV со слика на: agrolozar@agrolozar.com.mk најдоцна три дена од објавување на огласот. Телефон за информации: 034/335-131
  Важност: од 28.11.2011 до 01.12.2011  Објавено во: Агенција за недвижности и осигување " CITYLIFE "
  Позиција: агент
  Агенција за недвижности и осигување " CITYLIFE " има потреба од агенти за недвижности по можност со претходно работно искуство. Можност за фиксна плата + процент.
  Квалификации:
  - Претходно работно искуство по можност ,
  - возачка дозвола б ,
  - искуство во директна продажба.
  E-mail: realestate.citylife@gmail.com Тел: 072/606-552
  Важност: од 28.11.2011 до 01.01.2012


  Објавувач:Ф-КА ЗА КАБЛИ ФКН ДООЕЛ НЕГОТИНО
  Работно место: Комерцијалист
  Во регион: Кавадаречки, Неготински,
  Објавен на: 28/11/2011
  Краен рок за пријавување: 02/12/2011
  Email за контакт: fkn@t-home.mk
  Телефон: 003894336120
  Поштенски ФАХ: 003894
  Потребни квалификации:
  - Високо образование 7-1 степен Еконмски факултет,
  - со познавање на Англиски Јазик (читање, пишување, вербална комуникација),
  - Работа со компјутер(Ворд, Ексел, Акцес)
  Адреса за апликација: Индустриска бб
  Целосен оглас:
  Фабрика за кабли ФКН ДООЕЛ Неготино од Република Македонија e создадена во 1968 година, и има искуство и квалитет во изработката на кабли повеќе од 40 години. Со својот богат асортиман и производствен капацитет од 1800 тони месечно кабел, Фабриката за кабли ФКН ДООЕЛ Неготино е еден од најголемите производители во регионот. Со текот на годините изградивме силна репутација за разбирање и задоволување на потребите на секој клиент. Од самото создавање, фабриката се обидува да го вклучи секој нов производ на пазарот во својот продажен асортиман. Нашето мото е: иновации, квалитет и коректност спрема клиентите.

  Со докажаниот квалитет, голем број од нашите производи ги пласираме на многу пазари надвор од државата: Германија, Словенија, Хрватска, Црна Гора, Бугарија, Албанија, Украина, Италија, Косово, Чешка, Нигерија и др.
  Со имплементирањето на системот за контрола на квалитетот од страна на меѓународната сертификациона мрежа ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 18001:2007 и компатибилноста на нашите производи со многу меѓународни стандарди, како: VDE, БДС, BS, JUS, NF, ние гарантираме за нивниот квалитет.
  Во производствениот асортиман на фабриката влегуваат следнитте видови производи:
  • Флексибилни кабли
  • Инсталациони кабли
  • Среднонапонски кабли од 1 до 36 кV
  • Армирани кабли со изолација од PVC и XLPE
  • Самоносички каблови снопови и јажиња
  • Информациски, телефонски, коаксијални и контролни кабли
  Нашата подготовка и желба да започнеме подобра соработка со клиентите чии потреби се дел од нашиот производствен асортиман. Ние гарантираме:
  • Висок квалитет
  • Конкурентни цени
  • Навремена испорака
  • Добра соработка
  • Професионализам
   
 11. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Објавувач: Биро за судски вештачења - Скопје
  Област: Право
  Работно место: Соработник
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 26/11/2011
  Краен рок за пријавување: 03/12/2011
  Целосен оглас:
  БИРО ЗА СУДСКИ ВЕШТАЧЕЊА СКОПЈЕ ИМА ПОТРЕБА ОД АНГАЖИРАЊЕ НА:
  - НАДВОРЕШНИ СОРАБОТНИЦИ,
  - ВЕШТИ ЛИЦА,
  - ПРОЦЕНИТЕЛИ И
  - ВОЛОНТЕРИ
  пратете ЦВ на: contact@bsv.gov.mk


  Објавувач: New Media Corporation
  Работно место: Customer Support Resentative
  Број на работни места: 3
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 24/11/2011
  Краен рок за пријавување: 03/12/2011

  Потребни квалификации:
  Invideous Limited runs a video app platform, bringing greater functionality to online video publishers in the form of new ad formats, pay-per-view systems and additional tools.
  We supply this technology to a range of smaller publishers as well as an increasing number of household name larger clients. As such, we are currently growing fast.
  Our commercial team are based in London, UK but we have a strong presence in Macedonia. We currently employ around 25 staff.
  Role
  We are seeking three customer support representatives to work with our existing team to delivery 24/7 support for our customers.
  The role requires shift work over approximately 14 days in any 4 week period. The shifts to cover include nights and weekends and this will be on a rolling basis.
  You will be dealing with a range of customer support enquiries, from users who have forgotten their username to more technical issues. There are clear escalation procedures and other members of the team available to help as required.
  Your contact with the users we need to support will be via both email and telephone.
  This role will be based in central Skopje. The salary will be competitive and commensurate with your expectations and experience.
  Requirements
  We do not have any specific experience requirements for this role, but are looking for the following attributes:
  • Common sense
  • Excellent written and spoken English
  • Ability to learn quickly
  • Technical savvy
  We really want CSRs who are great with people and who want to help our users have the best experience they can with us.
  Applications
  Please send applications (in English) to jack@invideous.com. Please include a brief covering letter alongside your CV.
  All applications will be treated with the strictest of confidence  Објавувач: Distant Job
  Во регион: Цела Македонија,
  Објавен на: 28/11/2011
  Краен рок за пријавување: 16/12/2011
  Целосен оглас:
  Distant Job is an Executive Offshore Recruitment company based in Montreal, Canada. We are focused on providing top quality remote talents from Eastern Europe and Asia.
  For our client – a North American company we are looking for:
  Technical writer (remote position)
  The position is based anywhere in the country and the job holder will work for a North American company. This is a project based position, which potentially can turn in to a full time or part time position. The job holder will be working from home (the company might arrange office as well) and should be using own computer and internet connection.

  We are looking for a Technical writer who will help to write the instructional guide, help guide, and users’ reference manual for the company’s commercial Revenue Management application. Technical experience in the software industry would be considered an asset.
  Project will take approximately 3 months on a full time basis.
  Requirements:
   Appropriate technical higher degree
   Experience in writing of technical manuals or guides
   Excellent writing skills in English
   Excellent level of English language
   Any international and multi-cultural experience will be considered an advantage
  If you are interested, please send your CV in English along with salary expectations and Skype ID to: dimitar@distantjob.com . Please quote the position name in the subject line of your e-mail.
  All applications will be treated in strict confidentiality.
  Only short-listed candidates will be contacted for interview.
  For more information about Distant Job, please visit our web-site: http://www.distantjob.com


  Објавувач: Dm-drogerie markt d.o.o.
  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: Marketing manager
  Во регион: Скопски,
  Оглас внесен на: 28/11/2011
  Email за контакт: popivanova@mail.com
  Потребни квалификации:
   Магистратура од областа на Маркетингот
   3годишно искуство во Маркетинг
   Напредно познавање на англиски јазик
   Лојална и организирана личност
  Адреса за апликација:
  Назнака(референца) на огласот: Маркетинг Менаџер
  Целосен оглас:
  dm-drogerie markt spada u red najjacih drogerijskih kuca sa asortimanom od preko 11.000 proizvoda iz podrucja kozmetike, sredstava za negu tela, parfema, decije nege, hrane za decu, zdrave hrane i hrane za dijabeticare, pomocnih lekovitih sredstava, foto pribora, sredstava za ciscenje i hrane za kucne ljubimce
  За потребите на дирекцијата во Скопје отворено е работно место Маркетинг Менаџер.
  Потребни квалификации:
   Магистратура од областа на Маркетингот
   3годишно искуство во Маркетинг
   Напредно познавање на англиски јазик
   Лојална и организирана личност
  ДМ дрогерие маркт Србија нуди атрактивни услови за работа.
  Вашите апликации со назнака за работното место испратете ги најдоцна до 10.12.2011
   
 12. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Објавувач: Маркет Ком Консалтинг
  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: Комерцијалист за терен
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 28/11/2011
  Краен рок за пријавување: 05/12/2011
  Email за контакт: petkovska@marketcomconsultancy.com
  Телефон: 02/6090275
  Поштенски ФАХ:362

  Потребни квалификации:
   ССП или ВСП
   ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРОДАЖНО ИСКУСТВО ТЕРЕНСКА ПРОДАЖБА) ВО ГРАДЕЖНИШТВО
   ПОЗНАВАЊЕ НА ПАЗАРОТ И ПОТЕНЦИЈАЛНИТЕ КУПУВАЧИ
   Познавање на англиски и српски јазик, како и компјутерски програми
   Валидна возачка дозвола Б категорија, пожелно и Ц категорија
  Целосен оглас:
  Маркет Kом вработува
  Комерцијалист за терен за Скопски регион
  со задолжително ПРОДАЖНО ИСКУСТВО И ПОЗНАВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ:фасадни малтери, бои и лакови, лепаци, глет маси, хидроизолациони материјали и др.
  Одговорности:
   Планирање и развој на продажбата во регионот
   Истражување на пазарот и ширење на мрежата на купувачи
   Спроведување на продажни акции и презентација на производите
   Контакти со купувачи и склучување на договори за соработка и продажба
   Остварување на резултати и подготовка на редовни извештаи за продажните активности, и др.

  Вашите апликации (биографија и писмо за мотивација) испратете ги најдоцна до 05.12.2011година на емаил:Petkovska@marketcomconsultancy.com
  Само кандидатите кои ќе бидат селектирани во потесен избор ќе бидат повикани на разговор.


  Правен факултет "Јустинијан Први“

  Работно место: Наставник
  Број на работни места: 2
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 28/11/2011
  Краен рок за пријавување: 06/12/2011
  Потребни квалификации:Докторат

  Целосен оглас:
  УНИВЕРЗИТЕТ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ„ ВО СКОПЈЕ РАСПИШУВА КОНКУРС
  - За избор на наставник во сите наставно-научни звања на научната област административно право и јавна администрација за време од 5 /пет/ години_/1/
  - За избор на наставник во сите наставно-научни звања на научната област граѓанско материјално право за време од 5 /пет/ години_/1/

  Кандидатите треба да ги исполнуваат условите предвидени во Законот за високото образование, Статутот на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј,, во Скопје, Правилникот за критериумите и постапката за избор во наставно-научни, научни, наставно-стручни и соработнички звања на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј,, во Скопје и општите акти на Факултетот.
  Кон пријавата, кандидатите треба да достават: уверение, одлука или диплома за стекнат соодветен степен на образование-доктор на науки, кратка биографија /ЦВ/, список на објавени научни и стручни трудови, по еден примерок од трудовите и копија од образец бр. 1 со потврда за прием од Комисијата за верификација на факти согласно Законот за определување дополнителен услов за вршење јавна функција.
  Документите се доставуваат на Правниот факултет „Јустинијан Први„ во Скопје, бул. „Крсте Мисирков,, бб - Скопје, во рок од 8 дена од денот на објавувањето.
  Дополнителни информации на тел: 3117-244
   

  Прикачени фајлови:

 13. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Фирма: Експолоџик
  Позиција: Маркетинг Агент
  Експолоџик е маркетинг агенција, застапник за деловниот интернет портал Виртуелен саем (http://www.efair4u.com) за Македонија. Има потреба од маркетинг агент кој ќе се занимава со продажба.
  Сите заинтересирани кандидати можат да испратат свое CV на office.mk@efair4u.com
  Без телефонски јавувања.
  Важност: од 29.11.2011 до 10.12.2011


  Фирма: Нутрицистички клуб
  Позиција: Соработник
  Имаме потреба од 3-ца хонорарни соработници за дневен ахгажман од 2-3 часа. Доколку сте млади, амбициозни и сакате да заработувате колку што заслужувате, аплицирајте со испраќање на ваше CV на адресата office.vrabotuvanje@gmail.com
  Важност: од 28.11.2011 до 20.12.2011


  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: Менаџер за продажба
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 14/12/2011
  Email за контакт: marketing@skyshop.com.mk
  Телефон: 077815316
  Потребни квалификации:
  • Minimum SSS
  • Minimum 1 godina iskustvo vo oblast na merchandising
  • Oganizaciski i komunikativni sposobnosti
  • Poznavanje na Angleski jazik (govorenje i pisuvanje)
  • Poznavanje rabota na kompjuter
  • Vozacka dozvola B kategorija
  Целосен оглас:
  • Pozicioniranje na brendot
  • Kreiranje na strategija za prodazba i razvoj
  • Vodenje na baza na klienti
  • Sledenje na prodazba i naplata
  • Odrzuvanje na direktna komunikacija so postoeckite klienti i ostvaruvanje novi
  • Konstantni posetuvanja vo maloprodaznite objekti
  • Primanje na naracki od klientite
  • Snabduvanje na klientite
  • Redovno izvestuvanje za aktivnostite i rezultatite


  Област: Информатичка технологија
  Работно место: Software Developer
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Потребни квалификации:
  • NET/MS SQL
  • PHP/MySQL
  Целосен оглас:
  Calline е компанија која работи исклучиво за западно европскиот пазар. Како за своите така и за потребите на своите клиенти има потреба од двајца програмери со искуство во Web Enabled Application.
  Апликациите да се испратат на адреса
  calline.mk@gmail.com
   
 14. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Објавувач: МОЖНОСТИ ДОО-СКОПЈЕ
  Област: Финансии и банкарство
  Работно место: Кредитен службеник
  Во регион: Кичевски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 03/12/2011
  Потребни квалификации:
  Економски факултет, Бизнис администрација или други сродни факултети
  http://www.moznosti.com.mk
  Целосен оглас:
  Штедилница Можности за потребите на експозитура Кичево има потреба од:
  Кредитен службеник
  Штедилница Можности за потребите на експозитура Кичево вработува службеници за работа со клиенти кои што ќе ги извршуваат следниве работни задачи:
  • контакти со клиенти и анализа на бизнисот на клиенти
  • подготовка на анализи и финансиски извештаи за дејноста на клиентот
  • проценка на кредитното барање и кредитната способност на клиентите
  • помош на корисниците на кредит и на кредитобарателите во одредување на нивните бизнис потреби
  • промоција на финансиските продукти на Штедилницата
  • градење на квалитетни долгорочни односи со клиентите
  Кандидатите кои што ќе аплицираат за вработување треба да имаат исклучителни комуникациски способности, да ги разбираат актуелните економски случувања и да ги познаваат бизнисите во регионот.
  Искуството не е задолжително но ќе се смета за предност.
  Кандидатите треба да имаат завршено високо образование:
  • Економски факултет, Бизнис администрација или други сродни факултети.
  • Познавање на Македонски, Албански и Англиски јазик и поседувањето на возачка дозвола Б категорија се задолжителни.
  Апликациите на Кандидатите кои што не ги исполнуваат овие услови нема да се разгледуваат. Заинтересираните кандидати можат да аплицираат само преку апликацијата на web страната на Штедилница Можности http://www.moznosti.com.mk во дел КАРИЕРА.
  Само кандидатите кои што ќе влезат во потесниот круг на селекција ќе бидат контактирани.


  Објавувач: КАМ ДООЕЛ
  Област: Трговија
  Работно место: Касиер/ка
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 05/12/2011
  Email за контакт: vrabotuvanje@kam.com.mk
  Потребни минимум квалификации:
  • минимум ССС (средно образование)
  • работно искуство минимум 1 година, пожелно во областа (продажба)
  • познавање на MS Office се смета за предност
  Адреса за апликација: Индустриска бб Скопје

  Целосен оглас:
  -Обезбедува точна состојба со точно куцање на каса, ниски кусоци, поголема ефективност во работењето и позадовлни купувачи. Со својот позитивен однос кон купувачите и познавање на артиклите потребно е да ги задржи постојаните и да привлече нови муштерии. Постојано да ја одржува исправноста на производите, нивното позиционирање, редот и хигиената во маркетот.


  Објавувач: ADRIATIK GROUP
  Област: Недвижнини
  Работно место: Агент за недвижности
  Број на работни места: 2
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 04/12/2011
  Потребни квалификации:
  ссс/всс

  Целосен оглас:
  За потребите на Агенцијата за недвижности има потреба од две работни позиции како Агент/Брокер за недвижности со познавање на компјутери и англиски јазик.
  Се бара сериозна и амбициозна линост за вработување ИСКЛУЧИВО на подолг период.
  Плата фиксна и надградва со процент.(Пријавување задолжително)
  Предност со сопствено возило.

  Вашето ЦВ - задолжително со слика претете го на е-маил
  adriatik.agent@gmail.com


  Објавувач: Макпетрол АД - Скопје
  Област: Администрација
  Работно место: Рецепционер
  Број на работни места: 2
  Во регион: Гостиварски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 04/12/2011

  Потребни квалификации:
  • Англиски јазик
  • ВШС
  • Години Работно искуство:1
  • познавање на компјутер

  Целосен оглас:
  Врз основа на членот 22 став 1 точка 1 и член 23 став 1 и 3 од Законот за работни односи, „Макпетрол" А.Д. - Скопје распишува
  ОГЛAC За вработување на работници на определено време во хотел „Макпетрол" во Маврово, и тоа на определено време од 3 (три) месеци.
  За следниве работни места:
  2 (двајца) рецепционери
  - VI степен на образование
  - најмалку 1 година работно искуство
  - познавање на компјутер
  - одлично познавање на англиски јазик
  Кандидатите треба да достават:
  - Молба за вработување;
  - Кратка биографија - CV (во кое задолжително треба да се наведе каде кандидатот го стекнал работното искуство и неговото времетраење);
  - Мотивационо писмо;
  - Диплома за завршено образование.
  Пријавените кандидати ќе бидат повикани на тестирање и информативен разговор.
  Изборот од пријавените кандидати ќе биде направен во рок од 10 (десет) дена по спроведениот информативен разговор.
  Рокот за пријавување почнува од денот на објавувањето на огласот во јавните гласила и трае 5 (пет) дена.
  Документите да се доставуваат на адреса:
  „Макпетрол" А.Д. - Скопје Сектор за човечки ресурси Ул. „Мито Хаџивасилев Јасмин" бр. 4
  „МАКПЕТРОЛ" А.Д. - СКОПЈЕ
   
 15. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Објавувач: Адвокатско Друштво Чукиќ & Марков - Скопје
  Област: Право
  Работно место: Адвокат
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 06/12/2011
  Email за контакт: oglascukicmarkov@yahoo.com
  УРЛ: http://www.cukic-markov.com.mk
  Потребни квалификации:
  - Англиски јазик
  - ВСС
  - положен правосуден испит,
  - познавање на MS Office,
  - организациски и комуникациски способности

  Целосен оглас:
  Адвокатското друштво Чукиќ u Марков има потреба од:
  АДВОКАТ
  Потребни квалификации, вештини и способности:
  • Високо образование Правен факултет
  • Положен правосуден испит
  • Одлично познавање на MS Office
  • Одлично познавање на англиски јазик
  • Ориентираност кон тимска работа
  • Организирана, иницијативна и мотивирана личност
  • Способност за работа под притисок и кратки рокови
  • Одлични организациски и комуникациски способности
  сите заинтересирани кандидати можат да испратат CV на следната е- маил адреса: oglascukicmarkov@yahoo.com
  - Огласот трае 7 дена од моментот на објавувањето
  -Кандидатите кои ќе бидат избрани ќе бидат повикани да дојдат на интервју во нашата канцеларија во рок од 8 дена.
  -сите дополнителни информации за нашата канцеларија можете да Ги најдете на нашата веб ciupaHcv.www.cukic-markov.com.mk
  Адвокатско Друштво Чукиќ и Марка


  Објавувач: Министерство за култура
  Работно место: Директор
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 29/11/2011
  Краен рок за пријавување: 07/12/2011

  Потребни квалификации:
  • ВСС
  • Години Работно искуство:5
  • познавање на еден од светските јазици

  Целосен оглас:
  Врз основа на член 30 став 1 и член 34 став 4 од Законот за културата („Сл. весник на Република Македонија,, бр.31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/2010, 47/2011 и 51/2011), Министерството за култура повторно распишува:
  ЈАВЕН КОНКУРС
  за избор на директор на Националната установа - Уметничка галерија -Тетово
  I
  Покрај општите услови утврдени со закон, кандидатите треба да ги исполнуваат следните посебни услови утврдени со Статутот на установата:
  1. Да има соодветно Високо образование од областа на општествените науки-(VII/1-степен);
  2. Најмалку пет (5) години работно искуство во областа или реализирани најмалку пет (5) проекти од областа;
  3. Задолжително познавање на еден од светските јазици; 3. Да е афирмирано лице во областа на културата;
  II
  Кандидатите за избор на директор на установата треба да достават и своја Програма за работа и за развој на установата, како стратегија за наредниот четиригодишен период (2011-2015), во согласност со Законот за културата, како и следните документи (оригинал или заверен препис кај нотар):
  - пријава со кратка биографија;
  - доказ за завршено високо образование;
  - доказ за работно искуство или реализирани најмалку 5 проекти од областа;
  - доказ за познавање на еден од светските јазици;
  - уверение за забрана за вршење професија, дејност или должност (не постаро од шест месеци);
  III
  Конкурсот трае 8 дена од денот на објавувањето.
  Пријавите со Програмата и другата документација треба да се достават до Министерството за култура преку пошта на адреса: ул.„Ѓуро Ѓаковиќ,, бр. 61 - Скопје, или во Архивата на Министерството за култура, најдоцна до 16,30 часот последниот ден од конкурсот.

  Материјалите доставени на конкурсот не се враќаат.
  Некомплетните и ненавремено доставени документи нема да се разгледуваат. За резултатите од конкурсот кандидатите ќе бидат известени по писмен пат.
  МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА
   
 16. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Фирма: VERDH
  Позиција: Storage Engineer
  Storage Engineer - Skopje - Permanent - EMC - HP - SAN
  My client, a leading Macedonian Telecommunications Company is seeking to hire an experienced Storage Engineer to be based at their offices in Skopje. The role of the Storage Engineer is to provide in depth knowledge and expertise in supporting Storage Infrastructures, primarily EMC and HP Arrays with a Cisco Fabric.
  • You will be working in a dynamic environment, dealing with installation, configuration and resolution of issues; providing documentation where required.
  • Also providing input into Architecture reviews that have a dependency on Storage infrastructure. Skills & Experience Required:
  • Strong experience with HP EVA and/or EMC Clariion SAN in a multi-site replicated environment. Experience with VMWare ESX Server in a multi-site, clustered environment, with a high level of troubleshooting skills;
  • ESX/ESXi 3.5/4.0; VSphere and VCentre 2.5. Very Good knowledge of VCB and SRM.
  • Very Good knowledge of HP Proliant Servers and Blades.
  • Very Good experience of DNS/DHCP/IP.
  • Good experience with Infrastructure Management tools.
  • Good experience with implementing and managing monitoring solutions.
  • Experience of backup technologies.
  E-mail: jobs@verdh.com
  Tel: 38649131497
  Важност: од 01.12.2011 до 25.12.2011


  Фирма: HL-Ohrid
  Позиција: Vis sovetnik
  Multinacionalna kompanija kako proizvoditel na zdrava hrana i dodatoci vo ishranata nudi biznis sorabotka na fitness-spa centri, Istovremeno potrebni se 5 sorabotnici na vozrast od 20-35 godini koi se podgotveni da vlezat vo sistem na brza lokalna edukacija i specialni skoluvanja vo stranstvo za pozicijata Supervizori-sovetnici.
  Prednost ke imaat prijavenite od Ohrid,Struga i Kicevo Kompanijata nudi:
  • 10 nedelna startna edukacija i timska podrska.
  • Moznost za vasa zarabotka vednas dodeka trae obukata (150-250 evra mesecno) preku prakticiranje na naucenoto so pomos na licni mentori.
  • Steknuvanje so Licenciran sertifikat - dogovor so kompanijata za partnerstvo kako nejzin Supervizor - sovetnik, iden Mentor.
  • Licencata za biznis kako sorabotnik vazi vo Makedonija i drugi 79 drzavi niz svetot.
  Kvalifikacii:
  • Vozrast 18-40 godini.
  • Minimum BSS obrazovanie i poznavanje na rabota so PC i angliski jazik.
  • Ocekuvame Vase CV so ponova slika najkasno do 9 dekemvri 2011 g.na
  mail: biznispartnetrstvo@hotmail.com
  Ocekuvajte povik za info-deloven razgovor. Obukata zapocnuva od 11 dekemvri.....
  Важност: од 01.12.2011 до 09.12.2011


  ADRIATIK GROUP
  Работно место: Административен асистент
  Број на работни места: 1
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 03/12/2011
  Краен рок за пријавување: 08/12/2011
  Потребни квалификации: ссс/всс
  Целосен оглас:
  ЗА ПОТРЕБИТЕ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА НЕДВИЖНОСТИ ИМА ПОТРЕБА ОД динамична, комуникативна и сериозна личност за работа како административен асистент- техн.сектетарка , со познавање на работа со компјутер и англиски јазик -ПРЕДНОСТ СО РАБОТНО ИСКУСТВО
  *позицијата вклучува канцелариска и теренска работа(посета на објекти) во Скопје.
  Вашето ЦВ на македонски јазик (ЗАДОЛЖИТЕЛНО со слика), пратете го на e-mail adriatik.sekretar@gmail.com


  ADRIATIK GROUP
  Област: Недвижнини
  Работно место: Агент за недвижности
  Број на работни места: 3
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 03/12/2011
  Краен рок за пријавување: 08/12/2011
  Потребни квалификации: ссс/всс
  Целосен оглас:
  За потребите на Агенцијата за недвижности има потреба од две работни позиции како Агент/Брокер за недвижности со познавање на компјутери и англиски јазик.
  Се бара сериозна и амбициозна линост за вработување ИСКЛУЧИВО на подолг период.
  Плата фиксна и надградва со процент.(Пријавување задолжително)
  Предност со сопствено возило.

  Вашето ЦВ - задолжително со слика претете го на е-маил
  adriatik.agent@gmail.com


  ДГ КУБУС™ дооел - Скопје
  Реномираната градежна компанија КУБУС Инженеринг - Скопје има потреба од вработување на едно лице на позиција техничка секретар-ка.

  Област: Градежништво и Архитектура
  Работно место: Техничка секретарка
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 03/12/2011

  Потребни квалификации:
  Минимум 2 години работно искуство во работна организација на бараната позиција, напредно познавање на Микрософт Офис пакетот, возачка дозвола Б категорија, напредно познавање на Англиски јазик
  Сите заинтересирани кандидати да испратат кратка биографија со слика на следниов емаил job@cubus.com.mk
   
 17. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Studioaktiva
  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: Агент за продажба и маркетинг
  Во регион: Скопски,
  Оглас внесен на: 03/12/2011
  Телефон: 070604355
  Потребни квалификации:
  Личноста која аплицира за супервизор треба да поседува
  o Универзитетско образование
  o Одлично познавање од Microsoft Office пакетот (Word, Excel & Power point)
  o Одлично познавање на Англиски јазик
  o Лидерски вештини
  o Комуникативност, љубезност, точност, работа со рокови
  Личноста која аплицира за помлад соработник за здрав животен стил треба да поседува
  - Универзитетско образование (не е пресудно)
  - Одлично познавање од Microsoft Office пакетот (Word, Excel & Power point)
  - Одлично познавање на Англиски јазик
  - Комуникативност, љубезност, точност, работа со рокови
  Адреса за апликација: ул. Рузвелтова бр. 19
  Целосен оглас:
  Глобален лидер со повеќе од 30 годишна традиција во индустријата за здрава и правилна исхрана, контрола на тежината и нутриционистички додатоци за подобра кондиција и здравје е во потрага по еден супервизор- раководно лице и двајца помлади соработници за здрав животен стил.
  Одговорности на супервизорот
  1. Изготвување програми на исхрана
  2. Грижа за конзументи
  3. Учење, надоградување, развивање и унапредување на лидерски вештини
  4. Градење тим
  5. Грижа за тимот
  6. Менторирање и пренесување на знаење
  7. Организација на семинари
  8. Држење обуки, презентации, теми на семинар, медијаторство
  Работни задачи на помлад соработник за здрав животен стил
  • Изготвување програми на исхрана
  • Грижа за конзументи
  • Развој на комуникациски вештини
  • Учење и надоградување
  Предност за обете отворени позиции имаат амбициозни луѓе кои се занимаваат со спорт и сакаат да промовираат здрав и активен начин на живот. Испратете Ваша куса биографија на maja.strackovska@studioaktiva.mk или на maja_strackovska@yahoo.com


  Project Assistant
  Број на работни места:2
  Во регион: Скопски,
  Објавен на: 03/12/2011
  Краен рок за пријавување: 07/12/2011
  Почеток на работен однос:
  Оглас внесен на: 03/12/2011
  Потребни квалификации:
  • Искуство
  • завршено соодветно образование

  Хонорарна работа

  • Превод од Англиски кон Француски
  • Превод од Англиски кон Германски

  Пријави на емаил translatejob@hotmail.com


  СИНПЕКС ДОО
  Област: Продажба и Маркетинг
  Работно место: Администратор
  Број на работни места: 1
  Во регион: Битолски,
  Објавен на: 03/12/2011
  Краен рок за пријавување: 09/12/2011
  Email за контакт: sinpeks@t-home.mk

  Целосен оглас:
  СИНПЕКС
  Една од водечките компании на пазарот за продажба на гама производи, Синпекс Битола ДОО распишува конкурс за следните работни позиции:

  АДМИНИСТРАТОР ВО КОМЕРЦИЈАЛНИ УСЛУГИ

  Локација: Скопје

  Одговорен за ефикасна и продуктивна административна поддршка во сите сегменти на функционирањето на канцеларијата на Синпекс ДОО Битола во Скопје како и проактивно да им помага на референтот за комерција и одговорниот на сервис за да обезбеди нормално функционирање на канцеларијата.

  За да ги исполните потребите услови за оваа позиција, потребно е да поседувате:
  • Универзитетска диплома (технички науки или економски)
  • Работно познавање на англиски или германски јазик (писмено и усно)
  • Возачка дозвола Б категорија
  Доколку сте личност која има желба да работи во динамична средина, со отворена комуникација ориентирана кон добра услуга на клиентите и доверливост, а ги исполнувате потребните услови за оваа позиција,ве молиме да испратите ваша биографија и мотивационо писмо на:
  Синпекс Битола ДОО Ул. Краварски Пат бб , 7000 Битола Co назнака: За оглас за вработување
  Или на e-mail адресата: sinpeks@t-home.mk
   

  Прикачени фајлови:

  • Blizoo.PNG
   Blizoo.PNG
   Големина на фајлот:
   53,3 KB
   Прегледи:
   4.775
 18. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  JOB ANNOUNCEMENT
  Позиција: PERSONAL ASSISTANT

  JOB ANNOUNCEMENT An international company based in Vienna is looking for interested candidates to fulfill the position of PERSONAL ASSISTANT, for its newly established office in Skopje.
  The candidates should have the following requirements:
  • High motivation and enthusiasm for work in an international environment;
  • Excellent communication and social skills;
  • Excellent knowledge of oral and written English, as well as computer skills;
  • Organizational and planning skills;
  • Good office and table manners;
  • Ability to work under pressure, follow late working hours and short deadlines;
  • Flexibility for travelling in Vienna and other European and global destinations;
  • University education will be an advantage;
  • Experience in office management will be an advantage.

  All candidates should send their short CV (including a photo) on the following e-mail address: dalius62@gmx.at, by Wednesday, 7 December, 2011 at 17:00. Selected candidates will be invited for an interview with a short notice.

  Интернационална компанија co седиште во Виена бара кандидати за позицијата Личен асистент, за нејзината новоотворена канцеларија во Скопје.

  Важност: од 05.12.2011 до 07.12.2011
   

  Прикачени фајлови:

  • trendwalker.PNG
   trendwalker.PNG
   Големина на фајлот:
   117 KB
   Прегледи:
   4.727
 19. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  Фирма: АДВАЈЗОРИ
  Позиција: komercijalist
  АДВАЈЗОРИ ДООЕЛ Охрид вработува комерцијалист со следните квалификации:
  - ВСС (машински факултет или економски факултет)
  - Познавање англиски јазик
  - Познавање на Микрософт офис
  Вашата биографија (CV) доставете ја на, E-mail: rabota@advisory.com.mk
  Важност: од 07.12.2011 до 01.05.2012


  Фирма: HLF LTD
  Позиција: Бренд менаџер
  Ексклузивна деловна можност за хонорарна работа и деловно партнерство. Потребни се 3-ца амбициозни, трудољубиви, креативни, иницијативни, самостојни личности, кои живеат во Скопје. Сигурност, доверба, наука, едукација, традиција. Почеток на сопствен бизнис по модел на бизнис франшиза. Вклучена едукација, менторство, маркетиншка и техничка поддршка. Биди партнер со светски признат бренд.
  Активности:
  - Советување на клиентите, грижа за клиенти
  - Пласман на заменски оброци и интегратори во исхраната
  - Индивидуални програми за корисници
  - Организација на активности на терен
  - Едукација и менторирање
  - Активност во клубови во Скопје и во Македонија
  - Сопствена организација на работното време
  - Малопродажба, големопродажба, приход од франшиза
  - Работа од дома, интернет комуникација
  - Дневна и месечна исплата
  - - Не е потребно предзнаење, едукација обезбедена, задолжителна 90 дена обука Пријавете се на http://www.mojbiznis.mk/ или контактирајте не на оставениот телефон. Сите пријавени ќе бидат повикани на задолжителен деловен-информативен состанок.
  Важност: од 06.12.2011 до 16.12.2011
   

  Прикачени фајлови:

  • Software Developer.PNG
   Software Developer.PNG
   Големина на фајлот:
   195,3 KB
   Прегледи:
   4.673
  • Sef na pumpa.PNG
   Sef na pumpa.PNG
   Големина на фајлот:
   74,4 KB
   Прегледи:
   4.673
  • BE.jpeg
   BE.jpeg
   Големина на фајлот:
   132,6 KB
   Прегледи:
   4.673
  • PAPS3.jpeg
   PAPS3.jpeg
   Големина на фајлот:
   67,7 KB
   Прегледи:
   4.673
 20. Artemission

  Artemission Популарен член

  Се зачлени на:
  22 јули 2011
  Пораки:
  1.858
  Допаѓања:
  12.604
  ТОТАЛ Груп
  Позиција: Веб Дизајнери
  Софтверска Компанија ТОТАЛ Груп има потреба од двајца Веб Дизајнери (Веб Програмери) само со работно искуство.
  Kвалификации:
  - Завршена ВСС(ФЕИТ или ПМФ)
  - Изработени претходни референци
  - Работно искуство во областа на програмирањето и Веб Дизајнот
  - Познавање на Хостинг Пакети и Домен Изработените референци задолжително да се наведат во Кратката Биографија.
  Кратка Биографија и Мотивационо Писмо да се испратат адреса: totalgroup@totalgroup.com.mk. Телефон: 02/6138-902
  Важност: од 07.12.2011 до 30.12.2011


  Работно место: Дизајнер
  Во регион: Цела Македонија,
  Краен рок за пријавување: 31/01/2012
  Email за контакт: gjorgi.mijalchev@wezupport.se
  Телефон: 075286599
  Целосен оглас:
  Веб дизајн, дизајн на лого, изработка на маркетинг материјали и видеа за онлине презентации

  Потребни квалификации:
  - Photoshop, Illustrator или CorelDraw
  - англиски јазик (зборување и пишување)
  - чувство за боја, естетика и дизајн
  - посветеност на работата и желба за самостојно учење и надоградба на знаењата

  За предност ќе се сметаат:
  - познавање на HTML и CSS
  - познавање на секоја дополнителна алатака од фамилијата на Adobe (Flash, Captivate, Premiere, Audition и т.н.)

  Вашето CV испратете ги на наведената е-маил адреса заедно со некои примероци од вашата работа како доказ за вашата креативност.
  На вработувањето ќе му претходи работа на пробен проект и доедукација ако е потребно.


  Фирма Advance Media
  Позиција: web komercijalist
  Адванс Медија ДОО / Скопје има потреба од тројца web комерцијалисти.
  Потенциjалните кандидати треба да имаат
  • минимум ССС и
  • добро познавање на Англискиот јазик вo вербална и пишана комуникација,
  • добро познавање на оснoвните компјутерски програми MS Office,
  • да е тимски работник и да има минимално искуство во продажба.
  Најважно е дека работното време е флексибилно по договор со останатите во тимот. Заинтересираните кандидати треба да испратат кратка биографија на англиски и македонски со слика на contact@advancemedia.com.mk

  Напомена: Адванс Медија го задржува правото да ги контактира само кандидатите кои според сопствено уверување одговараат за позицијата.
  Важност: од 10.12.2011 до 25.12.2011


  Фирма: Fashion Avenue
  Позиција: Менаџер за големопродажба
  Fashion Avenue Скопје има потреба од менаџер за големопродажба.
  Идеалниот кандидат ги поседува следниве квалификации:
  - претходно искуство во работа со клиенти (по можност во модната индустрија)
  - претходно искуство во менаџирање на мал тим од соработници - ведар,
  - комуникативен, и амбициозен
  - тимски играч кој истовремено е способен за самостојна работа без непосреден надзор
  - солидни познавања на Excel
  - возачка дозвола Б категорија
  Ве молиме Вашето CV (со фотографија) испратете го на info@fashionavenue.com.mk.

  Напомена: само апликациите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани.
  Важност: од 10.12.2011 до 23.12.2011


  Фирма: HL-Ohrid
  Позиција: Supervizor
  Barame mladi ambiciozni luge za dopolnitelna rabota od 2-3casa dnevno i zarabotka od 100-200evra.
  Predmost imaat zainteresiranite od Ohrid,Struga i Kicevo.
  Zadolzitelno ispratete CV na slednata e-mail adresa: moj_biznis.mkd@hotmail.com.

  Ke bidete povikani na deloven sostanok. . Тел: 078/544-650
  Важност: од 11.12.2011 до 13.01.2012
   

Сподели ја оваа страница