Кога со девојка ти/дечко ти имате несогласување подолг период и покрај разговор не оди тогаш раскинувате, така и со сексот ако не оди не оди тоа е, не е крај на светот.
Ako ne bi go smenila za eden orgazam sigurno bi go smenila za deset. Raschepkuvam seksologija vekje godini nazad i vistinata e taa. Se chudam na delot kaj shto kazhuvash " ednash imavme dve partii i na vtorata partija svrshi brzo .. ; brzo si svrshuva dechkoto .. " Jas sum kreten shto sum svrshuval po 5 pati za da mozham da i gi isfuram orgazmite na devojkata? Dzabe trud ako nema plod. ( orgazam , ne bebe ) Plus minus ne e se do seksot .. jas navivam za ljubov. Ljubovta i ubavite situacii kje ostanat dlaboko vo srceto. Sex , orgazam .. si doagja samo po sebe i vlijaat mnogu faktori za toa da se sluchi perfektno. Razgovaraj za situacijata... kazhi mu ubavo > prijatel dzabe jebesh koa ne znaesh kako ...neka zeme neka prochita neshto neka ne tuku dreme na instagram i facebook. I kako se trudi da dozhiveesh orgazam zhiti se?
Вака, пошто гледам дека најголемиот дел од оние со кои дискутирав за полиграфот, премногу сериозно го имаат сфатено разговорот и ме немаат убаво разбрано што сакав да кажам, да појаснам дека целата моја поента беше дека постои начин да се открие вистинскиот број на сексуални партнери кај една жена или маж, а не дека јас по секоја цена ќе ја носам мојата идна девојка/жена на полиграф. На мене за една врска/брак една од најважните работи ми е довербата, така да јас ако на некоја не и верувам во тоа што ќе ми го каже, нема воопшто ниту да бидам со таа девојка во врска/брак, а ако по подолго време во еден брак стане збор за одење на полиграф, тоа значи дека довербата веќе ја нема, а штом ја нема довербата, за брзо време ќе го нема и бракот. Се надевам бев доволно јасен во моето појаснување .
И ти да кажеш нешто паметно за промена Само ме копка.. Како се дознава со колку имала секс? Може да е најискрената жена на светот, цела вистина да ти ја каже, буквално се...ама за тоа да те излаже. Ако веќе играш на картата - доверба. Бидејќи до сега не сум слушнала за начин на кој се утврдува бројот на сексуални партнери. Дај на моиве да утврдам, да знам со што луѓе си имам работа
Па тоа што те копка, јас веќе го објаснив погоре, ама ти изледа пак не си ме разбрала . Мојата поента беше дека преку полиграфот може да се дознае точниот број на сексуални партнери и кај женските и кај машките, и тоа е се, никаде не реков дека треба некој/а да оди, или пак дека јас мојата идна девојка/жена ќе ја носам на полиграф. Кога дискутиравме во темата ,,Орален секс'' јас кажав дека полиграфот е крајна мерка, и на него можат да одат луѓе кои ја игубиле целосната доверба во своите партнери, ама споменав и погоре дека ако е изгубена довербата, изгубен е и бракот, така да ако некој маж се сомнева во својата жена, и ја однесе на полиграф, може само да се увери дали таа го изневерувала или не, ама и полиграфот да покаже дека не го изневерувала, тој брак повторно нема да функционира бидејќи веќе нема доверба помеѓу сопружниците. Инаку ако некоја девојка е најискрена на свет за се друго, ама за ова ме излаже, тогаш најверојатно ќе и успее лагата, али после таа лага, во однос на оваа работа, ќе имам погрешна претстава за неа. Сепак мислам дека ретки се оние лаги кои се вечни, па така може да се случи случајно да дознаам дека ме излажала, а во тој случај веќе доверба нема, па така нема ниту врска/брак. Јас генерално многу тешко стекнувам доверба во луѓето, и многу малку ми треба да ја изгубам таа доверба, не простувам лесно ниту помали лаги, навреди и сл., а за поголеми скоро и да нема шанси да простам.
@Dust внимавај имам чуство дека ќе нагазиш на стапица, не се залажувај... @Sashko1992 Во една врска поготово брак довербата (зборот) е најважен, тоа е темелот на мостот кој ги поврзува двајцата партнери. Ако нема здрав темел се другото пропаѓа во вода. Џабе е се! И нема што да се разговора понатаму. Дури еве и хипотетички да кажеме те лаже/крие или не ти кажува колку секс партнери пред тебе, мораш да и веруваш ипак бидејки ништо ама баш ништо неможеш да сториш околу тоа тоа е веќе завршена работа DEAL WITH IT! Ретко која девојка/жена сака да зборува на таа тема со колку имала секс, тоа е исто како во врска да прашуваш/зборуваш за бивши дечковци невкусно и во крајна мера несериозно, не се прашуваат такви работи, ако вистински ја сакаш/те сака, среќни сте, имате добар секс, задоволни сте двајцата што е важно што правела гледајте напред. Денес Сашко e скоро Mission Impossible да најдеш невина се разбира со некои исклучоци, невиноста е само обичен химен. крајно небитен доколку ме прашаш мене. Не живееме во 19-ти век кога младите девојки нивните родителите ги чувале за првата брачна ноќ со мажот пошто нели таков бил адетот и "главата" на фамилијата поточно таткото одлучувал на кој "ке ја даде својата керќа" без нејзината согласност и да ја прашаат... А тоа со полиграф не е ништо освен понижување за жена, со самото тоа што ќе и предложиш да одите на полиграф автоматски не што немало/нема доверба меѓу вас, ТУКУ и трајно ја губиш. Да сумирам во кратки црти, девојките/жените имаат апсолутно право со кој/колку ќе имаат секс, да се омажат и да имаат деца.
Стапица ?. Што се однесува до довербата потполно се согласувам со ова што го кажа, впрочем, и јас истото го кажав погоре. Точно е дека ретко која девојка/жена сака да зборува на тема со колку имала секс, ама секоја девојка/жена треба да сфати дека има многу машки кои сакаат да знаат со колку нивната девојка имала секс, (посебно ако планираат брак со неа) и имаат апсолутно право да прашат како и за ова, така и за многу други работи поврзани со нејзиниот живот, бидејќи на тој начин многу подобро ќе ја запознаат својата девојка (која може да им биде идна сопруга), и ќе имаат многу подобра слика за за тоа со каква личност ќе го поминат остатокот од својот живот. Не барам јас комплетен отчет и не сакам во детали да ми раскажува за нејзиниот сексуален живот пред мене, единствено што ме интересира е со колку била, и која националност се тие луѓе, така да тој разговор би траел само неколку минути, и ако сум задоволен од одговорите, ова прашање ќе биде затворено засекогаш. И ова е точно дека девојките/жените имаат апсолутно право со кој/колку ќе имаат секс, ама исто така и машките имаат апсолутно право да одлучат да не бидат со некоја девојка во врска/брак, за која според нивните критериуми, сметаат дека имала премногу сексуални партнери.
@Sashko1992 Само да те прашам за делот со националност. Ај за вера ќе сфатам некако, ете пример не сакаш да била со муслиман, ама што има врска националноста? Ко сега, идната твоја девојка што ќе ја фатиш ако имала пред тебе Србин, Хрват, Словенец, ќе ја откачиш ли? Не разбирам зошто е тоа важно. Едит. Додуше и со муслиман да била, не е важно, зошто тоа е нејзино минато, сега е со тебе и тоа е тоа. Делот за бројот на партнери веќе сто пати сме го коментирале, не сакам пак да навлегувам во тоа. Ама ова ми е банална работа.
Hey RETARDS. Izbegavte od temata ORGAZAM ... koj vi kurac? Neka kazhe nekoj neshto pametno okolu temava ... sakam i jas neshto da naucham! Faktot deka se ebat lugjeto i sme plod na ebenje odamna e sfaten. Ne bidete maloumni.
Па добро, поврзани се националноста и верата, преку националноста се дознава и верата, барем кај најголемиот дел од луѓето, на пример ако таа ми каже дека била со некој Турчин, јас веднаш ќе знам дека тој е муслиман, и тоа не би ми било прифатливо. Националноста најмногу ја потенцирам заради Албанците, не прифаќам да била со Албанец без разлика на неговата вера, а знаеме дека во Албанија има голем број на Албанци христијани, ама и да кажев дека не сакам да била со муслиман, најголемиот дел од Албанците пак ќе беа опфатени, освен Албанците христијани од Албанија. Ако веќе збориме за вера, да кажам дека би ми сметало ако таа била со најголемиот број муслимани во светот (баз разлика на нивната националност), можеби не толку само ако била со некој Бошњак муслиман. Покрај Македонец, најмалку би ми сметало ако имала пред мене Србин, Црногорец, Хрват, Словенец и Бугарин. Како и секој нормален човек така и јас имам свои критериуми, гордост и сл., и никогаш не би бил со девојка која пред мене имала секс со Албанец (без разлика на неговата вера), црнец (без разлика на неговата вера), и со најголемиот број на муслимани во светот (без разлика на нивната националност). И за крај да кажам дека случајно избрав да пишувам во оваа тема бидејќи во темата ,,Орален секс'' немам доволно привилегии да пишувам, или во превод, блокиран сум .
Е па Саше, take a hint од другата тема, за да не те банираат и од овде. А на добар пат си, пошто пишуваш офтопик. Баталете број на сексуални партнери, националност и вероисповест, дајте да читаме и пишуваме овде за она за што е наменета темава. А тоа е Спојлер: ОРГАЗАМ!
Вака, ќе почнам со темата оргазам а потоа ќе се надоврзам и за она што е дискусија во последните неколку страни од оваа тема. Што се однесува до оргазмот тоа е една од најголемите мистерии и стрвавои кај секоа жена, како да се достигне таа цел посебно ако се знае фактот дека голем дел од мажите не се трудат многу. Ќе излажам ако кажам дека не сум глумела оргазам или дека лесно постигнувам оргазам. Воопшто ниту е лесно ниту едноставно, посебно ако партнерот не е надарен ниту во гаките ниту во креативноста. За квалитетен оргазам потребно ми е долга предигра за да потоа само финишира со пенетрацијата. Што се однесува до темата од последните неколку страници и јас не би била со тип од друга вера или националност која не е слична на мојата. Знам дека ова не е модерно затоа што демек младиве се космополити па не гледаат што е по вера или националност туку гледаат само да има пари, ама ете таква сум. Не би ми пречело со кого се одел пред мене а ги разбирам маживе како Сашо што ели дека му пречи, тоа многу говори за девојката. ко таа решила да му пркоси на бога и да оди со човек од друга вера тогаш таа девојка не верувам дека има некакви граници во животот. Јас никако не сфаќам како може девојка да се декларир за христијанка а да општи со некој кој не е христијанин? Бок не збранува изричито ам нели е логички да бидеш со некој со кој имате заедники бог? Зошто муслиманките не одат со христијани ако е сеедно?
Мислам @Frose Nose нормална си шо имаш пишано? ПРВО не е тешко да добиеш оргазам има една интересна логика мажите се трудат да стигнат до оргазам и погодете шо? И жените треба да се потрудат да стигнат до оргазмот. Не само тој нека ме работи тој не ти ја знае точката или како ти оди задоволството не е секогаш исто некогаш подолу некогаш погоре. ВТОРО Господ е еден ист само шо сите веруваме во различни имиња горе долу исти се приказните. Господ никогаш не рекол дека мора со некој од ''СЛИЧНА'' вера (за ова прв пат слушааам која е та ''слична'' вера на христијанската и на муслуманската жено божја ).Не тропајте глупости, не се срамете по форуми и не гплашете ги малите дечиња. Не знајте пример муслиманка да се заљуби во христијанин? Ете имам другарка мноогу блиска @smb asr срценце тотално ти ја поддржувам врската. ТРЕТО шо има врска оргазмот со верата и општо она ''јас никогаш не би имала секс со некој од друга вера'' тебе никој не те прашва која вера си или незнам ти шо за една вечер пример ете ниту му е гајле . СВЕСТЕТЕ СЕ И РАЗМИСЛЕТЕ ИЧ НЕКА НЕ ВИ Е ГАЈЛЕ ДАЛИ НЕКОЈ ОДИ СО ДРУГ ОД ДРУГА ВЕРА ИЛИ ПРВА ИЛИ ТРЕТА. ГЛЕДАЈТЕ СИ ЗА СЕБЕ. И УШТЕ НЕШТО.. Зошто би лажела за оргазам? Вие нормални сте сериозни ви фали нешто? Ќе глумам оргазам за шо да му го пумпам егото? Ахх бе децаа има да го добијам оргазмот кога го давам, па шо сака нека биди. ГОСПОД ДА ЧУВА И ДА БРАНИ.
@krEM4Eto Кога велам слична на мојата мисам на неционалност, пример србите на нас македонците ни се најслични. Да, и јас реков дека бог е еден ама ако е така зошто тогаш муслиманките не одат со христијани? Не ти се мешам во твојот избор дали ти би одела со припдник на дрга вера и националност која нема ниту јазичка ниту било каква сличност, ама јас како македонка и христијанка никогаш не би го направила тоа. Јас не сум за една ноќ јас кога влегувам во врска планирам како да таа врска ќе трае вечно. Пример, што би барала јас со Албанец ако знам дека тоа може да трае одредено време и ќе морам да раскинам, затоа што разликите ни се преголеми. Не сме само јас и он, тука ни се семејствата, тука се соседите, потоа доага на ред што ако сакам да бидам со тој човк ќе морам да бидам и верски и јазично асимилирана, да се откажам од се што ми е свето зарад љубовта? Најбитна ми е божјата љубов и милост, ако можел исус заради нашето спасение да го истрпи сето тоа, каков би била јас верник да потклекнам на првото искушение. Луге, колку сакаме можеме да бидеме космополити ама бајрам и велигден во иста куќа не одат. Верата и обичаите не се нешто што ете ќе офарбаш јаца и тоа е тоа, верата е нешто што се практикува секој ден. Зошто би лажела за оргазам? Па пробај ти признај му на некој маж дека еднаш, двапати, трипати не си свршила па ќе видиш зошто.
@Frose Nose ајде бее ќе се заљубиш а незнајш дека е муслиман и нема да бидиш со него ќе се одљубиш? Како да постој нешто како одљубување.. во секој случај ок е ти ако не сакаш ама во претходниот пост напиша толку многу глупости шо јас шо сум веројатно помала од тебе никогаш не би си дозволила во мене да си ги кажам, а не на глас вака толку јавно. И сум кажала дека не постигнав оргазам многу пати и не било ништо тоооолку страшно за јас да почнаам да лажаам. Избегавме од темата, се извинувам за оффтопикот.
@Frose Nose Темата нема врска со муслимани не знам од кај го ископавте сексот со ова Јас сум муслиманка и одам со христијанин,сакаш да не запознаеш во живо?