Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Тоа го сметаат многу доктори за феномен којшто ни самите немаат објаснување за тоа...И мене ми кажувале како не е можно тоа,ама па преку 60,70 случаеви знам дека го поминале тоа...Негде сум прочитала,некои сами ми збореле...стварно незнам...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    повторно фала ви на сите за честитките, сите што поскоро да си ги видите посакуваните 2 цртки. ајде навивам за сите вас што поскоро да се префрлите во труднички. Имајте верба во Бога и се ќе си дојде на место. @Bebulleee @VedaG10 @Mari-Ja чекам вести :*

На kjukli, VedaG10, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  3. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ај оноа имплантациско крварење ај,кратко е и бледо....Ама коа ми кажуваат некои дека добивале редовно на исти датум и тоа обилно со траење од 5 дена,и у трет месец дознаваат и си раѓаат здрави прави...стварно неописливи работи има... :) Eве и твојов пример... :)

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Srcka go povtori testot? Daj prati slika, da ni trgni za airlija do ponedelnicki da ne fati majata :* :party:

5. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    не сум го повторила, имав смртен случај во фамилијата и не можев. утре здравје ќе го повторам па ке прикачам слика :*

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    честитки и од мене ти посакувам лесна бременост и многу топли прегратки со твоето бебче

На kateto123 и i-v-a-n-4-e им се допаѓа ова.
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Денес завршив со брисеви и пап. Во државна на микробиологија немаат реагенси за хив, туку само за хепатит б и ц, и тоа завршив платив таму 550 денари а кај матичниот 360 денари информација од прва рака :D :D
    Треба да пијам примолут нор и имам упут за хормони.
    Фала богу тргна работава се гледа напредок.
    Дијагнозата ми е воспаление на јајници и матка, стерилитет (женски)

Сакав и ова да ви го кажам мм почна со терапија е витамин и еден прашок се пие два пати на ден и за цел месец е 6000 денари]:)
    Да има само успех, пари се печалат.

На pandelka, delvi, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  8. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Здраво женски од мене. Ве читам подолго време но дури сега решив да ви се придружам на маубетот да си се тешиме заедно. Скоро 10 месеци се обидуваме со мм за бебенце но се уште ништо. Сите пареви околу нас како да ги фатило бејби бум, сите или си имаат мало бебенце или се во исчекување само ние си тапкаме во место. А тоа, и те како боли, не затоа што другите имаат, туку затоа што само ние немаме дете. Паднавме психички и двајцата, а на сето тоа пред другите глумиме лудило дека ни е рано за дете, не сакаме да трпиме притисоци, сожалувања, муабети. Дури ни нашите родители не знаат, мислат дека се чуваме. Пред некој месец ги напраив првичните испитувања. ПАП тестот беше супер, имав циста од 2цм крвна која веке на следната контрола ја немаше, но докторката рече дека таа не би требало да биде проблем. При испитувањето на хормоните излезе дека ТСХ ми е 3.4 и иако е во граница на нормала ме пратија на ендокринологија.Докторот ми рече да пијам еутирокс. По еден месец истиот хормон беше 1.84 што мислам дека беше во ред колку што имам јас читано но сепак не ми е прекината терапија за да се одржел на тоа ниво.. Е сега ако има некој друг со ваква терапија би сакала да ми кажете кај одите на ендокринолог (Систина, Ремедика, или било која приватна ординација) само да не е државна болница, аман ми се вика од нивниот однос.
    Поздрав до сите и што поскоро да ви се оствари сонот. :)

9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @CocaColla Добре ни дојде и побрзо да си одиш од темава :)
    Со разочарување и депресија ништо не правиш да оди на позитивно. Убави и позитивни мисли само и ќе биде! :*

Инаку дечки јас сум уште во игра! :D

На Bebulleee, perlaa, jacqueline.s и 4 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Ајде прави тест што чекаш ;)

11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Не би ни минута ама на работа сум а нема околу аптека, па чекам да завршам и трчанката по тестови :D ќе покаже ли точно попладне ако го правам?
    Сабајле приметив градиве ми се како натежнати, пополни ми се, облик друг имаат некако... (мали гради, па одма се приметува :D) а ни малку да ме здоболат.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Bebulleee @VedaG10 ваша состојба? Ајде сите да се радувамееее :* :* :*

На Bebulleee и VedaG10 им се допаѓа ова.
  13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Убави ти се симптомите ама тестот не го прави попладне,сепак сабајле подобро. Јас вториот тест го направив на 3 дена доцнење од сабајле и пак беше бледа а селф клеар правев што покажува наводно мн рано. Мое мислење е дека трстовите не се секогаш перфектно осетливи. Утре сабајле прави тест,среќно.
    Девојки ајде и вие што сте најавени до крај на месец израдувајте и бегајте во другата тема :)

На Bebulleee, Mariangel и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас од вчера приметив дека имам секрет малку позачестен дури коа седам осекам некогаш како ке ми потече . Пецкање и денес малку имам , и пупките почнаа помалку да ме болат на допир . и мнг често почнав да мочам....Некако слични сме :) да се надеваме дека ке биде :)

15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Незнам како да додавам повеке членки во еден разговор така да пишав предходно кои се моите симптоми .КАЈ ВАС КАКО Е?

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Батали ги ич не го анализирај тоа, земи Self Clear тој е најосетлив од сите тестови па ако си ќе покаже.

17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    458
    Eve me i mene aj ve molam za vase mislenje.Vcera od spanje me razbudi desnata grada potocno bradavicata lele luge nenormalno cesanje i denes isto taka,a voopsto ne me bolat.Sto e mozno da bide toa cesanje?

18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    јас ме би знаела да ти кажам може некоја промена .. ти касни ?

19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Немам таков овде, некој си незнам каков земав минатиот пат ми рекоа во аптека најосетлив бил... битно најефтиниот ми е 5,68 евра хахахс така да ако не покаже II цртки ќе барам пари назад хахаххаха

На jacqueline.s, Bebulleee и *sisi* им се допаѓа ова.
  20. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    458
    ne slednata nedela mi e terminot