Имам мрсна и проблематична кожа. Препорачајте ми добра пудра која да ги покрива недостатоците и да не му дава дополнителен сјај на лицето. *Во темава ќе дискутираме за сите течни пудри кои можат да се најдат на нашиов, па и странскиот пазар. *Дополнето од модератор.
Pan Stik пудрата од Max Factor. Супер е, и што е најважно е мат, па нема сјај на лицето, а и долго трае.
Ima edni pudri vo Oriflame, Giordani Gold , tamu porano pisuvase deka se za zrela koza drn drn, majka mi mi dozvoli da gi koristam i da ti kazam ima super efekt, nemam nikavi posledici na liceto.Pudirte imaat nekolku nijansi i se mat taka da ne pravat dodaten sjaj na kozata sto i mene mi odgovarase. Cenata e okolu 500 den. Pozdrav
pudrata na DEBORAH e odlicna, mnogu e korektivna, dava mat izgled, sto znaci ne e mrsna i nema da ti sveti liceto i e mnoru nezna za kozata. Kupi ja nema da zazalis
И јас користам во моментот Manhattan Clearface, но ставам и од течната и од камената пудра. Тоа е најдоброто што сум го користела досега, а имам пробано различни. Одлично покрива и се, но сакав да пробам и нешто друго, затоа што ако ставам само од течната пудра пак се јавува непријатниот сјај.
Хмм.. јас имам сува кожа! Значи кога нанесувам пудра најпрво треба да ставам крем за лице за да не добијам лишај (флеки на лицето). Пробав секакви пудри, од Авон, Орифлејм, Макс фактор, ма секакви и стигнав до Менхетен. Е сега ја користам таа, арно ама таа е за мрсна кожа (но не ми е проблем зошто секако ставам крем за лицето како подлога). Е сега почнаа да ми се појавуваат бубулици на лицето што никогаш сум ги немала и ми смета, и една да ми порасне се нервирам. Може ли тоа да ми е од пудрата зошто сепак таа е за мрсна кожа? И ако имате некој предлог кажете ми каква пудра да користам за мојата кожа само да не е од Авон или Орифлејм.
Imash primeno mnogu dobri soveti kolku sto mozev da procitam, a mojot predlog ti e da probash Youngderm pudrata, mislam deka e od nekoja makedonska firma ne sum sigurna, pricinata radi koja ti ja preporacuvam e taa sto pudrava e za cuvstvitelna goza, ne e agresivna, maana i e sto ima samo dve nijansi a dobra strana e sto e dosta eftina, sigurno kje ja najdes vo sekoja apteka.
Добро ли е да се користи Јонг Дерм? Прилично ефтина е, не ми делува сигурно, но само таа не ми предизвикува пецкање по лицето...
Јас користам Импала,не е скапа,а сум баш задоволна.И онака ставам премногу мало количество,речиси и не ми се познава,од навика да речам или од мисла. Во ептен посебни прилики користам и камена малку.
Spored mene najdobra pudra za mrsna koza e na LOREALtecna e a koga ke ja stavis na lice se pretvara vo prav nema sjaj i super e za tie sto imaat mrsna koza a voedno e i odlicna sto na liceto dava priroden izgled a ne kako malter da si stavila na lice
Јас користам пудра од Golden Rose, ја има во Рамстор - добра е. Ја користам можеби веќе три години и не ми се појавуваат ни флеки ни ништо. Пудрата е 300 денари ама стварно е добра, па затоа ја препорачувам. Сум користела и други пудри и ми создавале флеки на лицето, а оваа на Golden Rose од кога ја користам немам никакви проблеми. Доволно е и малку да ставиш на целото лице бидејќи е густа.
Користам пудра на Голден Роус и сум задоволна.Пред тоа користев една од авон меѓутоа не покрива ништо. Инаку кога купувам пудра гледам да нема колаген и да не е мат .
Young Derm е онака супер за лесна дневна шминка, ако не бараш перфектина покриеност на недостатоците. Ако имаш мрсна кожа обавезно мора да ја фиксираш со малку пудра во прав. А кога станува збор за нијансите, едноставно купи ги двете и мешај по малку од секоја додека не ја добиеш твојата нијанса.
Имам користено и на Seventeen и на Deborah ама најубава пудра до сега ми е течната на Maybelline superstay silky. Презадоволна сум, ги прекрива сите бубулици на лицето, а камена пудра користам на Менхетен, антибактериска.