Колку е безбедно во Дубаи ? Имам многу читено дека Дубаи и не баш толку безбедно како што изгледа... Дали навистина работодавецот ви испрака виза и нема потреба од еу пасош? Поентата ми беше сакам со една другарка да одам во Дубаи имам сертефикат за козметичарка малку ме фака страв .....ИСКУСТВО ?
Кај имаш читано дека не е безбедно ??? Дубаи ти е од најбезбедните земји , информациите ти се дезинформации , и нема потреба од ЕУ пасош . И си имаат таму строги правила што мораат сите да ги почитуваат , инаку одма дерпотираат и бан доживотен.
Објаснете ми детално за Дубаи што како е како е со смештајот платите имам диплома за козметичар сакам да работам на струката како се движат платите на таа област??
Дали има некој што ќе оди утре на open day од priority employment solutions за регрутација во mall of qatar? И дали некој може да сподели искуства од таквите интервјуа за Катар?
ne plativ nisto za aplikacija sega se plakalo ponataka koga ke treba da odam na lekarski pregled inaku cenata e 890 na aplikacija 4400 den lekarako i 250-300 evriki za agencija no otkako ke potpises dogovor a intervjuto e na skype
Што сакаш да знаеш? Мислам дека условот е најмалку пет години работно искуство во областа во која е специјализирано, поминато Прометрик тестирање за да добиеш лиценца (тука може да се информираш повеќе https://www.prometric.com/en-us/Pages/home.aspx ), ако си жена пожелно е да си во брак, или барем верена.
Девојки дали некоја има искуство или познава некој шо заминал во дубаи преку globalwork (не интер онаа другата) или преку астериа??
она што им е кажано од агенцијата дека гарантира работодавецот точно е, не ветуваат нешто па да испадне сосема трето. Едино праат филм дека бакшиж ќе земеш дупло од плата што е далеку од реално. Во Дубаи е добро што после 6 месеци можеш да сменеш фирма ако си најдеш подобра работа
Имаат храна, сместување и просечна плата, бакшиш ретко поголем од 100 евра за цел месец.. Скоро сите се изборија за подобри позиции после некое време. Јас сите што ги знам, отидоа и не се вратија.. што значи дека не им е лошо.. Сериозни се како агенција, исто и интер не се лоши
Да да ке исконтактирам, затоа прашав дали се сериозни како агенција, дали има некој завршено работа преку нив фала у секој случај