Не се оптеретувај, температурата не е страшно висока, само следи го. Јас до 38.5 не превземам ништо, не давам парацетамол. Само ако е над 39, и трае повеќе од 2-3 дена, тогаш ја носам на лекар. Понекогаш е само 3 дневен вирус и температура до 38.5
Јас се трудам до 38,5 да не давам лекарства. Ама туширам и оцет ставам. Не го носам сега. Ќе видам како ќе се одвива денов.
Nema aber od simnuvanje TT, proliv pocna na pola saat da ima, kaka i kako krvavi ligi, toa ispukani kapilari se? Utre ni rekoa na kontrola... Da ostavime izmet na ispituvanje, voedno i povrakja, mu davam voda, samo toa saka i probiotik so spric mu davam... Jadese na rucek supa so lebce i za 5m se ispovrati vo hranilkata na posluzavnikot... Sto kje bese ova neznam...
Iskreno za Sk neznam kade e najdobro mariz. No so ogleda na toa deka proliv ima mn cesto,tt isto a i povrakja ne e loso da go osvezat so infuz. Sepak za malo dete se rab
Мaјки aјде еднa кoнсултaцијa,дa ме пoсoветувaте aкo мoже.Мaлoвo нaсaбaјле зa дoручек му блендирaм житaрки сo oвoшје,семки,јaдки,зaвиси(инaку е 21м и др се јaде пaсирaнo).Сегa се мислaм зaштo и семки,и oвoшје и јaдки си јaде и тaкa преку ден не прaви прoвлем,a еве нa oдмoр ќе oдиме нa крaј месец,пa и тaкa зa секoј ден,кoгa некaде требa дa се oди,некoгaш струјa немa,си викaм дaли дa му земaм некoј житaрки штo се рaствaрaaт сo млекo,вoдa нз убaви зa нaсaбaјле дa му дaвaм тoa (секoј ден) пoсле секaкo пред спиење си јaде др,јaјце,тестенини,зaвиси.Ке му дaвaм тaкa дa грицне oвoшје,јaдки.Штo ме сoветувaте,дa пoчнaм вaкa,или дa терaм пo стaрo. Акo дa,кaжете некoи житaрки,пoрaнo еднo време крaткo нa нестле му земaв,aкo имa некoј пoдoбри пишете.Фaлa ви
Здраво Мамички. Синчето има 19 месеци и деновиве најдов домашен маџун.Сакам да ве прашам како се употребува и дали е добро да му го давам летниве месеци.
Mene najubavi mi se na Humana, ima edna so dvopek i ovosje epten e ubava... No kako i da e mora so malku topla voda da se rastvorat...
@joy1 да те прашам тебе а и другите: Детево ми е 15 месеци. Сабајле и цедам сок од јаболко, морков, праска, слива.... Дали треба да го разредувам со вода? Затоа што нутриционистиве за возрасни што ги слушам по тв, викаат цедениот сок да се разредува со вода, зошто е мн јак итн., па се чудам ако за нас е јак, што да правам за детево? Thank you!
Јас имам еден проблем со малата. Има 18 месеци 8 ипол кила е и 74 см висока. Е сега матичната ми рече дека нормално си е висина и тежина но се уште не оди, се влечи по малку ама не оди. Таа ми рече дека треба да ја носам на подетални снимки за нозете , има рамнотежа но со една рака да ја држам страв и е се плаши и одма седнува нејки така. Таа ми рече дека не ги држи нозете рамно и да не има нешто проблем мора да се испита . Јас стварно сум исплашена . Дали некоја имала сличен проблем ? И заборавив да кажам многу слабо јаде само јогурт и пудинг и се уште и давам формула. Неколку дена има страшен капс и кога ке и дојде еден сат плачи и се стега и мн мн тврдо излегува... совет феминки ?
За проодувањето и за се поврзано со локомоторниот апарат ќе си консултираш ортопед. Да и кажеш на матичната да не се меша во нешто што не е во нејзин домен. Немој детето да го снимаш без ортопед да препише. Тоа е зрачење. Од кој град си? Сте биле ли на ортопед? Што рекол тој во врста со одењето? Ќе ти покаже како да и помагаш на малата. Многу често децата не се пуштаат од страв. Кога ја држиш да патка рачињата напред држи и ги. Никако горе вертикално.
И јас ти препорачувам да отидеш прво на ортопед,да се коснултираш со него,и мојата е 18,5 месеци има 10,5 кг,ама тоа секое дете си е различно ,не треба да се споредува,ти најбитно посети ортопед ,а по можност и друг педијатар,ако не си од ск,дојди тука и оди кај некој подобар.
Баш пред малку бев на ортопедија кај доктор Митко стојанов ја провери и ми рече нема потреба од ехо затоа што добра е во колковите. Ми даде и плус едни витамини да и давам Д витамини и повеке на сонце и уште една контрола во септември. Не јс форсирајте многу рече пополека сама ке си почне
Majki,kerka mi ima 14 meseci i 7 zabcinja ama mnogu teski gi vade,epten e nervozna ne jade,po cel den na cicka,dur da probie izmaltretirana i ona i nie.prasanjeto mi e dali ne e docna za tie gerdancinjata da zemam belkim ke i pomogne malku??