Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. @macence@

@macence@ Истакнат член

ti blagodaram mnogu mila :*

Kitten likes this.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

@Mariangel , со лесно...сѐ најдобро ти посакувам, сета среќа ти ја праќам!
    Се надевам дека веќе се гушкаш со најмилото <3

Mariangel likes this.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Me gledashe ushte edna doktorka, vika bebeto ima namalena plodova voda ama ne e tolku strashno a za arteriite i krvta nishto ne reche.. Kazha deka e golemo bebeto i mi dade provokacija pa sega ke si chekame :) Fala vi na site, stiskajte palci lesno da pomineme i zhiv i zdrav da bide bebushot toa e najbitno.. Ve gushkam :*

zajka1, ivi1987, Magis and 26 others like this.
  4. DigY

DigY Популарен член

Aeee dochekavme @Mariangel da se porodi :D stiskam palci srcka :*

5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Hahah ne ste dochekale ushte :D Ama izgleda ke dochekate zdravje :P

BO>DA, S.Snezana, zeka and 1 other person like this.
  6. DigY

DigY Популарен член

ostaj me da se poraduvam mor, od osmi mart te chekam. ete ti provokacija ke bide denes :D

Mariangel likes this.
  7. zeka

zeka Популарен член

Mariangel, so lesno mila, uste malku ke se guskate so bebusko :)

Fala angel za iscrpniot odgovor. Ke se sredi se, sekako.

Mama denes e super, se galime so bebus i uzivame. Se pocastivme i dvajcata ubavo denes, se iznasetavme, jadevme, se veselevme i sega odmarame.
    Malku preterav, a taka resiv. Sekoj den po nesto, denes denot D za opustanje mozok i relax.. ubavo e!

Bev vo neptun, si kupiv vaga. Utre na gladno se meram. Jas sekoj pat koga odam na ginekolog odam kaj 9 i nejadena. Taka i se meram, vcera bev kaj doktorkata okolu 6, najadena, tecnosti se. I rece da se meram. Pokaza plus 2 kg od pred nedela. Uzbuna krena. Jas mislam vcera ne bese realno merenjeto, plus i imav plus garderoba na mene.

Meseto veke pocnuva da se zabelezuva, 14ta nedela ja terame. :inlove:

BO>DA, Lorins, Smizzy and 2 others like this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Со нетрпение те чекам!

joy1 and Mariangel like this.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

:hug:

kukla21 likes this.
  10. Saraa

Saraa Популарен член

@zeka nezzz so kolku kg si ja startuvala bremenosta I kolku si sega, no sigurno po sebe si zabelezuvas dali si popravena ili ne. Ako maticnata reagirala toa e za tvoe I za dobroto na bebeto. Mene koga me merea izlegov 67.500 pa mi rekoa 67 si, I jas bev so alista. Nekogas samite treba da prifatime deka sme preterale. Debelinata fakticki znaci I potezok poragjaj. Taka da ako si stavila nekio kilce plus vreme e malku da zastanes.
    Nisto ne e so losa namera, jas duri ne te ni poznavam, nez kako realno izgledas I dali maticnata e vo pravo ili ne, ti si znaes najdobro.
    Pozdrav.

11. zeka

zeka Популарен член

Sara, vo red e seto toa. Go prifakam jas.

Muabetot mi e toa sto vcera se merev vo 6 porucek, a predhodno celo vreme na gladno. Vo toa ima razlika. Meri se sabajle na gladno, meri se istata den navecer ke ja vidis razlikata.

I jas se meram so alistata, rekov plus bidejki imav plus palto na mene. Obicno sekogas si odam so helanki, nekoja tanka bluska. I dobivam realni kg

Jas startuvav so 68 kg. Za samo 2.5 kg se popraviv za 11 nedeli. Istoto jadenje go jadam i sega, plus 5 kg za 3 nedeli. Mene toa me buni. Iskrena sum jas pred sebe, bas radi pricinite sto gi navede.

Mozebi imam i zadrska na tecnosti, vo toa e muabetot. Nikoj ne veruva deka sol ne koriatam voopsto, ni zrno vo ishranata. Gricko, gazirano, przena,mrsna hrana nikako. Suvomeano, leb crn, po edna ribanka dnevno. Za rucek, no i toa retko. Blago znam da kasnam, vo umerena kolicina.

Angel, sega si pravam cajce od magdanos, ke vidime rezultat. Ti blagodaram.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Сарке кај нејзе не е проблем килажата, нема многу качено, проблем е притиспкот и отоците кои по се изгледа се од бубрезите. Ја познавам троа повеќе од вас Зека и знам дека нема да дозволи да се поправи, верувам во неа, ама задржаните течности даваатскроз нереална слика кај неа.

Синко мој мирко немирко, не застанува милиот. Воздух губам од тие негови ноџиња слатки во дијафрагма што маваат.

apple12 and zeka like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

@zeka прашај прво за чајот, мада ако смееме да го јадеме нема зошто да не смееме и да пиеме чај ;) пиј го поредок само и со лимонче внатре.

zeka likes this.
  14. DigY

DigY Популарен член

Drushki ne e bash taka lesno. jas 5-6 sig imam staveno a nemam apetit golem. mene me fukaat hormoni i nema shansi da ne se popravam. nekogash ne e do aptitot.

zeka likes this.
  15. zeka

zeka Популарен член

Angel,prasav minatata kontrola, mi rece doktorot se sto e na prirodna baza moze da se pie.

Jas sram ne sram i zapek si imam nekoe vreme. :devil:

Jas vo ponedelnik imam vo plan da prosetam po buticite za obleka.
    Treba da kupuvam za 2 bebenca za spovojnica. Sakam da zemam spikozna i za nas. Vo plan sum da zemam i corapcinja i da mu gi pratam na sonceto, iznenaduvanje. Ke si odi prijatelka, taman ke iskoristam:inlove:

Jas od garderoba 14ta nedela nosam se sto nosev porano. Samo farmerki ne nosam. Razmisluvam da si kupam trudnicki, ama se dvoumam. Nekako sakam da bidam komotna. Pa trenerki , helanki mi se najdobar izbor. Da zatopli malku i nekoe fustance.

Lorins and AngelOfArh like this.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@Mariangel
    Јеее, одвај чекам. Ајде господ да биде со вас. Да ни се пофалиш за брзо време :*

S.Snezana and Mariangel like this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

@Mariangel до кај сте? Има нешто ново?

S.Snezana and bella24 like this.
  18. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Ajde ajde cekame novo bebceee! Uste malcee, pa nie aprilskive sme na red:talk:
    @zeka jas bev vo plan uste odma da kupam trudnicki alista, ama nisto ne me bendisa i nisto ne kupiv. A eve ne vo 9ti, uste sum so istite alista, ama i ne sum nesto mn popravena dosega. Taka da ako ne najdes nisto, fustancinja ako imas toa nosi si. Najkomotno mi e taka! Taman e i vremevo za niv.

Inaku denes sinko si go prosetav po kozmeticki saloni, igrase vo stomak dodeka mama ja tintraa so saati:l::makeup: Ubavo e da si se sredi covek pred poragaj..sega so gosti sme, utre ke odmarame! So lesno @Mariangel ocekuvame vesti naskoro!

Dobra nok na site:hug:

zajka1, kjukli, Smizzy and 2 others like this.
  19. bella24

bella24 Истакнат член

И јас се уклучив за истото да видам што, како до каде се @Mariangel ?? Тетките чекаат и навиваат за вас :*

S.Snezana likes this.
  20. agapii

agapii Истакнат член

zdravo jas sum vo pocetok na bremenost otprilika 5-6 nedela so mazot mi imavme onosi i svesi vo mene sega sum zagrizena da ne mu se sluci nesto na plodot kazete vase mislenje ili iskustva