Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    Добро утро мешиња!!!:)
    и ние сме мирни од сабајле малку поспани :inlove: денес ќе идеме на лекар да се видиме :hug::hug::hug:

На LadyC, anastasija mitic, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @agapii Честитки , живо здраво бебето .:hug:
    Лесно опоравување :f:

3. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Dobro utro, sakam da prasam dali e loso ako slucajno spijam na stomak, nekolku pati se budam vo tekot na nokti I se zateknuvam na stomak legnata. Fala vi I imajte ubava nedela

4. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    И мене ме интересира мешковци како спиете?
    Препорачуваат на лева страна а мене никако не ми одговара
    Најчесто на грб спијам

5. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мене гинекологот ми кажа никако на грб, а и од други го имам слушнато ова. Се сецкам секоја вечер зошто само на грб спиев до сеа ма како кажат така.

6. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
  7. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    И мене исто со првата бременост. После пораѓајот докторот и акушерката почекаа пола саат ама кога видоа дека не се одлепува постелката викнаа анестезиолози за да ми стават тотална анестезија и ме исчистија. Постапката и киретажа се вика иначе. После некое време дознав дека тоа е сосема ок дури и добро затоа што не постои веројатност да остане нешто што не треба :) Е сега разликата е што мене ми објаснија што
    ќе се случува кога ќе ме успијат па не се секирав толку многу. Брз опоравок и да сте живи и здрави.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас секогаш спијам на страна , ама на грб сега во поодминати месеци ми е најзгодно . Избегнувам но куковите ми се грчат ме болат па морам и на грб да легнам :)

9. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Имам наредна недела контрола кај Димчев ке го прашам околу спиењето и ке пишам
    Ја прашав еднаш матичната ми кажа подобро празнење на желудникот има ако спиеш на десна страна а јас мака многу имам со болки
    И навистина помага

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.199
    Допаѓања:
    148.351
    У среда на контрола. Ме убива неизвесност ама мора да се почека бебо колку може повеќе. Кога ќе знам ден точно ќе ви кажам.

На pink95, kavadar4anka, majavel1 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Здраво девојки, убава недела ви посакувам , честитки за новата мамичка и со лесно на новите мамички што се во исчекување , инаку направивме испитување за скриен шеќер ,крвна слика се е во ред , одвај чекам да си ја видам мајкината в четврток , инаку сум 23+6 ама мојава не е активна многу битно потсетува дека мајка е е бремена ,а дури се тешев дека дека не сум поправена ми се чини дека во 2 дена накачив 3 кг иако во мојот случај не е препорачливо бидејќи сум стартно со многу кг а имам и висок притисок, извинете на долгиот пост , ви посакувам само убавини , гушкање од мене и бебушка мајкина :*

На pink95, Mama_Mia, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Јас кога го прашав докторот за спиење на грб, ми рече доколку не треба да спиеш на грб јас ќе ти кажам, тоа било во случај кога бебето е наместено во не знам која позиција и тогаш као некој проблем со крвотокот можело да се јави...

На Delfina15, tanja manja, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.199
    Допаѓања:
    148.351
    додека тебе не ти смета нема гајле. Исто и за на грб важи ко што знам. Димчев ми рече на мене дека додека мајката може да диши и не и смета, не му смета и на бебето. Јас спиев додека можев на меше (мн ми недостига искрено тоа нанање) и јас сега у 9ти не можам да спијам на грб. А некои трудници не можат од 6-7ми месец. :)

На kavadar4anka и apple12 им се допаѓа ова.
  14. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    И мене истото ми го рече матичниот за спиење на стомак, вика ти ќе си осетиш кога не можеш зошто ќе ти биде како да спиеш со лубеница под стомак хахаха
    Ама мене за на стомак ми беше мн шубе и не спиев :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Добро утро мешиња :hai:
    Ние се наспавме, беба мирна е од сабајле, не изреагира ни на банана ни на благо :D
    Ќе ми надохнади покасно, знам.

Кога сме кај спиењето јас спијам на страна, на грб не можам, многу ми тежи и одма ме фаќа половината, ама тоа само 8 и 9 ти месец, иначе најблаго ми беше спиењето на грб.

Досега велев нека си поседи кај мајка, ама сега едвај чекам да се породам, да ја видам каква ќе е , на кого личи :D

Имајте убав ден мајкички :l:

На Bebulleee, kavadar4anka, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.199
    Допаѓања:
    148.351
    И јас така од 3ти не спиев. Искрено, прво се филмав дека иам стомак, ми беше реално подуван, ама мислев бебето е и да не го згмечам. :rofl: А можев реално.
    После не можев, а сакав. Е исто ми е фалинка што не можам да прекрстам нозе. Е и тоа ми фали, се разчепатено седам не можам инаку. А во 7ми си крстев нозе. И ме караа баби кои не ги слушав. Они мене. :rofl::P:P

На pink95 и apple12 им се допаѓа ова.
  17. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Prasuvam zatoa sto ako ne legnam na stomak tesko zaspivam, a mn mi e sube, taka da se naviknav na leva strana da spijam ama koga ke se razbudam pak sum na stomak :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    За спиењето јас вака знам. Спиењето на стомак не е штетно, додека не почне да станува невозможно слободно може да се спие на стомак. Јас спиев на стомак до 5ти - 6ти месец.
    Од друга страна спиењето на грб може да има последици. Тежината на матката паѓа врз половината, доаѓа до притисок на нерви, што потоа може да доведе до болки во грбот што ќе си ги имате цел живот.
    Многу е тешко кога цел живот спиеш во една положба (како мене на стомак) и да треба да смениш. Ама тоа иде постепено. На почеток само се трудев да заспијам лежејќи на лева страна, а во текот на ноќта несвесно си се превртував на стомак, потоа постепено почнав да си преспивам по цели ноќи на лево.
    Како легнам, така станувам... се навикнав, не ми се потребни ни перници ни ништо. :)

На Mama_Mia, Delfina15, tanja manja и 3 други им се допаѓа ова.
  19. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Бев на цтг, бебе мирно, убаво му е во меше на мама :) Денеска сум 40 + 1 и така :) ако не се породам до вторник ќе индуцираме пораѓај...

На pink95, Delfina15, tanja manja и 6 други им се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Жени а бе да ве прашам, вие што сте пред порагак нели ве фака некоја позитивна треба ,некој чуден страв , некое необично чуство ????
    Јас бев до сега мнг храбра не ми фуфкаше ,ама вчера местевме креветче ,и после тоа некое чудно чуство ми се јави цел ден бев како збунета :)

На pink95, Mama_Mia, tanja manja и 2 други им се допаѓа ова.