Dobro utro, sakam da prasam dali e loso ako slucajno spijam na stomak, nekolku pati se budam vo tekot na nokti I se zateknuvam na stomak legnata. Fala vi I imajte ubava nedela
И мене ме интересира мешковци како спиете? Препорачуваат на лева страна а мене никако не ми одговара Најчесто на грб спијам
Мене гинекологот ми кажа никако на грб, а и од други го имам слушнато ова. Се сецкам секоја вечер зошто само на грб спиев до сеа ма како кажат така.
И мене исто со првата бременост. После пораѓајот докторот и акушерката почекаа пола саат ама кога видоа дека не се одлепува постелката викнаа анестезиолози за да ми стават тотална анестезија и ме исчистија. Постапката и киретажа се вика иначе. После некое време дознав дека тоа е сосема ок дури и добро затоа што не постои веројатност да остане нешто што не треба Е сега разликата е што мене ми објаснија што ќе се случува кога ќе ме успијат па не се секирав толку многу. Брз опоравок и да сте живи и здрави.
Јас секогаш спијам на страна , ама на грб сега во поодминати месеци ми е најзгодно . Избегнувам но куковите ми се грчат ме болат па морам и на грб да легнам
Имам наредна недела контрола кај Димчев ке го прашам околу спиењето и ке пишам Ја прашав еднаш матичната ми кажа подобро празнење на желудникот има ако спиеш на десна страна а јас мака многу имам со болки И навистина помага
У среда на контрола. Ме убива неизвесност ама мора да се почека бебо колку може повеќе. Кога ќе знам ден точно ќе ви кажам.
Здраво девојки, убава недела ви посакувам , честитки за новата мамичка и со лесно на новите мамички што се во исчекување , инаку направивме испитување за скриен шеќер ,крвна слика се е во ред , одвај чекам да си ја видам мајкината в четврток , инаку сум 23+6 ама мојава не е активна многу битно потсетува дека мајка е е бремена ,а дури се тешев дека дека не сум поправена ми се чини дека во 2 дена накачив 3 кг иако во мојот случај не е препорачливо бидејќи сум стартно со многу кг а имам и висок притисок, извинете на долгиот пост , ви посакувам само убавини , гушкање од мене и бебушка мајкина
Јас кога го прашав докторот за спиење на грб, ми рече доколку не треба да спиеш на грб јас ќе ти кажам, тоа било во случај кога бебето е наместено во не знам која позиција и тогаш као некој проблем со крвотокот можело да се јави...
додека тебе не ти смета нема гајле. Исто и за на грб важи ко што знам. Димчев ми рече на мене дека додека мајката може да диши и не и смета, не му смета и на бебето. Јас спиев додека можев на меше (мн ми недостига искрено тоа нанање) и јас сега у 9ти не можам да спијам на грб. А некои трудници не можат од 6-7ми месец.
И мене истото ми го рече матичниот за спиење на стомак, вика ти ќе си осетиш кога не можеш зошто ќе ти биде како да спиеш со лубеница под стомак хахаха Ама мене за на стомак ми беше мн шубе и не спиев
Добро утро мешиња Ние се наспавме, беба мирна е од сабајле, не изреагира ни на банана ни на благо Ќе ми надохнади покасно, знам. Кога сме кај спиењето јас спијам на страна, на грб не можам, многу ми тежи и одма ме фаќа половината, ама тоа само 8 и 9 ти месец, иначе најблаго ми беше спиењето на грб. Досега велев нека си поседи кај мајка, ама сега едвај чекам да се породам, да ја видам каква ќе е , на кого личи Имајте убав ден мајкички
И јас така од 3ти не спиев. Искрено, прво се филмав дека иам стомак, ми беше реално подуван, ама мислев бебето е и да не го згмечам. А можев реално. После не можев, а сакав. Е исто ми е фалинка што не можам да прекрстам нозе. Е и тоа ми фали, се разчепатено седам не можам инаку. А во 7ми си крстев нозе. И ме караа баби кои не ги слушав. Они мене.
Prasuvam zatoa sto ako ne legnam na stomak tesko zaspivam, a mn mi e sube, taka da se naviknav na leva strana da spijam ama koga ke se razbudam pak sum na stomak
За спиењето јас вака знам. Спиењето на стомак не е штетно, додека не почне да станува невозможно слободно може да се спие на стомак. Јас спиев на стомак до 5ти - 6ти месец. Од друга страна спиењето на грб може да има последици. Тежината на матката паѓа врз половината, доаѓа до притисок на нерви, што потоа може да доведе до болки во грбот што ќе си ги имате цел живот. Многу е тешко кога цел живот спиеш во една положба (како мене на стомак) и да треба да смениш. Ама тоа иде постепено. На почеток само се трудев да заспијам лежејќи на лева страна, а во текот на ноќта несвесно си се превртував на стомак, потоа постепено почнав да си преспивам по цели ноќи на лево. Како легнам, така станувам... се навикнав, не ми се потребни ни перници ни ништо.
Бев на цтг, бебе мирно, убаво му е во меше на мама Денеска сум 40 + 1 и така ако не се породам до вторник ќе индуцираме пораѓај...
Жени а бе да ве прашам, вие што сте пред порагак нели ве фака некоја позитивна треба ,некој чуден страв , некое необично чуство ???? Јас бев до сега мнг храбра не ми фуфкаше ,ама вчера местевме креветче ,и после тоа некое чудно чуство ми се јави цел ден бев како збунета