А што се убрзавте толку? Нели се договоривме три дена да стои анкетата, значи победникот ќе се прогласи кога ќе се затвори, во овој случај за два саати. Може некој ќе фаќа последен воз да си гласа.
@galapce Леб? @RainBow Се извинуваме, заборавивме дека форумот е познат по својата прецизност и навременост кога се работи за анкети, натпревари и гласања.
Rajne nekjit ja da pobedam. Drug pat pred vreme ja zatvarat anketata sega do posledna sekunda ke cekame.... Ako, ako. Neka pobedi najdobriot (♥_♥)
Може звучи чудно или смешно, ама вкусен домашен леб(не од апарат за леб!) е реткост и маjсториja во денешно време
Честитки официјално @Kukla994 Патем, и јас си гласав за тебе. Можеш новата тема да ја објавиш за нестрпливите одма на готвење да се фрлат.
Oouu jeeeea je jee Le leeeee Rajne fala mnogu ej More cekajte, vozbudena sum prv pat mi e.. uh.. A I, da, uste koga si ja vidov slikata znaev deka ce pobedam Ok aj na seriozno sea, ama ja I serioznost, nekako ne si odgovarame xD Predlagam slednata tema da e Bombici (ili sto bi rekla sestrami Blombici, kako sakate) Mislam deka nee tesko sekoj da zgotvi I da ucestvuva. Eve nesto od mene. Moite se so hopla Spoiler: Recept 1 pakovanje melena plazma. 1 hopla 2 pakovanja( znaci ne od golemite tuku po edna sara sto se) resana Kokos Polesno- Amin. Vi blagodaram na site za poddrskata I glasot.
Се надевав дека никој рецепт нема да побара ама ете... Мелени бисквити, шеќер во прав, мелени лешници, 2 банани, кокос. Се од рака, колку имав толку ставив. Размешав се заедно, го полив со млеко во него растопено чоколадо и лажица-две нутела. Ќе си видите сами на густина, ако е течно ќе додадете уште нешто од сувите состојки погоре и ќе дојде таман. Не одев по точен рецепт, бомбици се, не можеш да утнеш. Битно е смесата да не е претечна или прегуста, па и да е, лесно се поправа. Бон апетит. Едит -во млекото може и маргарин да ставите за повеќе да стегнат ама јас немав па не ставив.
Бриџет, бомбициве изгледаат фантастично и ќе бидат мој фаворит за оваа недела, еве јавно кажувам. Ама @kjukli убаво рече - без рецепт, макар и да нема во него мерки, ништо не правиме.
Здраво на сите, најнапред честитки до кукла 994. Еве ме и мене со еден рецепт на лајт бомбици. Еве го рецептот: -100 гр. урма; - 100 гр. непечен бадем; - 100 гр. печен лешник; - 50 до 100 гр. темно чоколадо (она за готвење); - кокосово брашно - малку цеден сок од портокал Ставете ги сите состојки во блендер (освен кокосовото брашно) сѐ додека да добиете убава смеса. Со рацете формирајте бомбици, извалкајте ги во кокосово брашно и уживајте во нив со вашите најмили. Поздрав
Честитки чоколатце мое Зошто си ми слатка како Фереро куглиците Потребно: - 250 гр. наполитанки со лешник крем ( јас ставив на Краш, од оние чоколадните ) - 350 гр. печени лешници - 250 гр. путер - 150 гр. чоколадо ( јас ставив од на Грењка – она со 70 % и портокал ) - 100 гр. нугат крема ?! - во оригиналниот рецептот така пишува, ама јас ставив Нутела Глазура: - 100 гр. темно чоколадо - 3 лажици ( без лажиците ) масло за јадење Забелешка: Јас не ја правев глазурата, зошто ми се виде ова бајаги калорично, па не ја правев. Подготовка: Наполитанките грубо се кршат и се мешаат заедно со грубо насецканите лешници. Се топи чоколадото, се додава путерот и се меша убаво со Нутелата. Потоа во ова се додава и смесата од наполитанките и лешниците и убаво се промеша. Смесата треба да се излади и се формираат топчиња ( моиве се поголемки ) и се премачкуваат со чоколадната глазура ( ако некој сака глазура ) Се редат во хартиени корпици и се ставаат во фрижидер да се стегнат. Едит: Ова го ставив кобајаги во спојлер, ама нешто не сака и не сака !