И мене ме фаќа паника дека нема да најдам слободен термин за втор скрининг. Знае некој колку е истиов преглед на приватно? Да знам да бидам спремна ако ме зезнат овие...
Imam od ova pakovanje uste neznam so da pram ke pijam uste nekolku dena pa sum kaj maticniot ke go prasam
Priska treba da se pravi i na vtor skrining? Cista statistika, uste na klinika rezultatite gi davaat na angliski.
во систина не ја даваат приската за испитување зашто е статистика која не е многу веродостојна и знае да даде лажни резултати. јас не ја правам
Јaс бев вo систинa и ми спoмнa дoктoрoт зa прискa и прифатив дa правам нo мoј избoр беше кaде и не ги зимa систинa пaрите туку зависнo oд лабораторијата aкo е нa државнo е бесплатно.
Мислам дека има и Приска 2. Јас неправев ниту еднаш приска, НИФТИ правев па немаше потреба. @wannaBeMomma, не е точно дека во Систина не ја нудат Приската како опција. Друго е дали ти лично ќе ја прифатиш или не. Зависи од докторот што ќе ти препорача. Лично и јас не ја поштувам од причини кои ти ги наведе, но сепак многу од трудниците ја практикуваат.
Знаете како,и да нема ризик фактор за Приската,кога некој доктор ќе спомне дека треба да се прави доколку сакаш,мозокот е толку моќен што во секој случај ќе се каеш(и да ја направиш и да не ја направиш) бидејќи е обична статистичка пресметка и не е точна... Што е Господ никој не е,ете знам жени што не ја правеле па здрави живи бебиња родија...а и ова денешниве "правила" треба ова,треба она...нашите мајки не правеле,па ете сме... Според мене, наместо вакви и такви испитувања,(освен ако постои ризик)подобро да организираат курсеви за трудници во секој град,покорисно ќе е него постојано шубиња да имаш...
А зa нифтитo чистo ме интересира дaли имa рaзликa oд еднo бебе или две нoсиш пa резултатите ке бидaт тoчки кaкo и зa прискaтa ,мaлку ми е чуднo aј aкo е еднo oк нo вo мoјoт случaј се две a истс е крвтa кaкo.би знaеле aкo ете недaјбoже сo еднoтo бебенце нешто не е oк.Бaш и дoктoрoт ке ги прaшaм,a Прискa 2 дaли знaе некoј зa штo е?
Никако неможам да најдам амбуланта 28 на мој термин за да проверам за петок кај Ливринова нешто слободно, помош ако може
Jas kolku so sum informirana prisca 2 se gledaat site organi na bebeto mozok srce koski rbet sr se meri
Искрено незнам како е со близначка бременост, само во брошурата пишуваше дека може и за близначка бременост да се пуотребува. Застапниците би ти објаснале подетално.
Јас кажав само што ми кажа докторката што ме води во систина. рече дека они не ја препорачуваат ради причините, но во државните институции законски морала да се направи, па јас да си одберам дали сакам или не. сепак се одлучив да не ја правам позз
Приска се прави преку крв и се гледаат вродени болести како што е дауновиот со првата приска.. Органите, мозочето и коските се гледаат на вториот скрининг.Барем јас така мислам
Pa izgleda si vo pravo da se zbuniv jas mislev deka ima samo priska 1 posle skrining jas ja napraviv priska sega razmisluvam za skrining dali da napravam
Мене за приска докторот ми ррче нема потреба да ја правам зашто сум млада, ама бидејки ме познавал каква сум шубеџика дека ке ја направам без оглед што кажал он а бидејки е бесплатна ке ја направам ете да не ми е мисла
slobodka Moze da mi dades poveke informacii za Nifti kade ti go pravese i kolku te cinese. Ako imas i poveke informacii okolu tocnosta za Nifti testot?
I jas piev femibion ama kako pocna da se pisuva deka se povleceni odma kaj maticnata i mi gi prepisa Vital Pregna.