Имам 16 години и имам многу акни по лицето..Имам испробано многу кремови и апчиња но ништо не помага..Дали некој знае за некој природен лек против акни?
пробајте со солена вода ти требаат 5 лажички сол и вода Во солта додајте една по една неколку мали лажички вода. Постојано мешајте и постепено додавајте вода додека не добиете густа смеса (паста). Оставете ја смесата да стои 10 минути, а потоа нанесете ја на лицето и оставете ја да делува 20 минути. Измијте го лицето со топла вода.
Vo tegla so rakija stavete 3 kitki magdonos,magdonosot vo rakijata treba da otstoi 13 dena,se cuva na temno mesto,odkako ke pominat broenite denovi,se vadi magdonosot i se macka samo so rakijata po ednas nautro i navecer..probajte ne gubite nisto. Isto priroden losion so lovorov list moze da si podgotvite vo domasni uslovi,em prirodno em korisno e...vo zovriena voda se stavaat 3-4 lista lovorov list,se stava vo teglicka i se mackate kako losion...
Тоник 1/3 јаболков оцет, 2/3 вода плус пола лажичка кантарионово масло. Обавезно да се протресе шишето пред употреба и не се користи секој ден, на 2-3 дена пред спиење.
Можда не е природен , имам пробано сешто , порано имав такви проблеми , пудра за морбили во аптека ја има ,течна . Сапун асо дерм во бело кутивче , лицето го чистам само со него , за вадење шминка Corine de Farme мицеларна 97% органска е исто и марамици влажни, Сепак течната пудра не е некоја страшна хемикалија. Можда на билки е некој алергичен (како мене ) а да не знае , па бетер се оштетува и довоспалува кожата.
Можам да препорачам неколку: 1.Да се мачкаш со колце од домат, и се остава 10-15 мин , па се мие со млака вода, или во сок од домат ќе ставиш малку мед и лажица шекер, па пилинг ќе си правиш-два пати неделно 2.Маска од 2-3 аспирина истолчени и помешани со малку мед и неколку капки сок од лимон(да се добие паста).Стои 15-20 и се мие исто со млака , не многу жешка вода. 3.Да се мачкаш со кора од банана или маска од банана мед и лимонов сок. 4.Маска од мед и цимет, како паста исто да биде(јас претежно секаде додавам по малку лимонов сок, бидејќи лимонот ги избелува флеките од акни). 5.Маска од куркума(може во комбинација со лимонов сок разблажен со малку вода, или со 2-3 лажички млеко +2 лаж.брашно и 1лаж.бадемово масло) Генерално тие се производите:мед, цимет,лимонов сок, банани, сода бикарбона, куркума, кокосово масло(како крема).....пробај , нешто може да ти помогне .
Мене многу ми помогна алоето вера. Го имам растението и од него си го вадам гелот. Го нанесувам наутро и на вечер и додека сеуште е влажно лицето од алоето размачкувам кокосово масло. Јас лично немам проблем со акни на лицето, но имаше период кога ми се правеа на рамената и рацете. Тука ми помогна алоето во комбинација со кокосово масло, мед и шеќер како пилинг при туширање. За две недели немав ниедна мозолка беа останати само кафеавите флекички од мозолките што биле, кои за уште две недели постепено избелија и исчезнаа. Сега немам ни мозолка ни флека на мене. Од кога го открив алоето и кокосовото масло мислам дека мојата кожа се прероди.
Od pubertet do pred polovina godina (imam 27 godini) se zanimavav so aknite. Sve zivo staviv na licevo. Znaci ne postoeshe neshto shto nemav probano. Samo edno neshto mi pomogna i od koren mi se smeni i mi se iscisti liceto a so toa i zivotot mi stana mn pokvaliteten. Aktiven kislorod!!!!!! Toa e sprej se kupuva od apteka neznam nekoi 400 denari mislam deka go plativ ne se sekavam. Znaci ne postoi nishto podobro. Mi go svetna liceto, a isto i na grbot se prskav i toj mi go iscisti. So najtoplo srce vi go preporacuvam
Можеш ли да ставиш слика од тоа активен кислород? И дали активен кислород е нешто како термална вода?
Се надевам нема да ти пречи ако јас одговорам. Ова е активниот кислород. Јас го користам за рани и за дезинфекција по депилација. Инаку, читав дека за акни треба да земеш чиста газа, да исечеш отвори за очите и устата и обилно да испрскаш со активниот кислород. Ја оставаш газата на лицето околу 20 минути да делува. Ова се повторува 2 пати на ден. Не знам дали има и кои се ефектите затоа што не сум пробала. Прогуглај на интернет, ќе прочиташ подетално. Се надевам членката горе ќе ти пише како таа го користела.
Се согласувам за Активниот кислород, мене ми помогна доста. Во Србија е околу 250 дрн., а кај нас е дупло поскап. Јас прскам од него три пати во денот и лицето ми е далеку почисто.
@Avery благодарам многу, обавезно го зимам...јас секогаш кога се депилирам ми се создаваат разни рани...баш ми треба вакво нешто. Можеш ли да ми кажете колку пари е? Не е повеќе од 500 ден или?
Jas samo zatvoram oci i go prskam po celo lice, isto i na grb ako nekoj ima problemi na grbot. Neverojatno dobro. Site mozni rab gi probav i od ova lekot za liceto si go najdov. Mi se promeni kozata epten.
Луѓе дај кажете ми дали стварно помага ова активниов кислород.Читав и дека предизвикувал рак и такви др глупости.Ама еве од вашиве искуства гледам дека е корисен.Имам сериозен проблем со акните, бев и на дерматолог ама и кремите што ми ги даваа не помогнаа.Стварно веќе не знам што да правам.
Стави на лицето мед и лимон и да ти кажам навистина делува. Јас ставам скоро еден месец имав многу акни и сега имам ама од порано и сега е многу голема разлика немам толку многу. Во нешто стави пола лимон и една лажица лимон нанеси на лицето, нека отстои 15-30 минути и измиј го.
Јас го правам со лимон, мед и сода, прочитав на нет некаде. Го направив во мала тегличка за да имам за подолго. Го користам кратко, ќе пишам резултати за недела дена.