Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Различна вера

Дискусија во 'Канта' започната од ian somerhalder, 29 јули 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    А тие проблеми кој ги почна ? заборавивте ? така да ќе имавме супер односи да ако си седеше шипо мирен.
    Ај да заборавиме ама како ? како пак да имам добри односи со некој кој ми ги тепаше браќата во 2001 ?

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Оџа може да биде секој. Затоа јас во оџи и попови не верувам, поточно ним не им верувам, с и секој оџа може за 1 равота различно објаснување да ти даде. Нема да навлегувам во гревовите на поповите кои се многу познати.
    Во Куранот, жената се гледа како мајка, а мајката апсолутно мора да се почитува.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  3. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    ja preskokna temata... no koga imas takvo mislenje zemi puska oks:D:D:D

4. ian somerhalder

ian somerhalder Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Темата беше да разговараме за врските/браковите меѓу различни вери...како се прифаќа кај нас,и какво мислење имаме за тоа...темата забега ептен,дојдовме и до случките во 2001 и ќе се испокараме уште малку...дајте мирно да разговараме и секој да може да каже мислење без да го осудуваме затоа..

5. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Епа како што гледаш, ваквите бракови не се прифатени :D

Дали 10% размислуваат поинаку. Останатите имат водич во животот и не ни пробуваат да го отворат умот и душата.

Живеј, како што сакаш. Ти треба да си задоволна и среќна, а не верниците или националистите на темава.
    Ти посакувам да си среќна и опкружена со луѓе кои слично размислуваат! Сите други само ќе те влечат надолу.

На Someonespecial, kim.k, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Aaah toa nemoze :!:sekoja tema pocnuva so debata na temata a prodolzuva so sosema 10ta rabota,taka ti i na forum i sekade:Ddenesno vreme (facepalm)

На ian somerhalder му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    Да не ме сватите погрешно, ама кога станува збор за ваква проблематика јас воопшто не би се раководела според мислења пишани на форум. Тука повеќето се (навидум) либерални, слободоумни и искулирани па ако пишеш нешто негативно веднаш си затуцан, ненашетан и слично, затоа нареден пат кога ќе бидете излезени со блиски другарки, потпрашајте ги нив што мислат за врска со дечко од друга вера (а се знае која е другата вера во Македонија). Е тие мислења нека ви бидат репер за тоа како ќе ви биде прифатена врската од околината.

Последна измена: 31 јули 2016
    На christinnn, Sashko1992, Daydream и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    2.949
    Знaеш декa у библијa истo тaкa пишувa не oсудувaј зa дa не бидеш oсудувaн? :D

Религијaтa е нaјмaл прoблем, aкo нaидеш нa рaзбрaн чoвек, aмa кaкo шo кaжaв вoјнaтa е гoлем прoблем, мнoгу луѓе изгубијa семејствa.

И сеa @theowndemon дaј oбјaсни ми кaкo 18 гoдишнa девoјкa кoјa билa бебе у 2001 и гo изгубилa тaткoтo, би мoжелa дa сaкa aлбaнец.
    Зaмисли кaкo би се oсеќaлa кoгa гo глеa aхмети нa тв кaкo изигрaвa речиси премиер, кaкo гo пoстaвијa истиoт oнoј тaлaт шo убивaше у 2001 зa министер.
    Oнa немa дa сaкa дa пoмисли дa збoрни сo некoј нивни, не пaк дa рaзмислувa зa врски.
    И јa сум либерaлен кoлку тoлку, aли никaд немa дa се деси.

Реaлнo тaa вoјнa, сите чoвечки зaгуби и тие кoјзнaе кoлку илјaди врaбoтувaњa сaмo рaди тoa шo некoј бил aлбaнец и член нa нивнa влaдејaчкa пaртијa, oтвoријa гoлем јaз.

Мoрa дa се вмешa пoлитикa, пoшo тaквa ни е држaвaтa.

Кaкo сеa требa дa гo гледaм јa некoј шo се пишaл у УЧК (ДУИ) сaмo зa дa дoјде нa рaбoтa у некoе министерствo. Си сoбирa плoдoви oд вoјнaтa кo пoддржувaч нa УЧК.
    Истo гледaм и нa нaшиве влaстoдршци, некoј се гoрдее шo бил некoјси претседaтел нa кoмисијa a лидерoт негoв сo aмнестијaтa oд плaжa у грчкa, пoзнaтa пo "oкруглo пa нa ќoше" ги пoгaзи сите штo се бoреa и зaгинaa вo 2001

Реaлнo имa исклучoци oд oвa и требa дa видиш шo чoвек е, aмa aкo си изгубил рoдител и дa се љубиш...никaкo.

На Daydream и Иван404 им се допаѓа ова.
  9. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    сашко не постое муслиманка македонка ако мислеш на бојата на кожата мн луге влегуваат во грев заради тоа што има луге кои се црни и ги прават муслимани сепак како што кажав дали сме христијани албанци муслимани турци и.т.н на господ сме исти во очите
    @Bender Rodriguez не дека верата се пренесува преку крвта но мора да признаеме дека се разликуват мн од нас...живејам во средина каде што има неколку куки муслимани и се разликуваат и во колтура и однесување зборување буквално во се....

10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Да не млатиме празна слама, превише компликаци, превише последици, превише разлики.

Не ви треба тоа девојки... и овие што ви се прават фини и најзаљубени којзнае што ви мислат ама не он ве сака..|-)

На Bitter-Sweet и ***nekoja*** им се допаѓа ова.
  11. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Муслиман и у фаца се распознава многу добро.

На meckicka, Bitter-Sweet, Иван404 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    potpolno se soglasuvam..

На darko clash му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    Во врска со политика, општо:
    Јас го разбирам либерализмот, како поле нааааа... ...заеби.
    Јас го разбирам либерализмот што го гледам, како лицемерие.

Ете прв пример, искажуваш свое мислење кое што се разликува од она на либералите, слободоумните - и нормално ќе те утепаат. Пошто се лицемери а не либерали. Искрено кажано, нивното однесување се коси со нивните наводни рекламирани идеали.
    Ако останеш на својот став - ќе бидеш дискриминиран, сакнциониран, тероризиран и евентуално убиен - во име на „слободата“.

А всушност, се е општествено групирање а со тоа и неизбежно делење во групи и групни хиерархии според распределба на моќ.
    Се е борба за моќ.
    Тоа се општочовечки карактеристики, тоа се природни карактеристики кои не се уникатни само за нас - да бидеме искрени.

Идеологиите не се идеални и верувам само во математички издржана универзална вистина.

14. missgretta

missgretta Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    122
    Човек да е, да има душа и карактер. Што е битно друго? Од прееска читам и се чудам..и тие што се против и тие што не се се во право..ама еве ќе ви кажам за себе и осудувајте ме ако сакате после. Порано немав пријатели муслимани а не пак дечко. Имав две кратки врски и тоа пиши пропало. Мојот прв пат беше на 18 год со дечко христијанин, ми се свиѓаше ептен, една вечер седевме во кола и почна да ми зборува дека време било да имаме односи и да не изигравам поштена девојка. Се исплашив сакав да си одам дома, не ме оставаше ме убедуваше дека нема да боли и дека ќе биде убаво, плачев премногу таа вечер, лажев дома дека ми дошла менструација, а од тој ден тој не ме побара повеќе. Уште ми рече ајде кукло ќе влезеше некој, облечи се дур испушам една цигара, ич не ме виде колку плачев..од тој ден јас си го упропастив психичкото здравје. После тоа долго време не излегував и немав врска се до пред 2 и нешто години..ете тој дечко беше христијанин и заради него и ден денес имам трауми. Сегашниот, турчинот е светлината на мојот живот, знам дека ме сака па фала богу клекна на колена пред мене и ме побара да му бидам жена :) моите прифатија веќе, дури мајками зборува како да се договарале со сватот за свадбата ☺ подобар човек не сум сретнала од него, ме разбира, ме почитува, се согласуваме супер и мајками го засака ептен и е по ќеф, се согласуваат одлично тој ја вика мајче :lol: можам ли да посакам повеќе од оваа среќа? Што има разлика што тој што ќе ми биде маж се вика Аднан, а не Александар на пример? Луѓе, гледајте да сте сакани и да сакате некого, нема поубаво од тоа, а за казната од Бога ќе видиме кога ќе отидеме кај него :)

На hermosa, Згодната, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  15. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Има Македонци исламизирани у турско,читај за Торбешите у западна Македонија.Али ако изоставиш вакви исклучоци,генетска разлика меѓу повеќето муслимани и немуслимани е изразена у сама физиономија и менталитет кои им потекнуваат од други простори.

16. missgretta

missgretta Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    122
    Има, прв комшија на дедо ми во Кочани е муслиман а се вика Панчо.

17. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Луѓе досадни сте, човек нема веќе што да отвори на форумов. Само тупите нешто. :emo:

На Someonespecial и girl-miri им се допаѓа ова.
  18. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Се гледа дека ти добро ги знаеш,си ги запамтил по нешто;)

На missgretta и girl-miri им се допаѓа ова.
  19. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Па не да ги знам него доста сте искривени и лесно се памти :D Иди замарај девојчици со празни „провокации„ у покушај :D на мене не ми се убацувај во муабет.

На Иван404 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.736
    Допаѓања:
    80.060
    Facepalm-Meme-Picard-14.jpg

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.