ТЕМА: Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Мислење 07 Дек 2011, 10:59

Во контекст на муабетов, мислам дека кај нас не се прифатени луѓето што припаѓаат на геј популацијата.
До пред некое време, бев многу против овие луѓ, не познавав никој со поинаква определба, НО се случи да, мојот најдобар другар, со кој се дружиме од наши 6 години, дојде и како да е најнормална работа, ми кажа дека е геј. И јас му викам абе ајде шо ти е, па ти си имал две долги врски со ЖЕНИ, не ме заебавај сеа геј, ова она. На ова тој вака изреагира ,, е сега ми падна камен од душава, мое беше да ти кажам и да ти се извинам, што од тебе криев цели осум години, но разбери ме, не занев а и сега не знам како ќе реагираш, а тоа за моите две долги врски во кои се измачував и одев против себе со една и единствена цел, ДА СЕ ПРИКРИВАМ за некој да не се посомнева, преку такво ми е дојдено. Е сега знаеш навистина кој сум и каков сум и која и да биде твојата одлука во однос на нашето пријателство, ќе те разберам,,.
Јас на ова останав нема, без глас, со сто мисли и прашања во глава, а ниедно не сака да излезе од уста. Го гледав скаменета, дали е можно оној кој ми е најдобар другар, одмори, викенди, девојки, искачања, пијанчења и што ти уште не да е навистина геј, а јас сум против таа популација. Си отидовме по дома, преспав и станав повторно во прашалници. Му се јавив, дојде кај мене и вака му реков ,, Те сакав и уште те сакам како мој најдобар и единствен другар. Твојата сексуална определба нема воопшто да промени ништо во мојот живот ( и на шала му викам, се додека не ми го закачаш либето :lol: ). ти си тој кој што си, ти си мојот единствен другар, се гушнавме и сеа да не продолжувам со раскажување и прераскажување на сите прашања што му ги поставив, а тој како учениче одговараше :rofl:
Да ртезимирам, не сум против, се додека не почнат да посвојуваат деца, оти сепак сметам дека откако ќе може детето да рассудува, само нека се определи кој и каков сака да биде
П.С. Жалам што е волкав постот и можеби малку избеган од темава :*
Chupe

Сино цветче

186147
Мислења: 315
Зачленет: 25 Јан 2011, 16:22

Мислење 07 Дек 2011, 18:57

lezbejkite i biseksualkite gi gledat kako da se od druga planeta
inace i jas i se cudam na aklo ali aj da ne gi osuduvam :)

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
Lally

Фем почетничка

10
Мислења: 14
Зачленет: 06 Дек 2011, 18:38

Мислење 03 Јан 2012, 18:37

Jasmina.mina напиша:Значи вака....Во врска сум веќе подолго време, го сакам мојот дечко но има еден проблем ,можеби е така или јас сама си правам филмови. Подолго време се сомневам дека мојот дечко е бисексуалец или можеби геј. Поразличен е од другите машки.. Ќе опишам на кратко..
понекогаш ми се чини дека има некои женски манири.. се грижи за неговото лице дури и повеќе од мене...не сака фудбал (што не е типично за машките), освен женски до сега му се има пуштано и машко..се разбира ништо немале.. многу луѓе сметаат дека е педерастичен..но ако е педерастичен дали тоа со сигурност значи дека е педер????
Од друга страна го знам неговото минато.. Беше голем женкар,имал долга врска пред мене..секс со други девојќи...веднаш му се крева на мене,имаме добар секс...НЕ ЗНАМ ВЕЌЕ ШТО ДА МИСЛАМ.ДАЛИ МОЖЕ ВАШЕ МИСЛЕЊЕ...ИЛИ МОЖЕБИ НЕКОЈА ИДЕЈА КАКО ДА ПРОВЕРАМ ШТО ВСУШНОСТ Е ?

ghima gay maski sto imaat devojki a nekoi se i zeneti toa sto mu se diga ne znaci deka ne e poretki se tie sto ne im se diga obozavaat moda,imaat pomoderen stil na oblekuvanje od hetero ,negovite poraki ne se ladni od tipot kade si,dojdi,cao povnimatelni se sakaat da te iznenaduvaat poveke se prijatelski nastroeni i t n
mademoiselle84

Фем почетничка

15
Мислења: 16
Зачленет: 20 Дек 2011, 23:45

Мислење 20 Јан 2012, 10:39

Незнам , јас кога кажав на мајка ми дека ме привлекуваат и жени , не изреагира никако , дури ми рече дека и таа како млада свиѓала некоја девојка. Дечко ми никако не изреагира, во ред е.
MonnaSi

Сино цветче

410512
Мислења: 462
Зачленет: 23 Апр 2011, 20:52
Ти си мојот Башер . Те љубам.....
"My sexuality has never been a problem to me but I think it has been for other people"

Мислење 20 Јан 2012, 12:18

Да се доизјаснам ме мрзеше прееска да пишувам...

Значи долго време бев против лезбејките, бисексуалките и геј-овите. Сеуште не ми е тоа природно . Но по некое време забележав дека тоа што се вртам по девојки, ги буљам цело време , не е од тоа дека девојката ми е само Убава. Некои дури ме опоменуваат ( дечкото ми ) :lol:

На истава тема пред неколку месеци имам искоментирано дека не сум конзервативна , но не ги прифаќам. Затоа сега не очекувам да ме прифатат сите. Едноставно и мене ми е чудно. Долго време тоа не сум го приметувала а сум го чувала некаде длабоко во мене . И дојде ден кога морав да признаам.

Сега не е ни чудно ни глупо . Едноставно не е природно.

п.с има некои кои тоа го прифаќаат и прават шеги, дечко ми има другарка кој многу ја свиѓам, му кажав зашто ме осетил како ја меркам . Сега дури ми праќа слики од неа и ме буцка :^) Ја мислев дека мажите се палат на лезбејки, ама мојов само се зеза .

Сега не ми е гајле дали некој ќе ме сака или не , ќе ме прифати или не . Мој живот. Можеби некогаш ќе сакам да имам врска со девојка , иако нема да биде прифатено од никој во околина . Сепак ќе пробам. Сега ми е убаво со машко, си го сакам дечкото и тоа е тоа.
MonnaSi

Сино цветче

410512
Мислења: 462
Зачленет: 23 Апр 2011, 20:52
Ти си мојот Башер . Те љубам.....
"My sexuality has never been a problem to me but I think it has been for other people"

Мислење 06 Фев 2012, 02:40

1989 напиша:Да, не сме прифатени затоа што живееме во општество каде сите повеќе ги интересира туѓиот отколку сопствениот живот, во општество кое покажува резистенција кон било каков психички напредок, меѓу луѓе кои ги осудуваат другите без да се преиспитаат себе и своите постапки. Интересно е да гледаш како токму оние кои се претставуваат себе како либерални, во било кој поглед, кога ќе им кажеш дека си хомосексуалец почнуваат да те одбегнуваат и да ти шушкаат позади грб. Ако јас сум вредела како пријател и човек како хетеросексуалец, што тука менува хомосексуалноста? Homosexuality is found in over 450 species. Homophobia is found inonly one. Which one seems unnatural now?

Ако јас сум вредела како пријател и човек како хетеросексуалец, што тука менува хомосексуалноста? - и јас мислам дека си во право! Неможе некој така да ни суди ;)
mallaTaa

Фем почетничка

00
Мислења: 6
Зачленет: 06 Фев 2012, 02:27

Мислење 21 Фев 2012, 04:36

и шо друго ќе кажете вие... шо има ново ? некое искуство ??? :))
mallaTaa

Фем почетничка

00

Мислење 29 Фев 2012, 23:28

Немам ништо против нив.Имам геј другари и другарки и сосема ми се океј.
Но,ќе бидам против се додека има такви кои го прават тоа само за внимание.
Bunny2

Сино цветче

4976
Мислења: 222
Зачленет: 26 Дек 2010, 02:51
Локација: Право,па лево (:
No one is to old for fairytales.

Мислење 01 Мар 2012, 12:17

Сеуште не е дораснато нашето општество за да ги прифаќа овие луѓе. Но сепак и покрај тоа се изненадив колку геј луѓе живеат во Македонија. Значи ако не ги гледаме по улици како се шлапаат и држат за рака не значи дека ги нема. Мислам дека женските се поприфатени од машките, затоа што како што се изјаснуваат сите попријатна глетка за очи се две жени, отколку двајца мажи.
Е сега не знам дали е во мода ова, ама многу девојчиња почнуваат да се изјаснуваат дека се бисексуалки, ретко која не се пољубила со женско, но има такви и кои одат многу подалеку. Дали се тоа вистински тенденции кон истиот пол или само некоја луда желба за експериментирање, не знам. Во последно време и ми се случило да ми се пуштат 2-3 девојчиња, дури и страв да те фати од тоа колку знаат да бидат упорни.

Но во секој случај мислам дека кај нас се реткост оние случаи што уште од време на пубертет знаат дека не ги привлекува спротивниот пол. Најверојатно поради тоа што на сите ни е тоа во потсвест влезено дека не е нормално и не сме толку слободно воспитувани. Но медиумското влијание почнува да си го прави своето, па затоа можеби е и оваа опуштеност и послободно размислување.
Giovanna

Сино цветче

6540
Мислења: 181
Зачленет: 20 Јан 2011, 08:39

Мислење 02 Мар 2012, 03:07

Bunny2 напиша:Немам ништо против нив.Имам геј другари и другарки и сосема ми се океј.
Но,ќе бидам против се додека има такви кои го прават тоа само за внимание.

геј другари и другарки ??
какви ти се тие геј другарки ??
mallaTaa

Фем почетничка

00

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter