ТЕМА: Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Мислење 05 Дек 2011, 04:28

Зашто да не,се додека тоа не заврши со брак. Имаат силна поддршка од поголемиот процент на мажи,ако сакате и ќе излеземе со пароли.
Towelie

Сино цветче

39643
Мислења: 325
Зачленет: 29 Окт 2011, 04:41
Локација: Harvard,Lovell House,2nd Floor,Right on the couch!
May i remind you,In this archiodcese God don't run the bingo...

Мислење 05 Дек 2011, 04:40

Апсолутно се неприфатени затоа што Македонија е средина во која има секаков вид на предрасуди а геј луѓето се првите ставени на тапет .
Е сега ќе ми извините сите вие за кои геј луѓето се болни и пореметени личности , ама едуцирајте се малку и размислете колку сте прости и сеуште заостанати во 12 век п.н.е . Геј луѓето се како сите останати луѓе , дишат , се образуваат и што е најбитно сакаат исто како што сака секој друг човек на оваа планета . Мене воопшто не ми сметаат дури и имам неколку во мојата околина . Кој, што и со кого прави во спалната соба мене не ме интересира се додека тоа не влијае на мојот живот . Сте се запрашале ли некогаш кои сте вие да ги осудувате ? Со кое право ? Сите прво треба да си погледнете во вашите живот и колку тоа што вие го правите е нормално и правилно па потоа осудувајте други . Болни се само оние чии мозоци можат да си створат таков стереотип за личност која што не ја познаваат и згора на се да ја осудат без да пробаат да ја запознаат .
manja666

Сино цветче

519263
Мислења: 200
Зачленет: 23 Сеп 2011, 00:38
There is not a limit to what I can dream

Мислење 05 Дек 2011, 04:43

Јас си имам другар бисексуалец и значи толку многу си го сакам и поштовам како родениот брат се дружиме уште од 5-6 години заедно пораснавме и така да многу добро ги познавам таквите луѓе т.е неговиот круг мошне интелегентни и снаодливи луѓе. Инаку имам многу другарки но како него не значи не е битно кој е и што е битно е да човек со големо срце и другар во секое време.. Но за жал кај нас не се и не верувам дека ќе бидат затоа што ние сме многу назад во многу работи па и во ова.
barbie-hilton

Сино цветче

71147
Мислења: 140
Зачленет: 19 Ное 2009, 21:03
Кога ќе погледнеш како крвави местото каде ти го мрдаат веќе закачениот нож...сфакаш дека нема место што повеќе боли.... и почнуваш се погордо да одиш низ тие кои сакаат да те видат уништена..

Мислење 05 Дек 2011, 04:51

manja666 напиша:Апсолутно се неприфатени затоа што Македонија е средина во која има секаков вид на предрасуди а геј луѓето се првите ставени на тапет .
Е сега ќе ми извините сите вие за кои геј луѓето се болни и пореметени личности , ама едуцирајте се малку и размислете колку сте прости и сеуште заостанати во 12 век п.н.е . Геј луѓето се како сите останати луѓе , дишат , се образуваат и што е најбитно сакаат исто како што сака секој друг човек на оваа планета . Мене воопшто не ми сметаат дури и имам неколку во мојата околина . Кој, што и со кого прави во спалната соба мене не ме интересира се додека тоа не влијае на мојот живот . Сте се запрашале ли некогаш кои сте вие да ги осудувате ? Со кое право ? Сите прво треба да си погледнете во вашите живот и колку тоа што вие го правите е нормално и правилно па потоа осудувајте други . Болни се само оние чии мозоци можат да си створат таков стереотип за личност која што не ја познаваат и згора на се да ја осудат без да пробаат да ја запознаат .

Добро,искрено мене стварно ми е преку нос од луѓе што продужаваат да глумат отворени умови за секоја нова појава што ова гадно општество ја носи. Ајде ако не да се собереме сите,мушки женски,без разлика на пол,вера,боја на кожа и да се испооргијаме во Метрополис во темница? Дали си ти тотално сигурна дека сакаш твоето дете да расте во општество во кое ќе биде океј да се шетаат секакви фрикови по улица и по ТВ да кажуваат дека се е тоа нормално и дека сме ние премногу плиткоумни,а они имале пошироки сфаќања,ти се молам. Се бараат геј права,се прават секакви паради за да привлечат внимание,дали на нив на чело им пишува дека се хомо па они имаат некои ускратени права и можности како и секој граѓанин? На никого не му сметаат хомосексуалците,се додека тие не претераат во своето рекламирање,изнесување во јавноста и барајќи да бидат хранети од златна лажичка. И немојте пак со истите причи Мое си е,ќе си го сакам,кога знаете дека порадо би имале нормално дете што ќе има нормални врски,нормален брак и така натаму. А предрасудите постојат за контрола на оваа проста маса од тапчовци што мислат дека се што лета се јаде и мислат дека се што носи иднината треба да се прифати само за да не изгледаат како глупаци пред јавноста. Наречете ме конзервативен,плиткомозочен,кретен,глупак,гајле ми е,ако во Македонија се легализираат геј бракови,се селам во Тибет.
Towelie

Сино цветче

39643

Мислење 05 Дек 2011, 05:00

Towelie напиша:
manja666 напиша:Апсолутно се неприфатени затоа што Македонија е средина во која има секаков вид на предрасуди а геј луѓето се првите ставени на тапет .

Добро,искрено мене стварно ми е преку нос од луѓе што продужаваат да глумат отворени умови за секоја нова појава што ова гадно општество ја носи. Ајде ако не да се собереме сите,мушки женски,без разлика на пол,вера,боја на кожа и да се испооргијаме во Метрополис во темница? Дали си ти тотално сигурна дека сакаш твоето дете да расте во општество во кое ќе биде океј да се шетаат секакви фрикови по улица и по ТВ да кажуваат дека се е тоа нормално и дека сме ние премногу плиткоумни,а они имале пошироки сфаќања,ти се молам. Се бараат геј права,се прават секакви паради за да привлечат внимание,дали на нив на чело им пишува дека се хомо па они имаат некои ускратени права и можности како и секој граѓанин? На никого не му сметаат хомосексуалците,се додека тие не претераат во своето рекламирање,изнесување во јавноста и барајќи да бидат хранети од златна лажичка. И немојте пак со истите причи Мое си е,ќе си го сакам,кога знаете дека порадо би имале нормално дете што ќе има нормални врски,нормален брак и така натаму. А предрасудите постојат за контрола на оваа проста маса од тапчовци што мислат дека се што лета се јаде и мислат дека се што носи иднината треба да се прифати само за да не изгледаат како глупаци пред јавноста. Наречете ме конзервативен,плиткомозочен,кретен,глупак,гајле ми е,ако во Македонија се легализираат геј бракови,се селам во Тибет.

Еве јас како хомосексуалка ќе ти кажам дека не би сакала моето дете, ако некогаш го имам, да е хомосексуалец, баш поради таквите како тебе. Зошто без разлика на тоа каква личност е секогаш ќе биде потценувано. А предрасудите не постојат за контрола на глупавата маса, напротив, од глупавата маса произлегуваат предрасудите.
1989

Фем почетничка

11
Мислења: 3
Зачленет: 05 Дек 2011, 03:04

Мислење 05 Дек 2011, 05:05

Towelie - Друг одговор , различен од овој и не очекував од машко . Во МК по дифолт секое straight машко мора да има ваков став . Ако ги поддржиш автоматски си деклариран како педер , проста маса -тоа ти е . Јас сакам моето дете да живее во општество во кое ќе нема предрасуди , за да утре моето дете има слобода да ми ја каже својата сексуална ориентација а да не заврши отфрлено од општеството , од средината па и од родителите . Ако ме прашуваш дали ќе ми е нормално утре моето дете да биде геј - Да , не гледам ништо чудно во тоа и нема да се однесувам со него како да е паднато од Марс , затоа што таквите случаи каде што родителите први ги отфрлаат своите геј деца , завршуваат така што или детето се одалечува од родителите и никогаш повеќе нема да го видат или во краен случај се самоубиваат затоа што ако неговиот родител го осудил , отфрлил и смета дека нешто не е во ред со него , тогаш што да очекува тоа дете од останатите . Јас лично несакам да имам дете кое е геј единствено поради една причина - затоа што во ваква средина е осудено да биде несреќно и цел живот да се крие и да биде нешто што не е . А што се однесува со тоа дека премногу се експонираат и си ги бараат своите права , да можеби си во право , но тебе би ти било ли сеедно да немаш право да бидеш во брак со жената што ја сакаш ? Нормално дека би се побунил , па исто и тие , и нека ги има и по телевизии и по паради ..како влијае тоа на мене или пак на нашите деца ? Значи ли дека ако моето дете види геј парада по скопските улици моментално ќе стане геј ? Ненам зошто би ти сметала легализацијата на геј браковите , каква врска има тоа со твојот живот ? Претпоставувам никаква . Аман луѓе гледајте си го својот живот и не се замарајте со работи кои немаат допирна точка со вас .
manja666

Сино цветче

519263
Мислења: 200
Зачленет: 23 Сеп 2011, 00:38
There is not a limit to what I can dream

Мислење 05 Дек 2011, 05:09

1989 напиша:
Towelie напиша:

Еве јас како хомосексуалка ќе ти кажам дека не би сакала моето дете, ако некогаш го имам, да е хомосексуалец, баш поради таквите како тебе. Зошто без разлика на тоа каква личност е секогаш ќе биде потценувано. А предрасудите не постојат за контрола на глупавата маса, напротив, од глупавата маса произлегуваат предрасудите.

Се извинувам,вие хомосексуалците сте поинтелигентната раса на луѓе,и тоа иде заедно со вашата сексуална определба. И како што реков,се додека не се пипаат и драпаат во моја близина,океј,а понатаму не ме интересира. А ако по дифолт хомо е паметен човек,ја стварно незнам до кој степен забегавте. Транвестити,метросексуалци,менувања на полови,свингови,супер,одлично...
Природата создала плус и минус,по мое мислење така и треба да остане.
P.S: Заборавив да додадам,не ги мразам смртно,нема да излезам и да се хулиганчам и да ги млатам по плоштади,едноставно сакам да се оградам од такви луѓе затоа што сакам да имам нормално дете што ќе има нормален живот во нормално општество,ништо повеќе.
Towelie

Сино цветче

39643

Мислење 05 Дек 2011, 05:28

Смешно е што ниту јас некаде напишав дека сме поинтелегентни, а ни ти не напиша дека нешто во врска со нив ти е океј. И мојот прв пост на темава беше токму за луѓето како тебе. Јас го кажав своето мислење а од тебе очигледно не можам да очекувам да го сфатиш или прифатиш. Тоа не значи дека треба да почнеш да вреѓаш, мислам дека местово не е за тоа.
1989

Фем почетничка

11
Мислења: 3
Зачленет: 05 Дек 2011, 03:04

Мислење 05 Дек 2011, 05:31

1989 напиша:Смешно е што ниту јас некаде напишав дека сме поинтелегентни, а ни ти не напиша дека нешто во врска со нив ти е океј. И мојот прв пост на темава беше токму за луѓето како тебе. Јас го кажав своето мислење а од тебе очигледно не можам да очекувам да го сфатиш или прифатиш. Тоа не значи дека треба да почнеш да вреѓаш, мислам дека местово не е за тоа.

Ахам,се извинувам што моето мислење што во денешно време се смета за конзервативно исто така се мисли и за навредливо. Но нели,најважно е да се покажеме како слободоумни луѓе и да изглумиме жртви. Можете комотно да си продолжите,јас се одјавувам од дискусијава :)
Towelie

Сино цветче

39643

Мислење 05 Дек 2011, 16:47

Немам ништо против лезбејки/бисексуалки... иама пробано со женско и ОК беше но машко си е машко,како и да е немам ништо против ;)
Seznajka2

Зелено цветче

10159
Мислења: 589
Зачленет: 28 Мај 2011, 15:17
Локација: На картата на Италија ;)
Слика
Слика

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter