Ve molam kazete mi nesto za bronhopnevmonijata. Bev gribosana primav tableti ZINAT imav kaslica i temperatura , kaslicata mi prekina. Malce izlegov nadvor i pak pocnav da kaslam se do den denes. me bolat gradite.
Pozdrav
Beti

mina напиша:Мислев да оворам нова тема но некој веќе отворил тема за оваа болест!
Кај мојата 6 годишна внука е дијагностицирано бронхопневмонија! Кашлењето е сега намалено и високата температура исто така! Инфузија примаше денес и ќе прима и наредните три дена! Направено е ренген слика но резултати ќе има утре!
Она што сега ме загрижува е нејзиниот претерано блед тен! Никогаш не била толку бледа и цело време сака само да спие! Возможно ли е преку ноќ да се влоши ситуацијата? Многу сум исплашена особено заради тоа што има многу слаб имунитет и многу е бледа! Ве молам за ваше мислење!
Ме интересира вашите познавања и искуства во врска со оваа болест!

sweetheart10 напиша:Ја имам оваа болест хронично од мојата 7ма година

ph.orhideja напиша:sweetheart10 напиша:Ја имам оваа болест хронично од мојата 7ма година
Бронхопнеумоноија не може да биде хронична болест.Тоа е акутна болест која може да се јави повеќе пати,во зависност од имунитетот на организмот.
Хронична е астмата,ХОББ(хронична опструктивна белодробна болест)е хронична,но пневмонијата во никој случај не е хронично заболување. .

Врати се на Здравствени проблеми
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: buterfly.fly.away, silvice и 20 гости