ТЕМА: Камчиња во жолчка

Мислење 17 Сеп 2011, 12:20

A nekoj da koristel apcinja za topenje na kamenjata?
didisi

Сино цветче

3936
Мислења: 337
Зачленет: 22 Сеп 2010, 20:07
Love ...

Мислење 22 Јан 2012, 00:41

Имам 25 години, пред 9 месеци се направив лапараскопска операција на жолчката, и не беше ништо страшно како што мислев. Болките и проблемите ги трпев скоро 2 години, пиев наразлични бабини лекови, чаеви, и што уште не пробав. Дури бев и до едно Прилепско село кај една жена што демек давала лек за исфрлање на камења во жолчката... може на некој помогнала ама на мене не, па отидов и кај друга жена во Ѓорче и таму пиев некоја течност што беше гадна.... Со надеж ај да пробам и тоа да не ми помогне но освен што потрошив илјадници денари за се што се напив и пробав немаше никаков ефект пак повторно јас секоја втора вечер одев на дежурен на инекција. Се додека не собрав храброст и отидов по старо во воена болница или по ново гратска болница кај доктор што извршува операции за жолчки, му кажав што проблем имам, и што се не сум се напила и кај сум била, освен што ми се изнамеа отпосле ми објасни се, што е жолчка, што функција има, и колкви се каналите од жолчката до другите органи. Сватив дека нема шанси од тие канили камен да помине, освен да дојде до каналот и да го затвори и да предизвика многу поголем проблем. Ми закажаа термин отидов во четврток одма другиот ден во петок сабајле ме направија операција и после 4 дена ме пуштија дома.... Повеќе немам проблеми, среќна сум повеќе не се плашам ако каснам чоколадо дека ќе добијам напад од болка, нема повеќе инекции и посети на дежурен лекар.. освен што сега се пазам на исхраната ама од друга страна е добро зошто водам здрав начин на исхрана, нема веќе мрсни меса, хамбургери, и нездрава храна што порано ја конзумирав. СОВЕТ до сите што имаат ваков проблем, не одете на места слични или пак исти кај што бев јас, не трошете пари за најразлични чаеви нема од тоа НИКАКОВ ама баш НИКАКОВ ефект, само операција и уживајте во понатамошниот живот :) :) :inlove:
peperutka85

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 21 Јан 2012, 23:21

Мислење 06 Фев 2012, 21:08

peperutka85 напиша:Имам 25 години, пред 9 месеци се направив лапараскопска операција на жолчката, и не беше ништо страшно како што мислев. Болките и проблемите ги трпев скоро 2 години, пиев наразлични бабини лекови, чаеви, и што уште не пробав. Дури бев и до едно Прилепско село кај една жена што демек давала лек за исфрлање на камења во жолчката... може на некој помогнала ама на мене не, па отидов и кај друга жена во Ѓорче и таму пиев некоја течност што беше гадна.... Со надеж ај да пробам и тоа да не ми помогне но освен што потрошив илјадници денари за се што се напив и пробав немаше никаков ефект пак повторно јас секоја втора вечер одев на дежурен на инекција. Се додека не собрав храброст и отидов по старо во воена болница или по ново гратска болница кај доктор што извршува операции за жолчки, му кажав што проблем имам, и што се не сум се напила и кај сум била, освен што ми се изнамеа отпосле ми објасни се, што е жолчка, што функција има, и колкви се каналите од жолчката до другите органи. Сватив дека нема шанси од тие канили камен да помине, освен да дојде до каналот и да го затвори и да предизвика многу поголем проблем. Ми закажаа термин отидов во четврток одма другиот ден во петок сабајле ме направија операција и после 4 дена ме пуштија дома.... Повеќе немам проблеми, среќна сум повеќе не се плашам ако каснам чоколадо дека ќе добијам напад од болка, нема повеќе инекции и посети на дежурен лекар.. освен што сега се пазам на исхраната ама од друга страна е добро зошто водам здрав начин на исхрана, нема веќе мрсни меса, хамбургери, и нездрава храна што порано ја конзумирав. СОВЕТ до сите што имаат ваков проблем, не одете на места слични или пак исти кај што бев јас, не трошете пари за најразлични чаеви нема од тоа НИКАКОВ ама баш НИКАКОВ ефект, само операција и уживајте во понатамошниот живот :) :) :inlove:

a после операција исто не смееш да јадеш како и пред тоа? мислам на јајца, чоколадо, грав ...
didisi

Сино цветче

3936
Мислења: 337
Зачленет: 22 Сеп 2010, 20:07
Love ...

Мислење 06 Фев 2012, 21:47

Бидејки и јас ја извадив жолчката и фала му на бог се излезе ок. Првите 3 месеци имаш диета пропишана храна што ти ја даваат од болница и после тие три месеци можеш се да почнеш да јадеш (грав, луто, грашок буквално се). Се друго што ве интересира тука сум :)
Alondra

Сино цветче

162100
Мислења: 396
Зачленет: 17 Мар 2011, 12:02
Ако морам да паднам, ќе се потрудам да паднам на отскочна даска!

Мислење 03 Мар 2012, 23:19

одговор за didisi....
после операција точно дека ти даваат пропишана храна, но листата што е препишана според мене е некомплетна, имаше нешто наброено но се не беше. Јас лично читав на нет разгледував страни и дознав дека после операција од жолчка не е препорачано да се конзумира на пример брокула, домат и др.
Лично јас после 6 месеци почнав пополека да се враќам во нормала, малку по малку почнував да јадам како претходно, освен мрсна храна и свинско месо. А за прашањето од јајцата ја јадам само белката, чоколадо и тоа како си јадам и тоа највкусни ми се чоколадните торти :) :) е сега за грав и за зелка и покрај многу време поминато пробав малку и мене лично ми прават проблем, затоа се решив дека треба да помине уште време па да пробам пак повторно.
А за тоа што го напишала Alondra дека после 3 месеци можеш се да јадеш, да можеш се да јадеш ако не ти прави проблем, но јас си се придржував кон начинот на исхрана од една причина дека сум прилично млада личност и не сакам да си направам проблеми и компликации.
peperutka85

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 21 Јан 2012, 23:21

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Google [Bot] и 16 гости

Site Meter