ТЕМА: Кандидијаза

Мислење 13 Окт 2010, 19:45

За време на инфекцијата треба да се пие многу јогурт и да се избегнуваат шеќери. Исто така е важен и имунитетот, некогаш се појавува поради слаб имунитет, заедно со другите причинители...
caci.caci

Фем почетничка

10
Мислења: 7
Зачленет: 10 Окт 2010, 12:43

Мислење 16 Окт 2010, 01:12

Како да спречите почеток на инфекција со Candida

Во 1 литар вода растворете 3-4 супени лажици јаболков оцет. Со растворот се прави тоалета на гениталните орагани во период од неколку дена. Постапката ќе ви помогне за превенција од candida инфекција и спречување веќе постоечката мала инфекција да премине во посериозна.
Lacrimosa

Жолто цветче

1816860
Мислења: 1417
Зачленет: 19 Јул 2010, 02:50

Мислење 17 Окт 2010, 12:30

jas veke 7godini imam postojan iscedok na belo pranje 24casa sekoj den imam posetno genikolog koristeno vaginaleti napraveno pap test i mikrobioloski kade sto nemase nisto bese negativen i nisto ne mi pomogna inaku imam 19 godini i bi ve zamolila da mi preporacate nesto dokolku vi pomognalo kako na primer nekoj vaginaleti koj nema da mi stetat imam slusnato i jas za Lactogyn no ne znam dali da gi kupam
noni

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 17 Окт 2010, 12:23

Мислење 18 Окт 2010, 22:44

noni напиша:jas veke 7godini imam postojan iscedok na belo pranje 24casa sekoj den imam posetno genikolog koristeno vaginaleti napraveno pap test i mikrobioloski kade sto nemase nisto bese negativen i nisto ne mi pomogna inaku imam 19 godini i bi ve zamolila da mi preporacate nesto dokolku vi pomognalo kako na primer nekoj vaginaleti koj nema da mi stetat imam slusnato i jas za Lactogyn no ne znam dali da gi kupam

И јас си го имам стално, и нервира знам, ама па мене гинеколозите ми викаа нормално било тоа, секој го имал, некој повеке - некој помалку, и дека се зголемувало ако јадеш благо. Ако се јават некои несакани дејства - печење, чешање (т.е. кандида) тогаш се третира. Инаку јас си користам нон стоп секојдневни влошки, и не се замарам веќе со тоа.

Инаку јас имам 23 години, а бело прање имам уште од 13 год никаде.
maja8

Жолто цветче

956477
Мислења: 1920
Зачленет: 03 Јан 2010, 23:46

Мислење 18 Окт 2010, 23:22

Девојки а што велите за ова, дали е кандида?
Изразено бело прање - и тоа баш бело, што на гакички се суши жолто, траги на гакичките како од јогурт, а и има мирис на јогурт!
Немам чешање, црвенило само од тоа што ме стегаат гаќичките и ништо друго!
Scarlet88

Зелено цветче

23196
Мислења: 753
Зачленет: 11 Мар 2010, 00:54
Локација: Bitola
Слика
Слика

Мислење 18 Окт 2010, 23:27

Scarlet88 напиша:Девојки а што велите за ова, дали е кандида?
Изразено бело прање - и тоа баш бело, што на гакички се суши жолто, траги на гакичките како од јогурт, а и има мирис на јогурт!

Па мислам дека да. Немора да има црвенило или чешање, ако е густо и ако мириса - кандида е. Туку те советував веќе оди на гинеколог и ке ги рачистиш сите сомнежи и на раат ке спиеш ;)
maja8

Жолто цветче

956477
Мислења: 1920
Зачленет: 03 Јан 2010, 23:46

Мислење 18 Окт 2010, 23:36

maja8 напиша:
Scarlet88 напиша:Девојки а што велите за ова, дали е кандида?

Па мислам дека да. Немора да има црвенило или чешање, ако е густо и ако мириса - кандида е. Туку те советував веќе оди на гинеколог и ке ги рачистиш сите сомнежи и на раат ке спиеш ;)

Фала Маја! Дефинитивно ќе одам! Ке правам и Пап и микробилошки тест!
Scarlet88

Зелено цветче

23196
Мислења: 753
Зачленет: 11 Мар 2010, 00:54
Локација: Bitola
Слика
Слика

Мислење 19 Окт 2010, 15:03

а можно ли од голем секрет на кандида, да ти доцни менструацијата?мене ми доцни 4 или 5 дена а имав и имам сеуште бело прање, густо и кога ќе се избришам, а пред една недела некои си 2 3 дена ми беше кафеаво??? многу сум загрижена :?:
Lina24

Жолто цветче

343180
Мислења: 1977
Зачленет: 27 Фев 2010, 00:29
Слика

Мислење 03 Ное 2010, 15:18

Повеќето мислења тука ги прочитав, ама не сите (многу се :) ) ..Мене ме интересира значи дали ако ја излечам јас и имам однос со партнерот, пак ќе ми ја предаде? Две недели откако тестот со брисевите испадна негативен на кандида, при вагинален преглед гинекологот ми рече дека имам. Инаку да напоменам дека сум бремена. Ми препиша вагиналети и сега не ми е јасно, што ако ја исчистам ете, а партнерот ми ја предаде после..Никој не ми спомна за партнерот дали треба да се мачка со нешто итн. Инаку и сомнително ми беше дека ја имам, бидејќи освен нормалниот исцедок што се има во бременост, ја немам непријатна миризба или чешање, па и белото перење ми исчезна..Сепак, забележувам дека ги валкам гаќите (како од мокрача да речеме, жолтеникаво)..Дали знаете дали сепак се работи за кандида и дали се пренесува од партнерот .. :?: :)
d.Darla

Зелено цветче

78297
Мислења: 505
Зачленет: 01 Сеп 2010, 12:12

Мислење 03 Ное 2010, 15:34

Ти секако ја имаш кандидата, а кандидијазата може да се појави при бременост, дури и е многу почеста кај бремените жени. А партнерот исто ја има, ама без симптоми. Тој може евентуално со Бетадине да се мачка, чисто за дезинфекција. Штом немаш симптоми, не се плаши. И нормално е во бременоста белото прање да ти е поизразено, дури и жолтеникаво, исто е како пред да добиеш менструација. Најважно е да немаш активна кандидијаза при породувањето, бидејќи може да се пренесе на новороденчето.
Annath

Жолто цветче

22233515
Мислења: 3548
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 16 гости

Site Meter