ТЕМА: Миом на матката

Мислење 09 Фев 2012, 23:50

Феминки, и мене ми кажаа дека миомот ми е на надворешната страна на матката,бидејки сум го имала од лани тој не расте , си стои на 2 см, како и што беше, но јас сакам да раѓам па страв ми е, да не се искомплицира нешто, не сум разговарала со гинекологот за ова сеуште, но ќе ги почекам резултатите од папот, инаку и јас сум слушнала дека многу родиле со миом, без никакви проблеми, исто како што процитав погоре дека некои и не ни знаела дека го имаат.поздрав до сите
Bogorodica13

Фем почетничка

01
Мислења: 16
Зачленет: 06 Фев 2012, 20:24

Мислење 10 Фев 2012, 01:13

Мајка ми имаше миом на матка , и хируршки го остсрани се помина во најдобар ред, матката и е супер, и докторите и казажаа дека слободно може да роди и уште три деца без проблем
blairwaldrof

Фем почетничка

03
Зачленет: 09 Јан 2012, 23:44

Мислење 10 Фев 2012, 23:21

а за каков миом се работело кај мајка ти, имала лип проблеми , и на која возраст е ако не е тајна.позз
Bogorodica13

Фем почетничка

01
Зачленет: 06 Фев 2012, 20:24

Мислење 12 Фев 2012, 01:27

Миомот беше со големина на портокал кога го извадија, на 35 години значи пред 5 години беше тоа, немаше никакви проблеми, 4 дена после операцијата ја пуштија дома и ден денес е супер нема проблеми со матката .
blairwaldrof

Фем почетничка

03
Зачленет: 09 Јан 2012, 23:44

Мислење 02 Мар 2012, 19:44

Феминки ве молам за совет :(
Од 2007 год знам дека имам миом од 2см на надворешниот ѕид на матката. До пред една год беше се во ред, не растеше. Денес бев на гинеколог и ми рекоа дека сега миомот е со големина од 4см, за само една год двојно пораснал. Јас не чувствувам никакви промени, ниту имам обилно крварење, притисок во долниот дел од стомакот - ама апсолутно ништо. Докторот ми рече дека најверојатно ми се покачило нивото на естроген и дека најдобро ке биде хируршки да се отстрани. Ве молам, ако некој знае некоја алтернативна медицина која помага во овие случаеви, некои чаеви или било што, само да избегнам операција. Сметам дека тоа веке е последна варијанта и вреди да пробам прво со нешто друго. Сеуште немам родено и се плашам да не имам некои последици од операцијата. Знам дека со подобрување на имунитетот и со контролирање на нивото на естроген дека може да дојде до повлекување на миомот.
Многу би ми биле од корист вашите совети. Или доколку некој има контакт од лице што се занимава со алтернативна медицина, може да ми прати во ЛП.
Фала однапред!
Liksi

Фем почетничка

196
Мислења: 37
Зачленет: 11 Јан 2010, 17:58

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 17 гости

Site Meter