vickyy90 напиша:Ја мислам дека постручен кадар има во приватните болници,во државните примаат секакви и неписмени,и не се грижат за пацитентите.Додека во приватните ве гледаат како очите во глава,од проста причина што си плаќаш и си добиваш квалитетни здравствени услуги.Мислам дека повеќето ке се сложат со моето мислање

maja8 напиша:Во приватните не би рекла дека се постручни и повеќе знаат, само што подобро те третираат, како што рече Анатх, те мазат, те пазат, повеќе внимание ти обрнуваат. Во државните некако и не им е многу гајле, па те маткаат натаму-наваму.
Ама затоа и си плаќаш. Исто така приватните се секогаш нови, чисти, реновирани.Државните се крш.

Annath напиша:vickyy90 напиша:Ја мислам дека постручен кадар има во приватните болници,во државните примаат секакви и неписмени,и не се грижат за пацитентите.Додека во приватните ве гледаат како очите во глава,од проста причина што си плаќаш и си добиваш квалитетни здравствени услуги.Мислам дека повеќето ке се сложат со моето мислање
Мислиш? А од каде се дојдени лекарите во приватните болници?Од небо паднале? Кадарот е иста школа - барем сега за сега, сите учеле, завршиле, се труделе, специјализирале и се усовршувале на исто место, Државна болница (Клинички Центар во Скопје, како терциерна здравствена установа, со исклучоци) - и не држи вода муабетот дека лекарите во приватниот сектор се постручни.
Секој што има шанса, од државно преминува во приватно. Зошто? Заради парите - и ништо повеќе. Не сум сретнала лекари кои ќе одбијат добра парична понуда затоа што факт е дека во државен сектор заработуваат многу малку.
А ти се чини дека се постручни затоа што ти обрнуваат повеќе внимание - треба да те алат за тие пари што ги даваш таму

AnaKarenina напиша:vickyy90 еве јас ќе ти кажам - татко ми е вработен во Клинички Центар уште по дипломирањето, таму имал и пракса во текот на студирањето, таму работи со години.
Голем дел од нивниот кадар, се префрли по приватните болници, најчесто Мегамед и Неуромедика. Заради пари или нешто друго, не е ни битно. Поентата е дека, газдите на приватните болници не си земале од странство вработени, туку ги земаат од државните клиники. Така што тоа дека „во државните работат нестручни“ не држи вода. Да не биле квалитетни, немало да ги земат.
Врати се на Здравствени проблеми
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: T.e.d.d.y и 13 гости