ТЕМА: Сипаница кај возрасни

Мислење 25 Јан 2012, 23:46

Само да се надоврзам...ако се исфрлате на интимните делови мачкајте се со Бекутан-заштитен детски крем со цинк оксид. Ќерка ми многу се исфрли и ја чешкаше, не можеше да мочка од што ја печеше, па ова ни помогна. Ваква е тубичката
Слика
Ана-банана јас би те советувала да почекаш со миењето на косата, јас на ќерка ми и` ја измив после 7 дена, да мрсна и` беше, намачкана цела со бело, ја чешаше, ама издржавме некако. Ајде со лесно :)
lolyta777

Жолто цветче

37115305
Мислења: 1592
Зачленет: 12 Јан 2011, 20:54
Слика
Слика

Мислење 26 Јан 2012, 00:02

Сипаниците не сакаат и жешка вода. Ана, и јас би ти препорачала да не ја гњавиш косата со шампони, пошто само повеќе ќе те зачешаат. А од чешањето нели пукаат сипаниците и остануваат лузни. Јас имав доста на стапалата, и знам мајка ми ме тераше да ги чувам во поладна вода, и не сеќавав кога ме чешаа, а замислете лето, ем немиена салам, ем не смееш ни прашинка да фатиш :D
Со лесно помини ги, ќе издржив некој ден :)
kate21

Жолто цветче

15234888
Мислења: 3912
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 26 Јан 2012, 19:47

Кај мене мора се да биде комплицирано, ми свират градите, бронхиите (или како се викаше), температурата пак варира од 38 до 39. Дали некој има и вакво искуство да закачи бронхит со добивање сипаници. Вчера на слушалка ништо немаше, а денес докторката паника ја фати. Ми даде антибиотици. Незнам ни самата колку е сериозно, ако некој поминал, ве молам споделете искуство. :( Само кукам и се жалам ама не се издржува.
ana-banana

Зелено цветче

333456
Мислења: 868
Зачленет: 27 Јан 2011, 02:17
Слика

Мислење 03 Фев 2012, 22:01

Девојки моите сипаници почнаа да се сушат нешто како на сликава:
Слика
Е сега проблем ми е што на лицето ми беа првите и многу големи, па почнаа да се лупат (без да ги чешам-ептен внимавам), да се прават ранички (дупчиња) ;( ;( .
Ве молам за совет што да им ставам да не ми останат лузнички (на уста веќе ми остана дупче :( ). Луѓе ќе збудалам, многу се нервирам. Не ги фаќам ама од што се големи сами си пукаат и се лупат. На тело се сушат и немам мака, ама на лице катастрофа :(
ana-banana

Зелено цветче

333456
Мислења: 868
Зачленет: 27 Јан 2011, 02:17
Слика

Мислење 03 Фев 2012, 22:12

Јас немам прележано сипаници само температура од сипаници кога бев помалечка префатив од братучед ми(он имаше и сипаници),е сега знам дека кај трудници се малку опасни сипаниците незнам зашто ова го имам запамтено од основно :D
song

Сино цветче

4329
Мислења: 120
Зачленет: 08 Јан 2012, 19:02
Локација: Vo potraga.. ;)

Мислење 06 Фев 2012, 10:32

ana-banana напиша:Девојки моите сипаници почнаа да се сушат нешто како на сликава:
Слика
Е сега проблем ми е што на лицето ми беа првите и многу големи, па почнаа да се лупат (без да ги чешам-ептен внимавам), да се прават ранички (дупчиња) ;( ;( .
Ве молам за совет што да им ставам да не ми останат лузнички (на уста веќе ми остана дупче :( ). Луѓе ќе збудалам, многу се нервирам. Не ги фаќам ама од што се големи сами си пукаат и се лупат. На тело се сушат и немам мака, ама на лице катастрофа :(

Само контрактубекс или некоја слична маст, земај веднаш, инаку не знам дали ќе има ефект подоцна.
Annath

Жолто цветче

22233515
Мислења: 3548
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: T.e.d.d.y и 12 гости

Site Meter