А што доколку не го испочитува, што е казна?
@АничеБананиче Една тиквичка поголема , два моркови или еден ако е поголем ,се рендаат убаво и се оставаат 30мин да пуштат вода . Потоа се става во...
4 Катерина
[ATTACH]
Македонски :l:
Да
Зимам да се чупам сама и место да ги направам веѓиве "сестри, а не близначки", испаднаа еднава 80 годишен дедо од Тајланд, другава 20 годишна црна...
Да, и треба да има закон ,,задолжително живеење пред брак". Порано оваквиот начин на живот се сметал за срамен, да живееш со дечко невенчано, пфффф....
Со други зборови, од твоја гледна точка (христијанската), бракот е тука да им го земе правото на избор на двете особи, да си проштеваат се и сешто,...
Многу сум задоволна од услугата во Лукс Медикус во Козле, Скопје. Онлајн закажав термин брзо и едноставно, а лекарско уверение извадив без чекање и...
Колку извира проекција од мајкиве терези, нешто озбилно згрешиле па имаат потреба да се оправдаат. Нема како поинаку да се покаже супериорност колку...
Отказен рок е 30 дена, но мора да провери во договорот што пишува.Иначе Законски 3 дена ако не се појави на работа, добива отказ веднаш,и го...
Немам појма кој е што,за верата моја ако некој ја напага ќе ја бранам.За попови никој не спомна тука туку за црковен брак и регистрација...
Може ли некој накратко да ми пише што може да бидат последици доколку не го исполниш потпишаниот отказен рок? Тазе вработен, сака брат ми веднаш...
А што ти гарантира дека венчавка во црква или воопшто брак ќе те "спасат" од лаги и изневерување. Не постои нешто како гаранција, не е партнерската...
3 Тони?
@Mimmi39 Да, според закон следува секако, ама зашто сакам да побарам да не е на средина на работно време, туку на крајот да можам да си одам 1,5 час...
Ставам малку зејтинче јас
Ќе ти пишам
Separate names with a comma.