Јас имам пишувано претходно дека имам еден порачано и е траен ама е зимски, за посвежите не знам. Некој што има повеќе пати порачано да ти потврди...
Ќе те излажам пред 2 години ми беше порачан не памтам баш, ама мислам брзо 4-5 дена пошто во друг град, а Скопје би требало да е побрзо.
Го видов парфемов во Србија и ептен ми се засвиѓа, а и не беше скап, некои 20 евра. Да не сте го виделе негде кај нас?
Од која странска страна можам да нарачам арапски парфеми? Кај нас ги продаваат доста поскапо, па да видам дали ми се исплати.
За до Македонија? Мислам дека парфем се рачуна како луксузна роба и ќе добиеш царина, така да не ти се исплаќа.
Дали го имате забалежано овој во ДМ? Во Капитол го нема, проверив неколку пати, а гледам во Србија го има.
Дали некоја има користено парфеми од Rochel.. Имаат продавница во Diamond Mall.. Имам видено на Тему и тоа мн ефтини. Е, сеа за квалитет...
Zdravo, Vo periodot 2005-2006,majka mi koristese dezodoransi sto go kupuvase od Tineks. Imase crven,zolt i mislam sina boja. Gi prodavaa vo narednite nekolku godini I potoa skroz gi snema. Mislam deka bea francuski,ama ne sum sigurna. Mu teknuva li imeto na nekogo? Blagodaram odnapred
нежен може со мошуш, што многу трае, не е важна цената, предлози ве молам го обожавав овој парфем, и јас не сум го видела, да не сте го сретнале во ск некаде?
you are in the right place кој бара парфем со мошус кај мене да се обрати омилена нота ми е за век и векови, опседната сум, е сега само зависи до која цена те интересира.. Parisian Musc Matiere Premiere (еден од најдобрите мошуси би рекла, елегантен и софистициран), Musk Therapy Initio Parfums (многу чист владеат цитруси ако сакаш нешто посвежо) Silver Musk Nasomatto (нај омилениот like your skin but better) Musc Immortel Atelier des Ors (класичен зимски мошус, потежок малце ама ептен опоен) L'Eau Papier Diptyque (ептен нежен, мириса чисто како бебе) Clair de Musc Serge Lutens (малку по секси мошус, мене ми е има малку vintage вајб) Un Musc Obvious (сличен на Papier не е многу јак, skin scent) L'Eau d'Hiver Frederic Malle (ептен деликатен, елегантен) She Was An Anomaly Etat Libre d'Orange (мошусот преовладува ама има малку свежина, многу необичен, уникатен баш) Има уште многу, овие би ги издвоила како најдобрите што постојат, ни би се споредиле со ништо друго, ќе ти носат комплименти на улица ќе те застанват Знам и некои поефтини опции што се исто добри, ќе ти предложам и такви ако те интересира.
сите што ги набројав ги има кај нас во niche парфимериите Belodore и Maison De Parfum ако си од Скопје можеш да одиш да си ги мирисниш лично да видиш кој ќе ти се допаѓа најмногу, освен Clair de Musc на Serge Lutens за него не сум сигурна искрено, досега не сум ги сретнала никаде низ Мк ако те носи патот накај Италија ќе ги најдеш буквално секаде, главниот пазар им е таму. За Silver Musk Nasomatto знам дека го има и во fragrance.mk овие ги издвоив како најдобрите, во сите главна нота е мошусот но секако секоја куќа си има своја уникатна изведба на мошус па зависи од личниот вкус која најмногу ќе ти се допадне а и до ph на кожата зошто ова е една од тие ретки ноти кои различно се развиваат на сечија кожа, и се многу специфични (затоа и ми е омилена) ако не си авантурист да купуваш на слепо најдобро е да ги тестираш на себе прво, ама дури и да се решиш да порачаш некој на слепо мислам дека сите се безбедни опции, нема шанси да не ти се допадне ако веќе си љубител на мошус.