Барам работа

Discussion in 'Барање работа' started by Marley, Jan 25, 2010.

1. franca

franca Популарен член

Еве јас сум државно и не е стабилно , ме преместуваат кај ќе им текне ,работам две работни места бидејќи нема луѓе и нема огласи , до сега три пати ме имаат преместено таман ќе научам да работам ,не таму ,ваму треба , а зашто ? Бидејќи дошла сестра му на тој и на овој ,па си ги пикаат на саглам место , а тебе ќе те шетаат кај ќе им текне .

Mumoftwo30 and Cutiepie1 like this.
  2. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Само јако (fingers)

3. Black girl

Black girl Форумски идол

A da ima oglasi, kje go vrabotat onoj preku oglas ili? Eve bi sakala drzavno jas, so deca sum i mi odgovara prva smena, no da vlezam preku oglas, ne veruvam.

4. Malesia

Malesia Популарен член

Никогаш, ќе мора по партија да трчаш. И пак врски да имаш.

5. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Стабилно во смисол , нема да отиде под стечај, нема да има технолошки вишок, не може туку така птказ да ги даде и сл. А за преместување, за работа за двајца , во администрациј не е новост.

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Epa znam, a clenkata pisa nemalo lugje ( a lugje ima i apliciraat) i oglasi, pa rabotela na dve rabotni mesta. Nikoj preku oglas tuku taka ne vlegol tamu. Duri ima slucai go stopiraat oglasot ako ne se prijavi nekoj nivni ili so vrski.

lia22 and Malesia like this.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Какви огласи, само гледаат да се купи работно место некој да изнуди пари, ги вработуваат со средно. Свашта во државичката наша.

8. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Не сакам да ве разочарам, но од секое правило и исклучок нели . Обично списоците однапред се готови. Тие фази на селекција се пео форма. На финалната селекција- интервјуто, само ќе ви кажат "Ќе бидете известени " и толку. Затоа бркајте "крупни риби" партиски активирајте се ако треба , затоа што на "чиста среќа" ни во филмовите веќе нема .

dromka, lia22, Malesia and 1 other person like this.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Ne me razocaruvash. Jas znam, ne ni apliciram tamu bez da poznavam nikoj.

Malesia and Cutiepie1 like this.
  10. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Сега до избори законски не смее да има оглас. Дека кубурат со кадар , и тоа многу , ама пак по две до три министерства се прашуваат за да објават оглас. Мин за финансии ако не пушти средства , кој ќе ве плаќа ? Го поништуваат , ако не е избран некој "нивни" кандидат.

11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Има вистина

12. franca

franca Популарен член

Сите вработени знаеме недела унапред дека ќе има оглас , вработените си ги пикаат нивните и после објавуваат и ќе дојде утре ден записничарка да работи што не знае прво мк да збори па се друго , наместо некој образован. Ужас мене ми е многу жал што веќе се стана со врски.

SURF likes this.
  13. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Ова во судство претпоставувам. Записничари , па претежно се Мк. Ретко има други етникуми , затоа што работата е навистина тешка. А ова наместо образован, тие со високо обично се стручни. Среднист и да сака да биде стручен , како ? А ова за најавава да. Веќе недела дена пред да биде објавен во дневен печат кандидатите знаат , собираат документи.

14. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

15. franca

franca Популарен член

Не сум видела дека си ме цитирала тек сега ...
    Зависи за каде, сега има и да се полага не е само дај документи , во судството сеуште се влегува на полесен начин не ти треба партија и да полагаш во агенција за администрација 400 страни ама требаат добри роднински врски , за по министерства е најчесто партија ама пак ќе кажам мора законски да ги имаш сите документи ,да не именувам ама во х суд двајца биле пријавени им фалеле документи се имале врски и ништо на крај или ако не положиш од агенција за администрација прашањата ,тука веќе врски не ти помагаат ,не може врската да ти смени тоа ти што си полагал и не си положил или ако не однесеш документи во одреден рок . Можеш да аплицираш на оглас , само вработените знаат однапред со недели кога ќе има огласи и се спремаат да се пикнат ,за разлика од некој кој не е во таа институција, пробај аплицирај никгоаш не се знае.

16. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Не е точно дека во судство се уште се влегува не партиски. На еден конкурс , сите 25 договорци не им беа продолжени договорите , само поради тоа што биле примени преку х партија. А работеа. Пишуваа. Донесоа тутурутки , само поради тоа што беа преку тогаш актуелната власт. Сведок сум за тој конкурс.

17. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Ако фалат документи, да. Нели се три фази на селекција, првата е за уредна документација . Ако не се комплетни , што воопшто аплицираат ? Втората фаза тестовите, кандидатите кои ќе бидат примени , ги имаат одговорени и напамет научени. И интервјуто е про форма.

18. franca

franca Популарен член

Има секакви и што по етнички нели мораше толку алб толку мк да се внесат ,за интерните огласи прв пат слушам дека на некој не му било продолжено ,ако не им било каде е тогаш државново стабилно :D
    Јас имам примери околу себе дека сите се преку роднини , партија се највеќе министерството и општини, ама не ме чуди ништо .
    Па за документи се случува да се пропушти некој документ ама луѓево и за тоа ќе речат ај бе со врски ќе донесеш дополнително ама нема , дата си е дата тоа ми беше поентата , да да прашањата од напред врската ти ги дава ,од 400, прашања кои 30ќе ти се паднат како беше и англиски делот , тоа врските го знаат ти ги даваат ги учиш положуваш и имаш црно на бело. Тој кој нема врски нека учи 400 страни и нека се слика после , тоа е таа мизерија.
    Во ова агенција за администрација ако немаш врски да ти ги даде прашањата однапред не знам зашто се мачат воопшто да доаѓаат да полагаат .

19. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Фино се сеќавам на тој конкурс, затоа што дел од кандидатите ми се колеги. А за рамковците се знаеше. Без правосуден а сите стручни со решенија . Три конкурси едно по друго само рамковци изнапримија.

20. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Тој конкурс не беше интерен, јавен беше.