@ванилала, нешто слично како нијансата од првата слика е моливот satin mauve од Есенс. Исто, сличен таков кармин е и мат-карминот на Голден Роуз од оние како џамбо-моливи, со број 10.
@Mishela ќе проверам за моливот на Есенс, а креонот кармин од ГР е накај розево, ни приближно ко нијансава (барем од гугл сликите), @YoungandBeautiful и 14 исто, розево-лила, го имам тој Овој тера накај црвено, нешто необично нежно црвено
Гугл ова го кажа flormar waterproof lipliner 231. Еве ја цела статија http://lipstickattack.blogspot.mk/2015/02/flormar-waterproof-lipliner.html
Прашањево не знам дали е за тука, ама ми треба убав, ХИДРАТАНТЕН кармин, кој не е мат и не ја суши устата? (Само да не е од Авон, Орифлејм и Голден роуз)
@Avery, единствен бренд чии кармини до сега ми се покажале како навистина добри се Longlasting на Есенс. Не ја сушат воопшто устата, убаво мирисаат, солидно се пигментирани. Плус, како што јас и онака ретко се шминкам, рокот на употреба им е стварно супер-ниту ја менуваат текстурата, ниту се замирисуваат. Негативна страна е што релативно лесно се бришат (а јас сум голем „јадач“ на кармини ) и изборот на нијанси кај нас е ептен скуден и ограничен. Порано имаше поголем избор на бои! И тоа што ми е најчудно, на германската страна уште ги има старите нијанси кои кај нас повеќе ги нема Coral Calling ми е непребол! **** Исто, иако не се класични кармини, ѕирни ја и линијата на Sheer & Shine. Супер меката формула на овие кармини овозможува пријатно лесно чувство на усните со прекрасна суптилна боја и фантастичен сјај во нијанси на природни, кафеави и розеви тонови. Јас го имам bff, можам да потврдам дека не ги суши усните но од друга страна, не дава интензивна боја. Мене лично ми е супер но знам дека повеќето бараат класичен, одлично пигментиран кармин кој убаво ги бои усните.