Zdravo, dali moze da mi pise nekoj sto se razbira okolu brzive krediti so izvrsiteli imam edno prasanje
Imam nekolku brzi krediti, vo docnenje sum sigurno ke bidat dadeni na izvrsitel a za nekolku meseci ke se preseluvam dali moze da mi napravat problem na aerodrom? mi treba odgovor od nekoj sto znae ili ako moze kontakt da mi dadete od pravno lice
Кога и да влезам во темава се изненадувам колку сè повеќе има луѓе што мислат дека не морат да ги вратат брзите кредити само затоа што не дале ништо под залог.
Ne mislam deka ne treba da se vratat ednostavno ne se vrakam vise vo drzavava a nemam nisto na moe ime
Не ми беше постот насочен директно кон тебе, извини ако бев така разбран. Никој ништо не ти дава туку-така. И најдобар другар да ти е, после некое време ќе почне да ти ги бара парите назад. Не знам точно каков механизам користат брзите кредити за наплата но сигурен сум дека кај и да е ќе ти ги наплатат. Можеби по матичен број можат да ти направат блокада на сметка во банка или сл. или во МКБ да се појавиш како лош плаќач, итн.
Поради вас тие смрдливи дувла никнуваат на секој ќош. Вие сте тие духовни дувла. Ги жалам вашите родители, поарно без деца отколку со пропалитети. Свесни сте дека нема утре да наследите имот дури не си подмирите долгови, какви и да се? Мајка ми деновиве беше по документи, кај нотар, адвокат, за поделба на имот од родител. Ја проверија дали должи некаде нешто, инаку нема да наследи. Што ако должеше на пример? Се прашувам дали институциите ќе ја начека да лапнат имот и да подмират долгови. И многу сте наивни што мислите ќе избегате во друга држава, па демек не се враќате. Што автоматски куќа, стан од небо ќе ви паднат таму? Освен ако сте женско, па планирате таму да се мажите. Кај сакате одете, утре ќе ви затреба некој документ, нема да ви дадат дури не платите. На дебата еден наш Албанец кажа во Косово не давале да извадиш пасош и лична карта ако нешто некаде должиш дури не платиш. Доволна е ваква мерка и кај нас, ќе платите и преплатите. За смешни пари земени како без кредит, станови ќе дадете и куќи на извршители, а сте можеле да се стиснете или да работите. Македонска работа.