Гатање, баење

Discussion in '„Другата“ наука' started by kiki-riki, Nov 21, 2009.

1. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Фала ти многу мила. А на што гледа женава, погодува ли, како наплаќа? Се работи за љубовен проблем во мојот случај, али голема е работава, чим фатив и бајачки да барам што никогаш не сум верувала значи очајна сум..

2. Blessing 2233

Blessing 2233 Нов член

Дали некој има одено Во Ѓевгелија имало некој маж што гледал многу погодувал ако некој има искуство нека пише

3. natemila

natemila Популарен член

Колку верувате дека постојат маѓии ?

4. ang246

ang246 Истакнат член

Дали некој има слушнато за некоја Елена што гледа и каде се наоѓа?

5. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Kontakt od zenata moze li?
    Sakam da zakazam da pojdam

biGirl likes this.
  6. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

a nesto pomaga ili onaka samo ti kazuva minato idnina?

7. elle5

elle5 Истакнат член

I uste nesto sakam da vi kazam, temava ja imam procitano 100x i seuste ne mozam da se iznacudam kakvi se luge pisuvaat ovde. Sakate da doznaete informacii no nisto ne kazuvate. Davate odgovori od tipot " Da veruvam, sum bila tamu i tamu, kaj edna baba li zena li bese ne znam, na edno mesto ne se ni sekavam, broj ne davate 100x nekoj ke ve prasa i pak nema da go dadete. Ne daj boze pak da objasnite kaj se naoga toj sto navodno vi pomognal." Ama ako, golem e gospod i se gleda i deli spored zasluzenoto. Bidejki kako velat, ako nekomu mu pomognes e isto kako manastir da si izgradil. Imajte ubav den, site vie :) ps. Jas sum na temava kratko vreme i iskreno go podeliv moeto iskustvo so vas za mestata kaj sto sum bila, Marina, Kleopatra, Dule eve sega i Lence. Ako barem na eden sum pomognala, ke bidam srekna bidejki na kraj denot site sme ovde zaradi nekoja maka, problem ne od seir i zabava.

sukki, Dona5, Antebellum and 3 others like this.
  8. TheOtherMe

TheOtherMe Истакнат член

Мене ми се има случено жена се да ми погоди, и како што кажа се се исполни. Тоа беше пред 9 години и случајно ја сретнав (имав пишано и тука за ова). Освен името незнам ништо друго. Очигледно и време требаше да помине за да откријам дека се што кажала било вистина. Затоа не судете. Како што рековте еден од горе гледа се, значи не е наше да судиме. Освен името незнам ништо друго. Тоа не значи дека не сакам да помогнам.

Евгениј на likes this.
  9. topogan

topogan Истакнат член

Pa verojatno znaes kade si vlegla i kaj si otisla mislam na naselba,grad valda ne si otisla so vrzani oci,bog da cuva kakiv post si stavila.

okcenzi and elle5 like this.
  10. TheOtherMe

TheOtherMe Истакнат член

Пред 9 години??? Во болница ја сретнав. Постот го ставив за да не се осудува никој. Поздрав

11. topogan

topogan Истакнат член

12. topogan

topogan Истакнат член

Toj sto saka i ke kaze ima nacin.

meckicka likes this.
  13. TheOtherMe

TheOtherMe Истакнат член

Изгледа многу Ви е досадно?

biGirl and meckicka like this.
  14. Nora♡

Nora♡ Активен член

Баш за темава се зачленив овде на форумов,пред се да кажам првин ве читав стално , имавме домашни проблеми не е важно тоа колку што маката на се ќе те натера и така прочитав од членка овде дека Сава од Катланово многу и помогнала но ние бевме таму и жива превара се , мислам пишува на плочата дека паднала во вода со нејзините дека и баш на тој ден било празник и ете се спасиле фала на Господ дека од тој ден таа се забулува и дека ќе помага на луѓето , но веројатноста е дека таа вода што течи низ карпите и вели дека е лековита е всушност од реката и притоа на многу места истекува од карпите, и да посочам првин седевме чекавме ред , потоа не викна внатре но ништо нормално не кажа , имаше тетратка и крст и рече Исус не ми се појавува , но купете си нови перници старите фрлете ги, и секој ден со босилок и уште нешто рече зачадувајте и после 30 дена дојдете и кога оставивме пари 50 ден , рече ја за олку малку ли трошев време нели гледате овде по колку оставаат и отвори тетратката и имаше една 500 и неколу по 100 , рековме дека ако и е од Бог дадено да помага значи кој колку ќе остави а не тарифа и се испомурти и рече за друг пат да си знаеме и да не и носиме железарии и на крај краева грешката е кај нас што се лажиме по вакви матуфи, еднаш се случи и никогаш повторно,мислете со паметот освен вербата во Господ ќе не направи посреќни и самите себе а не одење по баби

JessieT, Antebellum, meckicka and 3 others like this.
  15. topogan

topogan Истакнат член

Od toj agol se mozebi Vasite pogledi.

16. okcenzi

okcenzi Популарен член

@Nora♡ од сигурност знам дека на муслимани не им гледа. Не ме разбирај погрешно,ако си муслиманка знам дека така кажува дека Исус не и зборнува. Сепак ти кажала што да направиш.
    Ме чудиш што ти рекла за пари, а не си прва што го кажува ова. Не знам што да речам. Мене верувај никогаш не ми побарала.
    Еве ти си трета на која и рекла за пари.

Dona5 likes this.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

И мене пo втoр пaт кoгa бевме кaј Сaвa ми кaжa дa сум oстaвелa пaри зa секoгo пoсебнo бидејќи им бaеше oд уплaв нa децaтa , и првиoт пaт сaмo ми јa oтвoри тетрaткaтa пред мене сo пaри и кaжa тукa нa идење ќе oстaвиш кoлку штo стoи првaтa (100денaри имaше oзгoрa) , a теткa ми кoгa пиеше oд тaa чешмa сo светa вoдa пo 3 гoд. oдсaнa труднa .
    Мене ми пoгoди скoрo пoлa oд тoa штo ни се имaше случувaнo aмa женaтa мнoooгу кoлне други луѓе , тие штo беa пoсле нaс и пред нaс , пoбoжен чoвек не пцуе и кoлне .

18. Nora♡

Nora♡ Активен член

Можеби е до тоа но кај неа оделе рече таа и муслимани рече од гевгелија мислам била или децата и биле таму така нешто зборуваше ајде ќе пробам повторно по 30 дена

mira.mira likes this.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Oд Гoстивaр е Сaвa и немa децa никoгaш не билa менa.

20. Nora♡

Nora♡ Активен член

Можеби таа рече имала деца , а и се премислив не одам веќе доста беше еднаш преѓе несвесно пишав дека ќе отидам пак баш и мислење пријавив да ми биди отстрането.
    Жена што бара пари е се измамници.

mira.mira, meckicka and Pcelka94 like this.