Градници

Discussion in 'Мода и стил' started by ana-sweet, Oct 13, 2011.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Општи прашања

Не,така не,не! Да не се гледа ништо.
    А овие,вршат работа,ама ... кожата не дише,увек си на ризик уз пајдушко да ти се залепи за нозе! :D
    Тоа лепенките... и тоа бе... што знам. Сакам да ги држи малце од малце,нешто на вакуум! :D Они уште пркосат на гравитацијата,ама не го сакам тоа чувство на нивна слобода, незгодно ми е,а и не се занемарливи за да ги толерирам све некаде да забегнуваат по сите страни под фустанот! :D

Дајте бе да креираме некој градник од жените за жените...20 000 феминки,ќе се најде некое решение!
    Леле па и јас па со овие мои иницијативи,само некои производи смислувам! :D

Lolo5, Mishela, Sephora and 3 others like this.
  2. marama

marama Форумски идол

Општи прашања

Лепенкиве не летаат никаде, само треба да внимавате како ги чувате. Обавезно виткајте ги во фолијата што ја имаат кога ги купувате. Ова ми е од една феминка, ако се остават така, ќе бидат прашливи и нема да лепат. Успешно два пати носени и не мрднаа.

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Општи прашања

Е ајде бе да, нека измислат стварно некој и со корпа ц, оние малечкине ни до пупки не ми се :rofl:
    ЈАс не ги препорачувам ич за никаде се, и плус ако се испотиш, мислам дека попушта тоа, се одлепуваат.
    А лепеките јас последен пат кода барав беа 1600 за 8 :o
    А и малку шубе ми беа само лепенки...
    Можда грешам незнам.
    Битно ова силиконсково што го рекламираа и на топшоп не го бива.

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Општи прашања

Не летаат? Па супер ако не летаат, јас секогаш сум имала чуство дека после ќе паничарам у град негде, кај ми се градите, ги изгубив по пат :D

Лилит ајде уште вакво нешто ти фали у листата на изуми. Ама сериозно, сега скоро се е со гол грб, измислуваат се и сешто, а прслук јок. Па мислам, нема смисла.

Имаше едни прслуци со силиконска лента позади, ама јас се ежам и на силиконски прерамки. Грдо ми делува така да...не знам тоа дали би помогнало на ваков фустан.

5. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Општи прашања

И мене не ми мрднале, ама не ми се убави. Сакам нешто што ќе држи бре! Овие само оптичка варка и сама да си се лажеш дека не си гола.
    Вакви ни требаат, видов еднаш во Интимисими или Калцедониа, не ме фаќајте за збор, ама не бев при пари тогаш... Видете, може има негде по поасалниве продавници за долна облека ;)

Lolo5 and Phyramide like this.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Општи прашања

Чекајте дечки,гуглав!

Да се најде жив или мртов!!!!!!

Ах веќе некој нашол над мене...

Lolo5, Hipster and Phyramide like this.
  7. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Општи прашања

За овие другиве модели, не знам дали ќе најдеш.. Ама за овој што го поставив, речиси сум сигурна дека има у моментов низ град. Good luck ;)

A, на Максим Горки имаше тогаш, во една од двете продавници. Ако ти послужи информацијава некако :lol:

8. LaBella

LaBella Популарен член

Општи прашања

^Јас па ич не сум задоволна од овие (да си кажам де и јас мое мислење :lol: )
    Во септмеври на свадба бев и фустанот што го носев преку ден ми беше со гол грб, па ги ставив овие ама уште дома си се чувствував несигурна, некако малку по малку се одлепуваше (плус дента беше ужасно топло , а и требаше да издржи од сабајле до вечер) иако врз нив лепев и фластер за да држат повеќе :!: , ама среќа не е до доле отворен грбот па успеав да ставам градник со силикон позади ама да не се гледа, го спуштив некако.. јас не би го препорачала, барам друго решение.. а и прв пат го носев, така да лепакот не беше оштетен, а и правилно го ставав - има на youtube како да се користи

постов ми е за оние што се лепат, сте ме претркале со нови постови :)

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Општи прашања

Да ви кажам ако не се најде или е прееееееескапо,одам на опција направи сам. Не ми делува за тешко!

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Општи прашања

Jас имам такви прслуци, не лепат за ништо, одма се одлепуваат :)

11. psychobabydoll

psychobabydoll Активен член

Кај може да најдам ваков прслук?

Нарачав да ми сошијат едно фустанче, но после сфатив дека неможам да го носам со било каков прслук... Затоа ми треба да најдам ваков:

Кај може да најдам ваков и колку би ме чинел?

12. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Девојки јас мака мачам со граднициве (носам 85Е), освен во Lisca неможам да си го најдам моето бројче. А не ми се даваат па нон стоп по 2000 ден. за градник. Ако имате информации каде на друго место би можела да си најдам би ви била многу благодарна :)

Tince2018 likes this.
  13. EvaMolotow

EvaMolotow Активен член

Провери во New Yorker.

LadyNN likes this.
  14. AniAngie

AniAngie Истакнат член

Јас вакво ама силиконско купив од продавница за долна облека во гтц беше 400 денари, задоволна бев си ја заврши работата. 8 саати не мрдна, за од напред со сатен незнам, не сум видела :tmi:

Tamatam likes this.
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Да не те разочарувам, ама освен Лиска и Триумф тешко на друго место.

Јас носам Д корпа и одамна се помирив дека пазарски градници не се за мене, све бре кипи, на ништо не личи. Една девојка ти имаше предложено Њу Јоркер, е сега не знам дали смениле ама последен пат јас кога пробував воопшто не беа добри тие што се поголеми броеви. :?:

Има и во некои маалски продавнички, пред две години мислам имам земено за околу 700 денари градник од ваква продавница така да таму провери. Пазар, пак ќе кажам, не.

senza.parole, Hipster and LadyNN like this.
  16. LadyNN

LadyNN Истакнат член

^^^ Знам , знам... помирена сум си уште одамна со тоа дека мора квалитетен градник да се носи, ама немам баш ни многу избор. Скоро сите ми се на Лиска и само со нив игледам спастрено, ама многу се скапи бе, неможам да си дозволам фазла од 2-3 годишно. Јас не сум од Скопје, а во моево градче мојот број не го ни носат, само по порачка :rofl: А каде е тоа триумф што го спомна :?:

Didi22 likes this.
  17. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Понесигурни од овие силиконските лепенки - амин!
    Немам големи гради, златна средина сум, ама огромно не за тие лепенките. Уф, се ежам на самата помисла дека иако ги држи, „шетаат“ слободно лево-десно. :sweat:
    Како што сум таква ситничарка, ќе си увртам филм во глава дека ќе падне и навистина ќе падне, ќе ја види некој испакната некаде на стомак по некое време. :rofl:
    Плус како што сум таква, место не ме фаќа - нема шанси. :shake:

Мене ме интересира дали има добар избор на вакви balconette или како и да се викаат овој тип на градници.
    Преку глава ми е од оние елипсовидните, ако смеам така да ги наречам и сакам да си се опремам со вакви. Поскапи се од обичните или ?
    Многу симпатично ми делуваат, баш винтиџ. :wasntme:

18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Мишела, овие балконскиве се ептен добри, според мене многу поубаво стојат и ептен се нежно/секси. Во Италија беа иста цена како и другите ама кај нас не знам каде можеш да најдеш поголем избор, ама мислам во Интимисими имаат, ако ги дочекаш на некој добар попуст.

Триумф е во ГТЦ на прв спрат, во делот каде е Фејдом. И они си држат цена ама имаат пошарени модели во големи броеви. А овие од Лиска не ти се трајни?? Јас од Лиска ги носам по три/четири години и гајле немаат.

Mishela likes this.
  19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Знае ли некој колку чинат овие балконскиве?
    Да го пробам и ова чудо, а ако небива овој браво градникот од топшоп би требало да биде добар.. :?:
    И мене како на Мишелка нонстоп ми бегаат, трауми си одимав од прслуци. Никако не можам да си најдам нешто соодветно, да се спастрам ко човек. Не се којзнае колку големи ама страшно ме нервира кога јас ќе се поместам и тие полетуваат по мене. :D
    Имав еден од Лиска, тетка ми ми го купи, ама не ми се допаѓа обликот на градите кога ќе го облечам, отстрана ми излегуваат ко шилка :tmi: и на потенки блузи ми се познава брадавицата. :tmi: :@

20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене ме интересира уште ова - дали од balconette градниците има некои со баш кружна форма на корпата?
    Зашто оние „каубојските“ како триаголни или некои такви чудни форми на градници ич не сакам и не се ни осеќам удобно во таквите.
    Овој на сликата што ја поставив ми делува на таков, ќе се потрудам да најдам.
    Жал ми е што не си купив кога имав можност летово, имаше преубав избор и со дизајните, машничките и останатите салтанати беа како бонбонки, ама се надевам дека ќе најдам и тука кај нас - нели нада последња умире. :D Најважно ми е, градите да немаат таков триаголен и чуден шилкаст облик кога ете да речеме, би стоела во профил. :lol: