ДМ маркет

Discussion in 'Тело' started by MacaLove, May 20, 2012.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Веројатно завршила уште пред да започне ;) Во ДМ во трговски имаше само лакови, и тоа се некој `чудни` бои.

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

завчера почна во еликсир, па случајно се качив и во дм и таму беше истиот попуст, не знам кога стигнале ццц.... иначе и јас се зачудив, немаше ни коректор ни туш ни нијансата на кармин што ја барав, а истиот ден бев :x

3. alekce83

alekce83 Популарен член

Завчера бев во ДМ во Капитол и си го купив следново:

путер за тело од какао-поубаво нешто не сум порбала до сега, најпрво затоа што имам сува кожа а тоа е мрсно и супер се впива во кожата а како второ прекрасно мириса, мислев дека е моментално ама се изненадив дека и утредента мирисав на чоколадо :)

Дезодорансов не ми прави некако кејф, ми мириса многу јако и не е по мој вкус

Маска за коса-Земав помало пакување за проба, уште ја немам испробано за да дадам некако коментар

Attached Files:

LittlePinky and Gremleenka like this.
  4. bubac

bubac Популарен член

Значи услугата им е 0
    Сам да си бараш, прашање е и дали ќе го најдеш нештото кое го бараш,
    Сам барај си нијанси на пудри,
    Сам мачи се да ги најдеш производите кои се на акција
    Тотална катастофа сте ДМ
    Стварно!

mims-89, LilBaby and Elena69221 like this.
  5. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Ај услугата што им е 0, па и производите се пола користени. Треба сите да ги пребараш за да видиш што не е отворено |(

6. A-j-a

A-j-a Популарен член

Balea In shower body milk со шеа путер и макадамија масло.
    Балеа млекото за туширањее е многу економична варијанта (400ml за 189 ден.) наспроти истиот продукт на Нивеа со речиси дупло поскапа цена, а ако не се лажам и со помала милитража, но во случајов Нивеата е со причина поскапа. Се одлучив да ја купам Балеата поради економичноста, веќе пишав дека ја имам пробано Нивеата за сува кожа па да споделам впечотоци за Балеа. Убаво пакуње, лесно се истиснува кремот од опаковката, млекото е навистина доста густо наспроти Нивеата кое е нит густо нит течно, но без проблем со леснотија се размачкува. Баш поради тоа што е густо се подисплашив да не ми ја направи мрсна кожата. Без проблем лесно се измива. Мириса убаво, слично на Нивеа, ама сепак Нивеа си е Нивеа и никој друг неможе да и го копира потполно мирисот. Трајноста на мирисот е катастрофална дур да се облечеш, а на мојата кожа воопшто не мириса така чисто и женствено ко Нивеата (мање битно), туку мириса само на чисто и тоа слабо се осеќа. И најбитното од се е што за жал не си ја врши воопшто функцијата. Кожата воопшто не ми ја прави мека ниту ја навлажнува, нит негува и сл. На крај мора пак да се мачкам со лусион, млеко...што со Нивеата немаше потреба. Не би го купила пак, на мене не функционира, ако некоја од вас го има нека сподели мислиње. Ќе ја купам во иднина Нивеата и се надевам дека ќе биде исто толку квалитетна како на тестерите, дека нема да биде разочарување пошто неколлку пати се имам разочарано на тестер да е едно, а да продаваат сосема друго.

EMoonlight likes this.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Остај тоа скоро на ништо да нема тестер и тоа разграбале :^) , на некои од поскапите кармини како да се наканам да купам кога не можам ни да ја видам нијансата каква е ...

EMoonlight likes this.
  8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Огромни пропусти имаат :worried:ilent: Очигледно и ние ќе треба да ги отвараме производите...

anggell likes this.
  9. Gremleenka

Gremleenka Истакнат член

Алекче, колку пари го зеде путерот за тело? Сакам и јас да го пробам штом велиш дека убаво мириса :)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Тоа е веќе до културата на луѓето.
    Најбедно ми е тоа отварање на сешто и душкање, без намера да се купи, па дури имам и гледано како си се шминкаат ама онака, од пудра до кармин, ни срам, ни перде.

Друго, сам да бираш... Ок, да речеме дека си од оние кои сакаат помош при купување, ама ДМ е исто како и супермаркет само за козметика. Сигурно не ја викаш продавачката кога бираш паштета... Мислам... Сериозно смешно ми е кога вака се коментира. ДМ нема ексклузивна козметика, ниту парфеми, тој е концептот на работење на маркетот и тоа е, не знам што очекувате?! Одиш на скок,кога знаеш што ти треба, толку. За повеќе во космо и еликсир.
    Тоа ми е како кога наши одат на одмор, на најевтина варијанта и сместување и е сосема солидно сместување и почнуваат да се бунат зошто секој ден не им се менува постелнина...зошто дома нели така секој ден ја менуваат. Чизс...

blackwave, Dreamer, Madonna and 9 others like this.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Извини, за која Нивеа станува збор?

12. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

^ [​IMG]

Најверојатно мисли на ова.

buba4e89 likes this.
  13. A-j-a

A-j-a Популарен член

buba4e89 likes this.
  14. macabela

macabela Истакнат член

Јас ја купив другата крема портокаловата односно балзам пишува а е како крема густ и се сложувам со тебе потполно. Мирисот дур се истушираш веќе го нема а кожата барем мојата е навлажнета но тоа го постигнувам и со добар гел за туширање. Со овој балзам се чувствувам како неизбањато, не мириса а некако е лигав воопшто не ги буди сетилата кои еден обичен сапун би ги разбудил. Јас никако не би ја купила повторно.

A-j-a likes this.
  15. alekce83

alekce83 Популарен член

Имам едена мана, не памтам точно цени но еве грубо од 150-170 денари.

Gremleenka likes this.
  16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Во ДМ во Веро центарот има ли уште од чоколадното лабелце?
    Или во ГТЦ ? :?:

Или нешто друго од истата колеција,гел,крема за тело,за раце...? :?: :wasntme:

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Со сигурност можам да ти кажам дека го нема ни во Трговски, ни во Сити Мол :( Одамна нема ништо од чоколадната колекција, додека од останатата Балеа Јанг линија го гледам само гелот за туширање на чија слика има цреши и црна мачка.

18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Го купив пред извесно време гелов и само пофални зборови имам.
    Лесно и нежно го чисти лицето од нечистотии и убаво ми ја неутрализира т-зоната, а после миењето не осеќам дека ми е исушена кожата. Воопшто не е агресивно, не ме печат очите и не ми создава никакви црвенила или поткожни иритации и акни. Понекогаш го користам и за вадење пминка, супер ја врши и таа работа, само за водоотпорната маскара треба малку поубаво да се тријат трепките за да излезе.
    Количината што е потребна за да се измие цело лице и врат е смешна, буквално колку зрно грашок, ако ставите повеќе едвај ќе се доплакнете затоа што одма прави пена. Ќе му помине рокот додека ја потошам цела туба :lol:
    Некогаш го користам и како пилинг со тоа што му додавам малку сода бикарбона, мешам и тријам. Одлично се вклопуваат како смеса.

Супер сум задоволна и од производот и од цената, која е некаде околу 130 денари и го препорачувам на сите со нормална и комбинирана кожа. За мрсна исто мислам дека би било фино, но не знам колку долго ќе го држи лицето матирано.

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Во Дм кај Беко нема парфеми или јас не ги видов ? :^)

20. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Да споделам искуство за кремов за миење на лице :wasntme:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... o-wbd_sNAV

До сега го користев гелот, убав е и многу пени, но ужасно ми го сушеше лицето и морав да користам помрсна крема, која пак ми создаваше дополнителни проблеми...
    Пред некое време ја купив биотен кремата за сува и чувствителна кожа, кога кога ја нанесував по миење со гелов имав чуство дека ништо немам ставено на лицето па ја исфрлив од употреба.
    Се изненадив од кремава за чистење лице, најискрено. Така нежно, но ефикасно го чисти лицето, ми беше само чудно на почетокот пошто не пени, ама се навикнав. По миење лицето е хидратирано и доволно е лесна хидратантна крема да се нанесе и резултатите се одлични. Периодов кожата ја чистам прво со средството за отстранување на шминка од балеа, па го кремов, на крај крем Биотен и лицево и покрај тоа што сум пред добивање ми е кристал чисто. Го препорачувам за оние кои имаат нежна и чувствителна кожа, имам забележано дека таквата кожа бара нежен третман, агресивните производи само дополнително ја воспалуваат. Се на се, презадоволна сум! :)